- Obrazovna i naučna delatnost
- Organizaciona i upravljačka struktura
- Zakon o visokom obrazovanju i propisi Fakulteta
- Istorija Fakulteta
- Zbirka velikana srpske hemije
- Repozitorijum Hemijskog fakulteta - Cherry
- Biblioteka
- Izdavačka delatnost HF
- Javne nabavke
- Kontakt informacije (uprava) i kako doći do nas
- Naučnoistraživački rad
Šifra predmeta: 480B2 |
Naziv predmeta: Trendovi u biohemiji hrane i ishrane |
---|---|
Školska godina: |
2024/2025. |
Uslovi pohađanja: |
Nema uslova |
ESPB: |
10 |
Vrsta studija: |
doktorske akademske studije |
Studijski programi: |
Biohemija: 1. godina, zimski semestar, izborni (E71B2), stručno-aplikativni predmet Biohemija: 1. godina, zimski semestar, izborni (E72B2), stručno-aplikativni predmet Biohemija: 2. godina, zimski semestar, izborni (E73B2), stručno-aplikativni predmet Biohemija: 2. godina, zimski semestar, izborni (E74B2), stručno-aplikativni predmet |
Nastavnik: |
dr Branka D. Lončarević |
Saradnici: |
— |
Fond časova: |
Nedeljno: pet časova predavanja + tri časa studijskog istraživačkog rada |
Ciljevi: |
Ukazuje se na povezanost hemijskog sastava životnih namirnica i metabolizma i biohemijskog dejstva sastojaka, objašnjava kako i zašto pojedini sastojci utiču na usvajanje i dejstvo drugih. Ukazuje se na inovacije u proizvodnji i kontroli bezbednosti hrane. |
Ishod: |
Samostalniji prilaz rešavanju problema interakcije u kompleksnom sistemu kao što je hrana u fundamentalnim istraživanjima i prehrambenoj industriji. |
Oblici nastave: |
Interaktivna i individualna nastava i seminarski radovi. |
Vannastavne aktivnosti: |
— |
Literatura: |
Osnovna literatura:
Pomoćna literatura:
|
Dodatni materijal: |
— |
Nastavne obaveze i način ocenjivanja |
|
Predavanja: |
10 poena (5 časova nedeljno) Program rada:
|
Seminarski radovi: |
30 poena |
Usmeni ispit: |
60 poena |
Studijski istraživački rad: |
0 poena (3 časa nedeljno) |