Универзитет у Београду - Хемијски факултет Srpski - latinica LAT   English ENG

Pocetna Почетна страна   Mapa Мапа сајта   Linkovi Линкови       Портали:   Zaposleni За запослене   Studenti За студенте   WebMail WebMail

ЦИЉЕВИ ХЕМИЈСКОГ ФАКУЛТЕТА

О Факултету
Катедре и центри
Студије
Упис на Факултет
Новости
Збирка великана
српске хемије
Студентске организације
Интерне стране

Pretraga Претрага сајта:

Захваљујући свом међународно признатом, разноврсном и квалитетном истраживачком и образовном раду, Универзитет у Београду - Хемијски факултет (у даљем тeксту: Хемијски факултет) представља једну од најзначајнијих и најпрестижнијих институција у српском истраживачком окружењу и друштву.

Стратешки циљ Хемијског факултета је да задржи и оправда изузетну репутацију и да пронађе нове начине да је даље унапреди у временима финансијских ограничења са којима се данас суочавају Универзитети у Србији. Овим актом желимо да установимо циљеве Хемијског факултета у 21. веку. У том смислу, Хемијски факултет преузима водећу улогу у међусобно подстицајним активностима наставе, научноистраживачког рада и стручних служби.

Високо квалитетно и осавремењено образовање на основним академским студијама које се темељи на одговарајућим акредитованим студијским програмима и облицима наставе испуњавају све услове за професионално бављење хемијом. Даље унапређење знања и вештина које се пружа путем напредније обуке на мастер академским и докторским академским студијама се углавном обезбеђују укључивањем студената у права научна истраживања.

У области образовног и научноистраживачког рада, ресурса и служби, а са циљем пуне примене стратешког плана установљени су следећи циљеви:

Образовна делатност:
Научноистраживачка делатност:
Ресурси:

Утврђени циљеви биће остварени сталним, синхронизованим и делотворним напорима како у области образовања, тако и области научноиистраживачког рада. Са тим циљем, Хемијски факултет је своје напоре сконцентрисао на следеће:

Образовна и научноистраживачка делатност:

Развој научноистраживачког подмлатка, као и развој целокупног научноистраживачког рада повезан са захтевима 21. века, обезбеђујући на тај начин укључивање Хемијског факултета у Европску истраживачку зону:

Побољшање истакнутости Хемијског факултета:

Циљеви Хемијског факултета су да стално унапређује хемију као науку у целини бавећи се мултидисциплинарним истраживачким радом и подучавањем које се базира на истраживању у оквиру следећих дисциплина: биохемије, биотехнологије, хемије животне средине, аналитичке, неорганске, медицинске и органске хемије, хемије природних производа, нанотехнологије и нанохемије, теоријске и рачунарске хемије.

Факултет посебан значај даје допунском развоју међународно признатих програма у области научноистраживачког рада и образовања и обавезује се да својим знањем буде на располагању друштву и међународној научној заједници.


Циљеви Хемијског факултета   (PDF, 2.9 MB)

© Универзитет у Београду - Хемијски факултет