- Obrazovna i naučna delatnost
- Organizaciona i upravljačka struktura
- Zakon o visokom obrazovanju i propisi Fakulteta
- Istorija Fakulteta
- Zbirka velikana srpske hemije
- Repozitorijum Hemijskog fakulteta - Cherry
- Biblioteka
- Izdavačka delatnost HF
- Javne nabavke
- Kontakt informacije (uprava) i kako doći do nas
- Naučnoistraživački rad
Akronim projekta: FoodEnTwin
Vrsta projekta: Horizont 2020
Jedinstvena oznaka (šifra) projekta: No. 810752
Internet prezentacija projekta: http://horizon2020foodentwin.rs/
Projekat finansira: Evropska komisija (Brisel, Belgija)
Ustanove realizatori istraživanja:
- Karolinska Institutet (Beograd) – partner
- Univerzitet u Beogradu - Hemijski fakultet (Beograd) – koordinacija
- Medicinski univerzitet u Becu (Beč, Austrija) – partner
- Ghent University (Ghent, Belgija) – partner
Predviđeno je da se projekat realizuje od 1. 9. 2018. do 31. 12. 2021.
Istraživači
Rukovodilac projekta: Tanja D. Ćirković Veličković, Univerzitet u Beogradu - Hemijski fakultet (Beograd)
Kratak opis projekta
Projekat "Tvining istraživačkih aktivnosti u graničnim ‘omiks istraživanjima u oblastima hrane, ishrane i životne sredine" je finansiran od Evropske unije u okviru Horizont 2020 istraživačkog i inovacijskog programa pod ugovorom Br 810752 a njegova realizacija je započela 1. septembra 2018.
Cilj projekta je obrazovanje Evropske istraživačke mreže između Hemijskog fakulteta Univerziteta u Beogradu i njegovog Centra izvrsnosti molekularnih nauka o hrani i četiri renomirana instituta iz Švedske, Austrije i Belgije. Ova mreža će Hemijskom fakultetu i partnerima povećati naučnu izvrsnost i vidljivost, tehnološki inovacioni kapacitet omogućavajući granična istraživanja u oblasti hrane, poljoprivrede, hemije, ishrane i životne sredine uvođenjem -omiks tehnologija (proteomiks, lipidomiks, transkriptomiks, alergomiks i metalomiks) i eksperimentalnih životinjskih modela.