Универзитет у Београду - Хемијски факултет Srpski - latinica LAT   English ENG

Pocetna Почетна страна   Mapa Мапа сајта   Linkovi Линкови       Портали:   Zaposleni За запослене   Studenti За студенте   WebMail WebMail

НОВОСТИ

О Факултету
Катедре и центри
Студије
Упис на Факултет
Новости
Збирка великана
српске хемије
Студентске организације
Интерне стране

Pretraga Претрага сајта:

Временска прогноза:
[Wunderground]
Београд, Србија

Претрага Тип вести:   Година:      

ВАЖНО!

image

Поштоване колегинице и колеге студенти,

У прилогу се налази документ који детаљно описује безбедносне мере које се морају поштовати током рада Факултета. Молимо вас да се упознате са предвиђеним мерама и да их се доследно придржавате.

Такође, у прилогу се налази кратко упутство које описује правилно понашање током реализације on-line наставе и све оно што из тога проистиче.

Уколико сте позитивни на вирус SARS-CoV-2 или сте у самоизолацији по налогу епидемиолошке службе или надлежних лекара, неопходно је да одмах обавестите Продекана за наставу на e-mail nastava@chem.bg.ac.rs. Будите одговорни према себи и према другима.

Молимо вас да пратите вести на сајту и студентском порталу ХФ!

Срдачан поздрав,
Управа ХФ


В А Ж Н О !

Настава на основним и интегрисаним академским студијама почиње 4. 10. 2021. године.

Настава ће бити организована комбинацијом on-line режима и рада у просторијама Факултета.

Реализација наставе у зимском семестру:

 • Теоријска настава (предавања и теоријске вежбе) - on-line на платформи MS Teams;
 • Лабораторијске вежбе - у просторијама Факултета.

Напомена:   у распореду наставе су за теоријску наставу означене факултетске просторије, јер ће у случају побољшања епидемиолошке ситуације и теоријска настава изводити уживо.

ВАЖНО:   Студенти су у обавези да прате обавештења која се дистрибуирају путем сајта ХФ, Студентског портала и платформе MS Teams.Куповину публикација Издавачког центра ХФ, као и других издања која су доступна у Скриптарници ХФ (www.chem.bg.ac.rs/fakultet/izdavastvo/) можете извршити без доласка на ХФ, позивом на број телефона 011-3336-709. Након прокњижене уплате, достава се врши поштом. Трошкове слања пошиљке сноси наручилац.

Инструкције за плаћање:

 • Прималац:   Универзитет у Београду-Хемијски факултет
 • Сврха уплате:   наслов публикације (књиге)
 • Рачун:   840-1817666-82
 • Позив на број:   физичка лица (студенти) остављају празно, док правна лица уносе број фактуре

Неопходно је при попуњавању уплатнице навести тачну адресу уплатиоца.

1. 10. 2021.

image

ВАЖНО!   Упис у школску 2021/22. годину

Поштоване колегинице и колеге студенти,

Сви студенти који су при упису школске 2020/21. године уписани по старој акредитацији, у циљу завршетка студија по истој, а нису дипломирали до 30. 9. 2021. године прелазе на нову акредитацију и ради се еквиваленција испита (упутство у прилогу).

Студенти студијског програма Интегриснаих студија Натсаве хемије који уписују пету годину студија НЕ ПРЕЛАЗЕ на нову акредитацију. Студенти пете године се уписују по старој акредитацији и до 30. 9. 2022. године треба да заврше студије. Уколико не заврше студије до истека рока ови студенти прелазе на реакредитован програм.

Упис зимског семестра у школској 2021/22. години ће бити одржан у периоду од 22. 9. 2021. године до 1. 10. 2021. године. За разлику од претходних година, упис ће бити електронским путем, што значи да на упис семестра НЕ ДОЛАЗИТЕ лично. Папирне индексе ћете донети у студентску службу у периоду од 15. 10. 2021. до 31. 10. 2021. године ради евидентирања уписа (преузимање индекса – два радна дана након предаје). Самофинансирајући студенти ће имати увид у своја задужења преко Студентског портала, а уговоре о школарини ће потписати приликом преузимања индекса.

Студенти који буду полагали испите у додатном испитном року биће омогућен упис наредне школске године 4. и 5. 10. 2021. године без плаћања накнадног уписа.

Трошкове уписа у износу од 426,00 РСД (100,00 РСД за Центар за развој каријере УБ и 326,00 РСД на име обавезног осигурања) требате да уплатите на рачун Факултета 840-1817666-82 са позивом на број 111. Доказ о уплати (скенирану уплатницу) је неоппходно доставити уз формулар за упис.

ОБАВЕЗНО попуните ШВ-20 образац на Студентском порталу.

Упутство за упис: У прилогу овог обавештења се налазе формулари за упис. Изаберите формулар у складу са студијским програмом и акредитацијом по којој студирате. Формулар ћете попунити користећи програм за читање ПДФ докумената на вашем рачунару (препоручујемо коришћење Acrobat Reader DC - документ прво преузмите на свој рачунар, немојте га попуњавати директно из интернет претраживача). ОБАВЕЗНО је да попуните име и презиме, број индекса, као и датум попуњавања формулара. Предмете бирате штиклирањем поља (кућице) која се налази са десне стране предмета. ОБАВЕЗНО  је да након завршеног попуњавања документ закључате притиском на дугме у горњем делу формулара. Попуњен и закључан формулар шаљете на studentska_sluzba@chem.bg.ac.rs користећи искључиво своју студентску електронску пошту.

Формулари који стигну са неке друге адресе или који нису закључани - НЕЋЕ бити узети у обзир за упис, тако да вас молимо да при процедури уписа школске године пажљиво пратите ово упутство.

Такође, студентима који имају било какво дуговање према Хемијском факултету НЕЋЕ бити омогућен упис школске године. Ако сте извршили уплату, а она није прокњижена, молимо да уплатницу скенирате или фотографишете и приложите је уз образац за упис.

Распоред наставе за зимски семестар школске 2021/2022. године биће објављен након ванредне седнице Наставно-научног већа која ће се одржати 23. 9. 2021. године.

Према Правилнику о студирању, између осталог, предмете пријављујете у складу са испуњеним условима за похађање и усвојеним распоредом. Замена изборних предмета, као и претходних година, ће бити могућа искључиво у периоду 4.-8. 10. 2021. године.

Студентска служба Хемијског факултета
Продекан за наставу Хемијског факултета


27. 9. 2021.

image

Поштовани,

Позивамо Вас na бесплатни veбинар који Институт за стандардизацију Србије организује 27. септембра у сарадњи са Министарством просвете, науке и технолошког развоја. За више информација погледајте линк:
https://iss.rs/sr_Cyrl/competition-for-the-best-technological-innovation_p1089.html

За све информације, будите слободни да нас контактирате на тел: 011/3409-340, 011/3409-390, или e-mail: iss-edukacija@iss.rs.

26. 9. 2021.

image

У организацији Светске организације за заштиту природе (WWF), у недељу, 26. септембра у 16х одржаће се први Омладински климатски форум у Србији.

Форум ће се одржати on-line и биће отворен за јавност, а млади узраста 15-24 године ће на њему представити своје иницијативе посвећене ублажавању и прилагођавању климатским променама и разменити искуства и идеје о борби против климатских промена са вршњацима из других омладинских организација.

Саопштење у целости налази се у додатку мејла, а више информација можете наћи овде:

Позивамо вас да се прикључите форуму, као и да поделите ову вест даље и помогнете нам да што више људи чује за догађај. За додатне информације можете се обратити на телефон: 069-444-1607 (Ирена Раичевић).


24. 9. 2021.

image

Кандидат Весна (Ратко) Рибић браниће докторску дисертацију под насловом:

Структурна анализа базалних инверзних граница у Sn4+ и Sb5+ допираној вурцитној модификацији цинк-оксида трансмисионом електронском микроскопијом и прорачунима базираним на теорији функционала густине

Дан и место одбране: 29. 9. 2021. године у 15 часова, у Сали за седнице Хемијског факултета, Студентски трг 12-16, Београд.

Одбрана докторске дисертације обавиће се пред Комисијом у саставу:

1. др Марио Златовић, ванредни професор Универзитета у Београду - Хемијског факултета, ментор,

2. др Горан Бранковић, научни саветник Универзитета у Београду - Института за мултидисциплинарна истраживања, ментор,

3. др Катарина Анђелковић, редовни професор Универзитета у Београду - Хемијског факултета,

4. др Матеј Комељ, доцент Универзитета у Љубљани - Факултета за математику и физику и виши научни сарадник Института Јожеф Стефан у Љубљани, у Словенији.


24. 9. 2021.

image

Шумарски факултет Универзитета у Београду је расписао конкурс за избор једног сарадника у звању асистента са докторатом за ужу научну област Хемија. Кандидат је др Ивана Стојиљковић, сарадник у високом образовању.

Извештај се може погледати у року од 15 дана од дана објављивања.


24. 9. 2021.

image

Кандидат Ивана (Владимир) Софренић браниће докторску дисертацију под насловом:

„Изоловање, идентификација и цитотоксична активност секундарних метаболита плодоносних тела Fomitopsis betulina и примена HR MAS NMR спектроскопске технике у одређивању метаболичког профила”

Дан и место одбране: 30. 9. 2021. године у 12 часова у Сали за седнице Хемијског факултета, Студентски трг 12-16, Београд.
Одбрана докторске дисертације обавиће се пред комисијом у саставу:

1. др Љубодраг Вујисић, ванредни професор Универзитета у Београду - Хемијског факултета, ментор,

2. др Мирослав Новаковић, виши научни сарадник Универзитета у Београду - Института за хемију, технологију и металургију, Института од националног значаја за Ребпулику Србију, ментор,

3. др Веле Тешевић, редовни професор Универзитета у Београду - Хемијског факултета,

4. др Нина Тодоровић, научни саветник Универзитета у Београду - Института за хемију, технологију и металургију, Института од националног значаја за Републику Србију,

5. др Александар Кнежевић, научни сарадник Универзитета у Београду - Биолошког факултета.

23. 9. 2021.

image

Фармацеутски факултет Универзитета у Београду је расписао конкурс за избор једног сарадника у звању асистента за ужу научну област Аналитичка хемија. Кандидат је др Марко Крстић.

Извештај се може погледати у року од 15 дана од дана објављивања.


23. 9. 2021.

image

Хемијски факултет Универзитета у Београду ставља на увид јавности извештај Комисије за избор једног наставника у звању доцента за ужу научну област Настава хемије. Кандидат је др Биљана Томашевић, доцент ХФ.

Извештај се може погледати у року од 15 дана од дана објављивања.


21. 9. 2021.

image

Поштоване колегинице и колеге,

У оквиру Twinning H2020 пројекта EXtremeClimTwin који се реализује на ПМФ Универзитета у Новом Саду, 29. септембра од 10-12 сати биће органзован вебинар на коме ће колеге Clare Edwards и Adam Wood са Лафборо Универзитета из Енглеске (Loughborough University) говорити о темама везаним за учешће на Horizon Europe пројектима:

 1. How to utilize the EU Funding & tenders Portal and find/identify the right Horizon Europe call
 2. How to make use of the evaluators' feedback and comments received in the Evaluation Summary Reports

Детаље о вебинару и линк за учешће можете пронаћи на:

https://extremeclimtwin.pmf.uns.ac.rs/2021/09/20/webinar-on-building-capacities-of-unspmf-research-staff-leadership-and-dedicated-research-supporting-staff/

Или:

Key details:
Date: 29 September 2021 (Wednesday)
Time: 10:00 AM – 12:00 PM
Venue: ONLINE
Zoom link to join: https://us06web.zoom.us/j/86035488364?pwd=cDBLcC91UjdrbjIwSzcwc0Q3NWhVZz09
Meeting ID: 860 3548 8364; Passcode: 805282

No registration is needed. The Zoom link will be open; please wait for the host to let you in.

Агенда се налази у прилогу вести.

Срдачан поздрав,
Тања Божић


16. 9. 2021.

image

Данас је Дан заштите озонског омотача и уједно добар разлог да се подсетимо колико је важан посао којим се баве хемичари животне средине. Средином прошлог века они су открили да нешто није у реду са озонским омотачем, разјаснили су како озон уопште настаје у вишим слојевима атмосфере, а онда и механизме којим га различити вештачки молекули разлажу. Круна њиховог залагања био је Монтреалски споразум који је спречио даље несметано испуштање гасова који уништавају озон. Испоставило се да су ови гасови (првенствено фреони) уједно и најјачи адсорбери инфрацрвеног зрачења, те да је спречавање њихове емисије не само довело до опоравка озонског омотача, већ и до знатног успоравања глобалног загревања.

Јована Орлић је завршила основне и мастер студије на студијском програму Хемија животне средине Хемијског факултета. Она ради као истраживач-сарадник на нашем Факултету, а уједно и држи вежбе из предмета Основи хемије атмосфере и загађујуће супстанце у ваздуху. Музеј науке и технике је ангажовао да направи предавање о озонском омотачу које можете потражити на YouTube под насловом: Може ли се закрпити озонска рупа?

https://www.youtube.com/watch?v=yFJ_ky3znpA&t=474s

На крају предавања Јована је изнела једно важно запажање. Иако смо на путу да успешно зауставимо пропадање озонског омотача, пред нама је далеко озбиљнија климатска криза. Изузетно је важно да се што више младих људи посвети решавању овог проблема од чега зависи будућност свих нас. Хемичари животне средине су кључни и за разумевање климатских промена, али и у потрази за неопходним решењима, што важи и за све остале гране хемије.

[Jovana Orlic]

[Stanje ozonskog omotaca]

14. 9. 2021.

image

Академик и редовни професор Хемијског факултета др Радомир Саичић гостовао је у емисији N1 Studio Live, описујући пројекат који води, а чији је циљ проналажење лека против коронавируса.

Причао је о мултидисциплинарном и интерактивном приступу његовог тима у потрази за најефикаснијим третманима за ковид-19. Занимљиво је чути не само шта све наши професори и научници раде да би зауздали нови корона вирус, већ и на који начин размишљају и како стратешки приступају решавању компликованих проблема.

"Развој новог лека траје 7 до 10 година, кошта две до три милијарде долара, евидентно би било превише дуго то чекање... Лекови који су испитани на одређене намене се пренамењују, испитује се да ли могу да делују за друге медицинске индикације. И овде је то учињено, идеја је да се претклиничка испитивања прескоче, јер су лекови већ познати... Ви против вируса можете да се борите нападајући директно њега или индиректно то могу терапије усмерене ка домаћину. Вирус нема своје протеине, он користи машинерију домаћина. Ми развијамо једињења која ће спречити производњу протеина за вирус, усмерени смо ка домаћину, а не ка вирусу."

Целокупно гостовање проф. Саичића можете наћи на YoutTube каналу N1 под насловом: N1 Studio Live (14. 9. 2021) или на следећем линку.

[Akademik Radomir Saicic]

10. 9. 2021.

image

Професори Хемијског факултета у Београду, у сарадњи са колегама са Департмана за фармацеутску и токсиколошку хемију Института за фармацију Првог московског државног медицинског универзитета, раде на откривању најбоље комбинације биљака за стварање потпуно природног препарата, који ће успорити старење коже. Пројекат, под називом SAPORUS, финансира Фонд за науку Републике Србије, а први резултати очекују се следеће године.

У разговору за "Новости", доцент др Петар Ристивојевић, руководилац пројекта, каже да се SAPORUS бави истраживањем руских и српских биљака, као и развојем иновативне аналитичке методологије у циљу проналажења најактивнијих екстраката и једињења из биљака, одговорних за успоравање старења коже.

Пре месец дана смо представили овај пројекат на нашим мрежама, а сада из чланка Новости имате прилика да више сазнате о истраживањима професора Ристивојевића и плановима за практичну примену његових резултата. Петар је такође причао о константном стручном усавршавању кроз које је пролазио током своје научне каријере, као и о важности доброг научног тима у коме се налазе наше колеге са Хемијског факултета: др Душанка Милојковић Опсеница, редовни професор, др Јелена Трифковић, ванредни професор, др Илија Цвијетић, асистент са докторатом и др Маја Крстић Ристивојевић, научни сарадник.

Професор Ристивојевић је ангажован и у настави на нашем факултету. Предавања из предмета Аналитичка хемија 1 су у складу са његовим пољем истраживања, а на мастер студијама предаје на једном веома занимљивом предмету: Зелени приступи у аналитичкој хемији.

[SAPORUS tim]

[Doc. dr Petar Ristivojevic]

2. 9. 2021.

image

Др Тијана Милићевић је завршила основне студије на нашем студијском програму Хемија животне средине (ХЖС), а потом је на истом смеру и мастерирала. На Хемијском факултету је завршила и докторске студије, а данас је запослена у Институту за физику. Као и сви наши студенти са програма ХЖС, стицала је веома важна и корисна знања у вези са загађењем и загађивачима ваздуха. Које загађујуће супстанце постоје у ваздуху, колико су оне опасне, како делују на нас, како најбоље можемо од њих да се заштитимо од њих? Тијана је не само стекла одговоре на ова питања, већ је након основних студија открила нова научна сазнања везана за одређивање токсичних супстанци у ваздуху и ризику које оне представлају по људско здравље.

Делић свога знања поделила је са нама у оквиру предавања "Пази шта удишеш! Квалитет ваздуха и утицај загађења на човека" које је изведено у оквиру циклуса "Живот под маскама". Овај циклус предавања посвећен загађењу ваздуха је изведен у организацији Музеја науке и технике и Хемијског факултета Универзитета у Београду.

Предавање можете потражити на YouTube каналу Музеј науке и технике Београд или на линку:
https://www.youtube.com/watch?v=bvGAjrdMRMU

[Tijana Milicevic]   [Kvalitet vazduha u Evropi]

[PM cestica]   [PM cestica u organizmu]

27. 8. 2021.

image

Поштоване колегинице и колеге,

У оквиру Horizon Europe оквира отворена су два позива за Twinning пројекте, а током октобра и децембра отварају се још три позива на којима бисмо могли учествовати. Један од њих је позив који се у оквиру Х2020 оквира звао MSCA RISE.

Twinning Western Balkans (HORIZON-WIDERA-2021-ACCESS-02)

Opening date: 29 June 2021
Deadline date: 05 October 2021

Twinning (HORIZON-WIDERA-2021-ACCESS-03)

Opening date: 20 July 2021
Deadline date: 18 January 2022

MSCA Staff Exchanges 2021 (HORIZON-MSCA-2021-SE-01) (MSCA RISE позиви у H2020)

Opening date: 07 October 2021
Deadline date: 09 March 2022

Sustainable biodegradable novel bio-based plastics: innovation for sustainability and end-of-life options of plastics (first stage) - HORIZON-CL6-2022-CIRCBIO-02-03-two-stage

Opening date: 28 October 2021
Deadline: 15 February 2022

Prevent smog episodes in Europe: Air quality impact of engine-emitted volatile, semi volatile and secondary particles - HORIZON-CL5-2022-D5-01-07

Opening date: 02 December 2021
Deadline: 26 April 2022


У прилогу вести имате извучене очекиване исходе и захтеве позива. Захтеви за Twinning пројекте су идентични осим у делу Eligible Countries и у датумима за рок за апликацију па их можете погледати у преѕентацији за WBC Twinning која се налази у прилогу вести.

Moжете ми се обратити за све додатне информације и помоћ мејлом, телефоном или у канцеларији.

Срдачан поздрав,
Тања Божић


25. 8. 2021.

image

Dear colleagues, we are delighted to announce the FoodEnTwin Autumn School 2021

Functionomics: looking into transcribed and phenotypic properties in microbial and chemical food/environment contamination

November 27-31, UGent, Ghent, Belgium that will be organized by UGent.

If you are a PhD student, a post-doctoral scientist, or a junior researcher, attracted to the world of interactions between contaminants and human host, and want to know more about methodologies or emerging applications in the area of microbial and chemical food safety, then our Autumn School is just the right course to attend.

Our school offers you a large variety of interesting lectures on fundamental and applied research and specific topics presented by established scientists in their respective fields. It will also give you the opportunity to take part in teaching and practical sessions focusing on techniques frequently used in our labs. The whole program is in the form of virtual online videos due to COVID19.

Topics

 • Host pathogen interactions using DNA and RNA based methods
 • Infection of Caco-2 cell line with enterotoxigenic B.cereus (MOI)
 • RNA extraction
 • RT-PCR
 • Target Preparation for Microarray Expression Arrays
 • Hybridizing Arrays and Samples/ Performing Fluidics (Wash and Stain)
 • Imaging
 • In vitro measurements of bioenergetics in response to exposure to contaminants, such as cyantoxins, microplastic etc
 • Trace elements, e.g. Ni, Fe and Cr, contamination/ occurrence in the foods

Lecturers

 • Prof. dr. Andreja Rajkovic (UGent)
 • Dr. Charlotte Grootaert (UGent)
 • Ing. Jelena Jovanovic (UGent)
 • Dr. Mohamed Fathi Abdallah Abdelmohsen (UGent)
 • Dr. Martijen Callens (UGent)
 • Dr. Mehrnoosh Babaahmadifooladi (UGent)

General Information

Number of free of charge attendees at the time of launch is limited to 15 (5 from UGent and 10 from abroad) and all applicants must apply via procedure described below. The priority will be given to junior researchers/PhD students applying from FoodEnTwin consortium. For non-selected applicants, fee for the participation is 250 EUR. For all approved applicants, and applicants paying the fee we will provide certificate of attendance based on actual verification of the participation in all lectures. Lectures will be transmitted via ZOOM using personal invitations. For attendees that take the test organized on the last day we will provide test certificate.

Application procedure:

Send application letter with personal data (Name of the applicant, Gender, Year of birth, Institution and department) in email to:

foodentwinwp2@chem.bg.ac.rs

Applications should be sent before October 30th 2021.

The applicants will be informed by e-mail about outcome of their application before November 15th 2021.

15. 8. 2021.

image

Dear Colleagues,

The XXIst edition of the EuroFoodChem conference was originally foreseen to be held in September 2021 in Belgrade, Serbia. However, due to the COVID-19 pandemic, the congress in Serbia has been postponed to September 2023. To keep the tradition of a biannual congress, the Food Chemistry Division of the European Chemical Society (FCD-EuChemS) decided to maintain the organization this year, though in a virtual format.

Therefore, on behalf of the Organizing Committee, it is our great pleasure to invite you to attend the XXIst EuroFoodChem conference, which will be held on-line from 22-24 November 2021.

The scientific program will include the following topics:

 • Food composition and authenticity
 • Functional food
 • Food processing
 • Food safety
 • Circular economy in the food value chain
 • Healthy and sustainable diets
 • Future foods

The deadline for abstract submission is 1st October 2021 for oral communications and flash presentations and 22nd October 2021 for posters.

You can find more information at the web page of the event:
https://xxieurofoodchem.events.chemistry.pt

We look forward to meeting you on-line!

Very best regards,
The Organizing Committee

17. 7. 2021.

image

Обавештавамо вас о позивима за пријаву за индивидуалну мобилност у оквиру Еразмус+ програма који ће током лета и јесени бити отворени на платформи за мобилност Универзитета у Београду - MobiON, као и о новим роковима за реализацију индивидуалне мобилности у оквиру пројеката одобрених 2019. и 2020. године.

Програмски период реализације пројекта одобреног у 2020. години је 31. март 2023. године. Током отвореног позива студенти свих нивоа студија конкуришу за одлазак на мобилност у наредном семестру, док се запослени могу пријавити за одлазак и у текућем семестру, уз напомену да ниједна мобилност неће моћи да се реализује док Универзитет у Београду не добије званичну потврду партнерске институције да је кандидат прихваћен на мобилност.

Позиви за пријаву за мобилности које ће бити реализоване у пролећном семестру академске 2021/22. године, биће отворени  16. јула 2020. године у 16 часова. Позиви ће бити распоређени у три групе са фиксним датумима пријављивања кандидата, односно номинације ЕСПБ координатора, а све у складу са  захтевима страних партнера у вези са роковима за достављање номинација и регистрацију на њиховим интерним платформама.

Позив је отворен за оне интер-институционалне споразуме који су до сада закључени, а у оквиру средстава која су Универзитету у Београду одобрена за реализацију мобилности у периоду 2019-2021, односно 2020-2022. године.

Преглед мобилности за које су отворени позиви за пријаву можете пронаћи на следећем линку: https://mobion.bg.ac.rs/erasmus+/open-calls

Додатне информације можете пронаћи у документу у прилогу. За сва евентуална питања и недоумице, молимо Вас да контактирате Еразмус+ тим Универзитета у Београду: https://mobion.bg.ac.rs/erasmus+/contact


30. 6. 2021.

image

Крај семестра прослављамо уз нови број студентског часописа "Позитрон".

Истичемо текстове:

 • Ван дер Валсове хетероструктуре – коцкице за хемичаре
 • Аманитин – капа смрти
 • Сексуално узнемиравање и како на њега одговорити
 • Инспиративни интервју са Милицом Сентић
 • Ваше идеје за унапређење студирања и ваше фотографије

Пратите нас на Инстаграму и Фејсбуку.
Постојимо због вас, пишите нам на pozitron@chem.bg.ac.rs.
Cherry - дигитални репозиторијум Хемијског факултета

Редакција часописа "Позитрон"

[Pozitron br. 23]

6. 5. 2021.

image

Драге колегинице и колеге,

Делимо са вамa план зграде Факултета који је за "Позитрон" припремила колегиница Милена Самац. Надамо се да ће вам помоћи у сналажењу на Хемијском факултету.

Пратите нас на Инстаграму и Фејсбуку.
Cherry - дигитални репозиторијум Хемијског факултета

Редакција часописа "Позитрон"

[HF, prizemlje]   [HF, prvi podrum]

[HF, prvi sprat]   [HF, drugi sprat]

23. 2. 2021.

image

За Хемијски факултет:

На основу Уговора о реализацији и финансирању научноистраживачког рада НИО У 2021. години који је потписан између Министарства просвете, науке и технолошког развоја Републике Србије и Универзитета у Београду (евиденциони број уговора 451-03-9/2021-14/ 200168), у обавези смо да за све наше публикације које ће бити финансиране од стране МПНТР за 2021. годину у делу захвалнице користимо следећу форму текста, на српском или енглеском језику:

Министарство просвете, науке и технолошког развоја Републике Србије
Евиденциони број: 451-03-9/2021-14/200168

Ministry of Education, Science and Technological Development of Republic of Serbia
Contract number: 451-03-9/2021-14/200168

За Иновациони центар ХФ:

На основу Уговора о реализацији и финансирању научноистраживачког рада НИО У 2021. години који је потписан између Министарства просвете, науке и технолошког развоја Републике Србије и Иновационог Центра Хемијског факултета у Београду, д.о.о. (евиденциони број уговора 451-03-9/2021-14/ 200288) у обавези смо да за све наше публикације које ће бити финансиране од стране МПНТР за 2021. годину у делу захвалнице користимо следећу форму текста, на српском или енглеском језику:

Министарство просвете, науке и технолошког развоја Републике Србије
Евиденциони број: 451-03-9/2021-14/200288

Ministry of Education, Science and Technological Development of Republic of Serbia
Contract number: 451-03-9/2021-14/200288

1. 10. 2020.

image Хемијски факултет Универзитета у Београду ставља на увид јавности календар и распоред наставе и испита за школску 2020/21. годину.
© Универзитет у Београду - Хемијски факултет