Универзитет у Београду - Хемијски факултет Srpski - latinica LAT   English ENG

Pocetna Почетна страна   Mapa Мапа сајта   Linkovi Линкови       Портали:   Zaposleni За запослене   Studenti За студенте   WebMail WebMail

СТУДЕНТСКА СЛУЖБА

О Факултету
Катедре и центри
Студије
Упис на Факултет
Новости
Збирка великана
српске хемије
Студентске организације
Интерне стране

Pretraga Претрага сајта:

Студентска служба ради са студентима сваким радним даном од 10-13 часова.

Због тренутне епидемиолошке ситуације, молимо вас да се пре доласка у Студентску службу најавите путем електронске поште бар један дан унапред са образложењем.

АКТУЕЛНО

Поштоване колегинице и колеге студенти,

Студенти који не полажу испите у додатном року треба што пре да изврше упис како би се на време припремиле групе за вежбе у наредној години.

Сви студенти који су при упису школске 2020/21. године уписани по старој акредитацији, у циљу завршетка студија по истој, а нису дипломирали до 30. 9. 2021. године прелазе на нову акредитацију и ради се еквиваленција испита (упутство у прилогу).

Студенти студијског програма Интегриснаих студија Натсаве хемије који уписују пету годину студија НЕ ПРЕЛАЗЕ на нову акредитацију. Студенти пете године се уписују по старој акредитацији и до 30. 9. 2022. године треба да заврше студије. Уколико не заврше студије до истека рока ови студенти прелазе на реакредитован програм.

Упис зимског семестра у школској 2021/22. години ће бити одржан у периоду од 22. 9. 2021. године до 1. 10. 2021. године. За разлику од претходних година, упис ће бити електронским путем, што значи да на упис семестра НЕ ДОЛАЗИТЕ лично. Папирне индексе ћете донети у студентску службу у периоду од 15. 10. 2021. до 31. 10. 2021. године ради евидентирања уписа (преузимање индекса – два радна дана након предаје). Самофинансирајући студенти ће имати увид у своја задужења преко Студентског портала, а уговоре о школарини ће потписати приликом преузимања индекса.

Студенти који буду полагали испите у додатном испитном року биће омогућен упис наредне школске године 4. и 5. 10. 2021. године без плаћања накнадног уписа.

Трошкове уписа у износу од 426,00 РСД искључиво на једној уплатници са тачним износом (100,00 РСД за Центар за развој каријере УБ и 326,00 РСД на име обавезног осигурања) треба да буде уплаћен  на рачун Факултета 840-1817666-82 са позивом на број 111. Доказ о уплати (скенирану уплатницу) је неоппходно доставити уз формулар за упис.

ОБАВЕЗНО попуните ШВ-20 образац на Студентском порталу.

Упутство за упис: У прилогу овог обавештења се налазе формулари за упис. Изаберите формулар у складу са студијским програмом и акредитацијом по којој студирате. Формулар ћете попунити користећи програм за читање ПДФ докумената на вашем рачунару (препоручујемо коришћење Acrobat Reader DC - документ прво преузмите на свој рачунар, немојте га попуњавати директно из интернет претраживача). ОБАВЕЗНО је да попуните име и презиме, број индекса, као и датум попуњавања формулара. Предмете бирате штиклирањем поља (кућице) која се налази са десне стране предмета. ОБАВЕЗНО  је да након завршеног попуњавања документ закључате притиском на дугме у горњем делу формулара. Попуњен и закључан формулар шаљете на studentska_sluzba@chem.bg.ac.rs користећи искључиво своју студентску електронску пошту.

Формулари који стигну са неке друге адресе или који нису закључани - НЕЋЕ бити узети у обзир за упис, тако да вас молимо да при процедури уписа школске године пажљиво пратите ово упутство.

Такође, студентима који имају било какво дуговање према Хемијском факултету НЕЋЕ бити омогућен упис школске године. Ако сте извршили уплату, а она није прокњижена, молимо да уплатницу скенирате или фотографишете и приложите је уз образац за упис.

Распоред наставе за зимски семестар школске 2021/2022. године биће објављен након ванредне седнице Наставно-научног већа која ће се одржати 23. 9. 2021. године.

Према Правилнику о студирању, између осталог, предмете пријављујете у складу са испуњеним условима за похађање и усвојеним распоредом. Замена изборних предмета, као и претходних година, ће бити могућа искључиво у периоду 4.-8. 10. 2021. године.

  • Додатни испитни рок у школској 2020/2021.години

На основу одлуке Наставно-научног већа ХФ дел.бр. 272/1 од 11.3.2021.године, имајући у виду ванредну ситуацију изазвану пандемијом, у школској 2020/2021.години ће бити одржан додатни испитни рок. За студенте Основних академских студија и Интегрисаних академских студија додатни испитни рок ће бити одржан након редовног септембарског рока, од 27. 9. до 3. 10. 2021. године, према распореду који је објављен на интернет страни ХФ (распореди активности и испитни рокови).

За сва студентска питања Продекан за наставу је доступан понедељком и четвртком у 11.00. у кабинету 515а на 2.спрату у блоку А. Студенти могу да пишу на nastava@chem.bg.ac.rs, искључиво са студентске електронске адресе, као и да закажу састанак на платформи MsTeams.

 

 

[Slika br. 273]

Брошура "COVID-19 вакцине у Србији"   (PDF, 1.7 MB)

Упутство за реализацију стручне праксе на основним академским студијама - P11H2, P11B2, P11S2

Упутство за реализацију стручне праксе на мастер академским студијама - P51H2, P51B2, P51S2

Чиме се бавимо

Студентска служба ХФ обавља све послове везане за основне, мастер и докторске студије и остала студентска питања:

Где се налазимо

Адреса: Студентски трг 12-16, 11000 Београд

Просторија: канцеларија бр. 327, приземље, код А улаза у зграду

Телефон: +381-11-3336-678

Електронска пошта: studentska_sluzba@chem.bg.ac.rs

Запослени у Студентској служби

[Slika br. 26]

Ђорђе Петрић, мастер хемичар - шеф Студентске службе

Сузана Нинковић, дипл. правник - виши стручно-технички сарадник за студије и студентска питања

Радмила Аничић - стручно-технички сарадник за студије и студентска питања

Правилници и прописи од значаја за студије

Формулари

Пријава одбране завршног рада на основним, интегрисаним и мастер академским студијама   (PDF, 75 KB)

Молба надлежном продекану   (PDF, 78 KB)

Упутство за писање завршних радова на основним, интегрисаним и мастер академским студијама   (PDF, 1.3 MB)

© Универзитет у Београду - Хемијски факултет