- Образовна и научна делатност
- Организациона и управљачка структура
- Закон о високом образовању и прописи Факултета
- Историја Факултета
- Збирка великана српске хемије
- Репозиторијум Хемијског факултета - Cherry
- Библиотека
- Издавачка делатност ХФ
- Јавне набавке
- Контакт информације (управа) и како доћи до нас
- Научноистраживачки рад
Шифра предмета: 480B2 |
Назив предмета: Трендови у биохемији хране и исхране |
---|---|
Школска година: |
2024/2025. |
Услови похађања: |
Нема услова. |
ЕСПБ: |
10 |
Врста студија: |
докторске академске студије |
Студијски програми: |
Биохемија: 1. година, зимски семестар, изборни (E71B2), стручно-апликативни предмет Биохемија: 1. година, зимски семестар, изборни (E72B2), стручно-апликативни предмет Биохемија: 2. година, зимски семестар, изборни (E73B2), стручно-апликативни предмет Биохемија: 2. година, зимски семестар, изборни (E74B2), стручно-апликативни предмет |
Наставник: |
др Бранка Д. Лончаревић |
Сарадници: |
— |
Фонд часова: |
Недељно: пет часова предавања + три часа студијског истраживачког рада |
Циљеви: |
Указује се на повезаност хемијског састава животних намирница и метаболизма и биохемијског дејства састојака, објашњава како и зашто поједини састојци утичу на усвајање и дејство других. Указује се на иновације у производњи и контроли безбедности хране. |
Исход: |
Самосталнији прилаз решавању проблема интеракције у комплексном систему као што је храна у фундаменталним истраживањима и прехрамбеној индустрији. |
Облици наставе: |
Интерактивна и индивидуална настава и семинарски радови. |
Ваннаставне активности: |
— |
Литература: |
Основна литература:
Помоћна литература:
|
Додатни материјал: |
— |
Наставне обавезе и начин оцењивања |
|
Предавања: |
10 поена (5 часова недељно) Програм рада:
|
Семинарски радови: |
30 поена |
Усмени испит: |
60 поена |
Студијски истраживачки рад: |
0 поена (3 часа недељно) |