 
			Vitamini neophodni za normalan rast i razvoj čoveka
Vitamina K1 ima dosta u biljnim uljima (pre svega šafranovo, sojino), zelenom lisnatom povrću, lucerki, ribljem ulju, morskim algama, žumancu i u mekinjama od pšeničnog brašna. Hrana koja sadrži bakteriju iz roda Lactobacillus, kao što su jogurt i kefir su dobri izvori ovog vitamina, obzirom da ove bakterije same proizvode vitamin K.
| Namirnica | Sadržaj vitamina K (mg / 100 g namirnice) | 
|---|---|
| Spanać | 4,0 - 6,0 | 
| Tikva | 4,0 | 
| Kopriva | 3,4 | 
| Kupus | 3,4 | 
| Lucerka | 1,7 - 3,4 | 
| Alge | 1,7 - 3,4 | 
| Paradajz - zeleni | 0,8 | 
| Šargarepa | 0,08 | 
| Krompir | 0,08 | 
| Šipak - plod | 0,08 | 
| Pšenica | 0,05 | 
| Soja | 0,02 | 
| Mleko | 0 |