- Образовна и научна делатност
- Организациона и управљачка структура
- Закон о високом образовању и прописи Факултета
- Историја Факултета
- Збирка великана српске хемије
- Репозиторијум Хемијског факултета - Cherry
- Библиотека
- Издавачка делатност ХФ
- Јавне набавке
- Контакт информације (управа) и како доћи до нас
- Научноистраживачки рад
Акроним пројекта: FoodEnTwin
Врста пројекта: Хоризонт 2020
Јединствена ознака (шифра) пројекта: No. 810752
Интернет презентација пројекта: http://horizon2020foodentwin.rs/
Пројекат финансира: Европска комисија (Брисел, Белгија)
Установе реализатори истраживања:
- Karolinska Institutet (Београд) – партнер
- Универзитет у Београду - Хемијски факултет (Београд) – координација
- Medicinski univerzitet u Becu (Беч, Аустрија) – партнер
- Ghent University (Ghent, Белгија) – партнер
Предвиђено је да се пројекат реализује од 1. 9. 2018. до 31. 12. 2021.
Истраживачи
Руководилац пројекта: Тања Д. Ћирковић Величковић, Универзитет у Београду - Хемијски факултет (Београд)
Кратак опис пројекта
Пројекат "Твининг истраживачких активности у граничним ‘омикс истраживањима у областима хране, исхране и животне средине" је финансиран од Европске уније у оквиру Хоризонт 2020 истраживачког и иновацијског програма под уговором Бр 810752 а његова реализација је започела 1. септембра 2018.
Циљ пројекта је образовање Европске истраживачке мреже између Хемијског факултета Универзитета у Београду и његовог Центра изврсности молекуларних наука о храни и четири реномирана института из Шведске, Аустрије и Белгије. Ова мрежа ће Хемијском факултету и партнерима повећати научну изврсност и видљивост, технолошки иновациони капацитет омогућавајући гранична истраживања у области хране, пољопривреде, хемије, исхране и животне средине увођењем -омикс технологија (протеомикс, липидомикс, транскриптомикс, алергомикс и металомикс) и експерименталних животињских модела.