Универзитет у Београду - Хемијски факултет Srpski - latinica LAT   English ENG

Pocetna Почетна страна   Mapa Мапа сајта   Linkovi Линкови       Портали:   Zaposleni За запослене   Studenti За студенте   WebMail WebMail

НОВОСТИ

О Факултету
Катедре и центри
Студије
Упис на Факултет
Новости
Збирка великана
српске хемије
Студентске организације
Интерне стране

Pretraga Претрага сајта:

Временска прогноза:
[Wunderground]
Београд, Србија

Претрага Тип вести:   Година:      

18. 5. 2019.

image Манифестација "Београдски бал 2019" одржаће се 18. маја 2019. године у хотелу Метропол Палас, Београд. Ово ће бити први београдски бал чија визија превазилази ниво плесног, ревијалног догађаја - то је манифестација која тежи да постане друштвени догађај од значаја, да афирмише културу и привуче пажњу најшире јавности својим карактером. Све релевантне информације могу се наћи на званичној презентацији.

9. 4. 2019.

image У организацији Привредне коморе Србије, одржава се Transferade Investors' Day 2019. Овај догађај треба да окупи истраживаче са универзитета и института, потенцијалне инвеститоре, водеће експерте за транфсер технологија и патентне адвокате. Transferade се одржава 9. априла 2019. године у Научно-технолошком парку Звездара (Вељка Дугошевића 54). На сајту https://transferade.com/ можете наћи више информација, као и пријавити презентацију свог истраживања или пројекта. Рок за регистрацију је 15. фебруар 2019. За помоћ се можете обратити доц. др Љубодрагу Вујисићу.

22. 3. 2019.

image CfA: Otvoreni su novi pozivi za DAAD stipendije za kraće istraživačke boravke. Svima je rok 30. april 2019.
Kratak istraživački boravak (do 6 meseci) koji se često koristi kao postdoc boravak: https://bit.ly/2YdlL2u
Istraživački boravak za predavače na visokoškolskim ustanovama u trajanju od 1 do 3 meseca: https://bit.ly/2HwNXZ4
Radni boravci za predavače na umetničkim akademijama i arhitektonskim fakultetima u trajanju od 1 do 3 meseca: https://bit.ly/2Cr6d24 
Ponovni pozivi za bivše stipendiste- alumni- za radne i istraživačke projekte u trajanju od 1 do 3 meseca: https://bit.ly/2TeXd5P
Do DAAD portala (u kome šaljete onlajn aplikaciju) dolazite preko baze stipendija: https://bit.ly/2WdVyz1

21. 3. 2019.

image Поштоване колегинице и колеге,

Позивам вас на презентацију под називом "Проналажење информација (ЕлеЧас, JCR, SJR) и навођење литературе у научним радовима".
Покривене теме:

- Како пронаћи часопис за објављивање научног рада?
- Како избећи предаторске издаваче?
- У којим базама проверити веродостојност података?
- Библиографски алати и стилови цитирања

Термин предавања:
28. март 2019. године, од 12 до 13 часова

Место:
Хемијски факултет, Цала за седнице

Предавач:
Ана Ђорђевић, библиотекарка Хемијског факултета


Предавање је намењено за све заинтересоване запослене и студенте који се баве научно-истраживачким радом.

Уколико су вам потребне додатне информације будите слободни да колегиницу Ђорђевић потражите у библиотеци Хемијског факултета, путем електронске поште (anadj@chem.bg.ac.rs) или на број телефона 3282-111 (локал 700).

18. 3. 2019.

image

Фонд Ненада М. Костића је расписао наградни конкурс за најбоље мастер или дипломске радове из свих области чисте и примењене хемије. Фонд ће наградити ауторе и похвалити менторе два најбоља рада одбрањена у периоду од 1. априла 2018. до 31. марта 2019. године. Новчане награде износиће 900 односно 750 евра.

Конкурс траје од 11. фебруара до 6. априла 2019. године. Кандидати се на конкурс пријављују сами. Пријаву могу добити од било ког члана Управног одбора или на e-mail: ljiljana.jovanovic@dh.uns.ac.rs. Потпуна пријава са свим прилозима може се предати лично члану Управног одбора или послати поштом на адресу: проф. др Љиљана Јовановић, Департман за хемију, Природно-математички факултет, Трг Д. Обрадовића 3, 21000 Нови Сад.

Управни одбор и председник Фонда ће вредновати заслуге кандидата по устаљеним мерилима као што су: научна вредност рада; оригиналност, квалитет и применљивост резултата; објављени и саопштени научни и стручни радови, ако их кандидат има; комисијска оцена одбрањеног рада; успех на студијама и слично. Награде и похвале биће додељене у понедељак, 27. маја 2019. године у 12 сати, на Природно-математичком факултету у Нишу (Вишеградска 33, у Црвеној сали на I спрату). Награђени кандидати и похваљени ментори су обавезни да присуствују свечаности. Добитници награда ће изложити своје радове у предавањима која ће трајати по највише седам минута. Свим награђеним и ненаграђеним кандидатима и њиховим менторима који буду присуствовали свечаности и који то затраже, биће плаћени путни трошкови. Сви присутни биће позвани на мали пријем у част наградјених и похваљених.

Више информација можете наћи у приложеном документу, или од проф. др Љиљане С. Јовановић: телефон 021/485-2736, e-mail ljiljana.jovanovic@dh.uns.ac.rs; или од председника и оснивача Фонда, проф. др Ненада М. Костића, чији e-mail је: nen.m.kos@gmail.com.


18. 3. 2019.

image

Поштоване колегинице и колеге,

У уторак 26. марта 2019. године, у трајању од 10:00 до 16:00 часова, одржаће се избори за представника студената Хемијског факултета у Студентском парламенту Универзитета у Београду за мандатни период до октобра 2020. године. Право да бирају и да буду бирани за члана Студентског парламента имају сви студенти Факултета уписани на студије у школској години у којој се бира Студентски парламент, а који су држављани Републике Србије. Уколико сте заинтересовани да се кандидујете за представника у Студентском парламенту Универзитета у Београду, попуњен пријавни лист (који се налази у прилогу) и пратећу документацију коју чине уверење о држављанству или копија пасоша и уверење о редовном студирању морате доставити члановима Бирачког одбора за одржавање избора до 25. марта у 12:00 часова.

Чланови Бирачког одбора и њихови контакти су:

  • ван. проф. др Тамара Тодоровић, продекан за наставу, председник Бирачког одбора
    адреса електронске поште: nastava@chem.bg.ac.rs
  • Ненад Зарић, студент продекан
    адреса електронске поште: student_prodekan@chem.bg.ac.rs
  • Младен Ђурђевић, председник Студентског парламента
    адреса електронске поште: studentski_parlament@chem.bg.ac.rs

Неблаговремене и непотпуне пријаве се неће узимати у разматрање. Чланови Бирачког одбора обавестиће вас путем електронске поште о потврди ваше кандидатуре.

Срдачан поздрав,
Бирачки одбор за одржавање избора у изборној јединици - Хемијски факултет


15. 3. 2019.

image

Хемијски факултет Универзитета у Београду ставља на увид јавности извештај Комисије за оцену резултата научног и стручног рада др Петра Ристивојевића, дипл. хемичара, научног сарадника Иновационог центра ХФ.

Извештај се може погледати у року од 30 дана од дана објављивања.


13. 3. 2019.

image

У периоду од 29. марта до 03. априла 16 докторанада и 3 професора (Prof. Wesley Browne, Prof. Edwin Otten и Dr. Johannes Klein) са Groningen Stratingh Institute for Chemistry - University of Groningen из Холандиjе долазе у радну посету Хемиjском факултету.

У оквиру ове посете, у понедељак, 1. 4. од 10-19 сати у Сали за седнице Хемиjског факултета, биће организован заjеднички PhD семинар са десет оралних презентациjа, пет из сваке земље и постер секциjом.

Постери се презентуjу усмено, на енглеском jезику, у траjању од 5 минута, а могу се припремити у виду PPT презентациjе или у штампаном облику.

Позивамо све студенте докторских студиjа да узму учешће у семинару, припреме презентациjу свог досадашњег научног рада и искористе прилику да се упознаjу и размене искуства са колегама из Гронингена. Такође, позивамо све колеге професоре да својим присуством семинару подрже младе колеге.

Приjаву за учешће можете послати на tbozic@chem.bg.ac.rs до четвртка 29. 3. 2019. године. У пријави напишите име, презиме, име ментора, наслов презентације и у ком облику ћете је презентовати (постер или PPT).

12. 3. 2019.

image

Хемијски факултет Универзитета у Београду ставља на увид јавности извештај Комисије за избор једног наставника у звању ванредног професора за ужу научну област Општа и неорганска хемија. Кандидат је др Милош Милчић, дипл. хемичар.

Извештај се може погледати у року од 30 дана од дана објављивања.


12. 3. 2019.

image

Хемијски факултет Универзитета у Београду ставља на увид јавности извештај Комисије за избор једног наставника у звању ванредног професора за ужу научну област Аналитичка хемија. Кандидат је др Јелена Трифковић, дипл. хемичар, доцент ХФ.

Извештај се може погледати у року од 30 дана од дана објављивања.


6. 3. 2019.

image

Хемијски факултет Универзитета у Београду ставља на увид јавности извештај Комисије за писање реферата о ангажовању др Jan Schwarzbauer-а, редовног професора Универзитета у Ахену (Rheinisch-Westfälische Technische Hochschule - RWTH, Aachen University, Germany) као гостујућег професора на Хемијском факултету.

Извештај се може погледати у року од 30 дана од дана објављивања.


4. 3. 2019.

image

Хемијски факултет Универзитета у Београду ставља на увид јавности извештај Комисије за оцену резултата научноистраживачког рада Лене Аризановић, мастер биохемичара, кандидата за избор у звање истраживач-приправник.

Извештај се може погледати у року од 30 дана од дана објављивања.


4. 3. 2019.

image

Хемијски факултет Универзитета у Београду ставља на увид јавности извештај Комисије за оцену резултата научноистраживачког рада Ане Симовић, мастер биохемичара, кандидата за избор у звање истраживач-приправник.

Извештај се може погледати у року од 30 дана од дана објављивања.


4. 3. 2019.

image

Хемијски факултет Универзитета у Београду ставља на увид јавности извештај Комисије за оцену резултата научноистраживачког рада Тамаре Милићевић, мастер биохемичара, кандидата за избор у звање истраживач-приправник.

Извештај се може погледати у року од 30 дана од дана објављивања.


25. 2. 2019.

image

Драги студенти,

У летњем семестру 2018/19. године термини за разговор са др Тамаром Тодоровић, Продеканом за наставу, су: сваки понедељак и среда у 11:00 часова у секретаријату Хемијског факултета.

25. 2. 2019.

image

Хемијски факултет Универзитета у Београду ставља на увид јавности извештај Комисије за оцену резултата научног и стручног рада Миме Романовић, мастер хемичара, кандидата за избор у звање истраживач-сарадник.

Извештај се може погледати у року од 30 дана од дана објављивања.


22. 2. 2019.

image

Хемијски факултет Универзитета у Београду ставља на увид јавности извештај Комисије за преглед, оцену и одбрану докторске дисертације и докторску дисертацију кандидата Стефана (Радмила) Николића, мастер хемичара под насловом:

Синтеза и карактеризација рутенијум-аренских комплекса са N, S или O донорским лигандима 

Извештај се може погледати у року од 30 дана од дана објављивања


20. 2. 2019.

image

Расписан је конкурс за доделу награда Веселина Лучића за 2019. годину. Једна награда се додељује за најбоље књижевно остварење, а друга за најбоље научно остварење наставника и сарадника Универзитета у Београду објављено у 2018. години. У прилогу су одлуке о расписивању конкурса са свим детаљима. Рок за пријављивање је од 20. фебруара до 19. априла 2019. године.


1. 10. 2018.

image Хемијски факултет Универзитета у Београду ставља на увид јавности календар и распоред наставе и испита за школску 2018/19. годину.

25. 6. 2018.

image

Хемијски факултет Универзитета у Београду ставља на увид јавности извештај Комисије за преглед, оцену и одбрану докторске дисертације и докторску дисертацију кандидата Николе (Јован) Глигоријевића, мастера биохемичара под насловом:

Утицај посттранслационих модификација фибриногена на његову реактивност и функцију

Извештај се може погледати у року од 30 дана од дана објављивања.


© Универзитет у Београду - Хемијски факултет