Univerzitet u Beogradu - Hemijski fakultet Srpski - cirilica ЋИР   English ENG

Pocetna Početna strana   Mapa Mapa sajta   Linkovi Linkovi       Portali:   Zaposleni Za zaposlene   Studenti Za studente   WebMail WebMail

CILjEVI HEMIJSKOG FAKULTETA

O Fakultetu
Katedre i centri
Studije
Upis na Fakultet
Novosti
Zbirka velikana
srpske hemije
Studentske organizacije
Interne strane

Pretraga Pretraga sajta:

Zahvaljujući svom međunarodno priznatom, raznovrsnom i kvalitetnom istraživačkom i obrazovnom radu, Hemijski fakultet Univerziteta u Beogradu predstavlja jednu od najznačajnijih i najprestižnijih institucija u srpskom istraživačkom okruženju i društvu. Stalni cilj Fakulteta je da zadrži i opravda ovu izuzetnu reputaciju i da pronađe nove načine da je dalje unapredi u ovim neizvesnim vremenima spoljnih pritisaka i pojačanih finansijskih ograničenja sa kojima se danas suočavaju Univerziteti u Srbiji. Ovakvim Strateškim planom želimo da ustanovimo ciljeve Hemijskog fakulteta u momentu kada se on priprema da se suoči sa izazovima 21. veka. U tom smislu, Hemijski fakultet Univerziteta u Beogradu preuzima vodeću ulogu u međusobno podsticajnim aktivnostima nastave, istraživačkog rada i njegovim službama.

Visoko kvalitetno i osavremenjeno obrazovanje na osnovnim akademskim studijama koje se temelji na odgovarajućim programima i oblicima nastave ispunjavaju sve uslove za profesionalno bavljenje hemijom. Dalje unapređenje znanja i veština koje se pruža putem naprednije obuke na diplomskim studijama se uglavnom obezbeđuju uključivanjem studenata u prava naučna istraživanja.

Da bi se postigla puna primena Strateškog plana, ustanovljeni su sledeći ciljevi u oblastima istraživačkog rada, obrazovanja, službi i resursa:

Istraživačka delatnost: Poboljšanje i unapređenje Hemijskog fakulteta Univerziteta u Beogradu
Obrazovna delatnost:
Službe:
Resursi:

Utvrđeni ciljevi biće postignuti stalnim, sinhronizovanim i delotvornim naporima kako u oblasti obrazovanja, tako i oblasti istraživačkog rada. Sa tim ciljem, Hemijski fakultet Univerziteta u Beogradu je svoje napore skoncentrisao na sledeće:

Predavačke, nastavne i obrazovne delatnosti:
Razvoj istraživačkog rada povezan sa zahtevima 21. veka, obezbeđujući na taj način uključivanje Hemijskog fakulteta Univerziteta u Beogradu u Evropsku istraživačku zonu:
Poboljšanje istaknutosti naše institucije:
Unapređenje radnih uslova i prilagođavnje standardima dobre laboratorijske prakse (DLP):

Ciljevi Hemijskog fakulteta Univerziteta u Beogradu su da stalno unapređuju hemiju kao nauku u celini baveći se multidisciplinarnim istraživačkim radom i podučavanjem koje se bazira na istraživanju u okviru sledećih disciplina: biohemije, biotehnologije, hemije životne sredine, analitičke, neorganske, medicinske i organske hemije, nanotehnologije i hemije prirodnih proizvoda uz pomoć računarske hemije. Fakultet poseban značaj daje dopunskom razvoju međunarodno priznatih programa u oblasti istraživačkog rada i obrazovanja i obavezuje se da svojim znanjem bude na raspolaganju društvu i međunarodnoj naučnoj zajednici.

© Univerzitet u Beogradu - Hemijski fakultet