Универзитет у Београду - Хемијски факултет Srpski - latinica LAT   English ENG

Pocetna Почетна страна   Mapa Мапа сајта   Linkovi Линкови       Портали:   Zaposleni За запослене   Studenti За студенте   WebMail WebMail

ЦИЉЕВИ ХЕМИЈСКОГ ФАКУЛТЕТА

О Факултету
Катедре и центри
Студије
Упис на Факултет
Новости
Збирка великана
српске хемије
Студентске организације
Интерне стране

Pretraga Претрага сајта:

Захваљујући свом међународно признатом, разноврсном и квалитетном истраживачком и образовном раду, Хемијски факултет Универзитета у Београду представља једну од најзначајнијих и најпрестижнијих институција у српском истраживачком окружењу и друштву. Стални циљ Факултета је да задржи и оправда ову изузетну репутацију и да пронађе нове начине да је даље унапреди у овим неизвесним временима спољних притисака и појачаних финансијских ограничења са којима се данас суочавају Универзитети у Србији. Оваквим Стратешким планом желимо да установимо циљеве Хемијског факултета у моменту када се он припрема да се суочи са изазовима 21. века. У том смислу, Хемијски факултет Универзитета у Београду преузима водећу улогу у међусобно подстицајним активностима наставе, истраживачког рада и његовим службама.

Високо квалитетно и осавремењено образовање на основним академским студијама које се темељи на одговарајућим програмима и облицима наставе испуњавају све услове за професионално бављење хемијом. Даље унапређење знања и вештина које се пружа путем напредније обуке на дипломским студијама се углавном обезбеђују укључивањем студената у права научна истраживања.

Да би се постигла пуна примена Стратешког плана, установљени су следећи циљеви у областима истраживачког рада, образовања, служби и ресурса:

Истраживачка делатност: Побољшање и унапређење Хемијског факултета Универзитета у Београду
Образовна делатност:
Службе:
Ресурси:

Утврђени циљеви биће постигнути сталним, синхронизованим и делотворним напорима како у области образовања, тако и области истраживачког рада. Са тим циљем, Хемијски факултет Универзитета у Београду је своје напоре сконцентрисао на следеће:

Предавачке, наставне и образовне делатности:
Развој истраживачког рада повезан са захтевима 21. века, обезбеђујући на тај начин укључивање Хемијског факултета Универзитета у Београду у Европску истраживачку зону:
Побољшање истакнутости наше институције:
Унапређење радних услова и прилагођавње стандардима добре лабораторијске праксе (ДЛП):

Циљеви Хемијског факултета Универзитета у Београду су да стално унапређују хемију као науку у целини бавећи се мултидисциплинарним истраживачким радом и подучавањем које се базира на истраживању у оквиру следећих дисциплина: биохемије, биотехнологије, хемије животне средине, аналитичке, неорганске, медицинске и органске хемије, нанотехнологије и хемије природних производа уз помоћ рачунарске хемије. Факултет посебан значај даје допунском развоју међународно признатих програма у области истраживачког рада и образовања и обавезује се да својим знањем буде на располагању друштву и међународној научној заједници.

© Универзитет у Београду - Хемијски факултет