Универзитет у Београду - Хемијски факултет Srpski - latinica LAT   English ENG

Pocetna Почетна страна   Mapa Мапа сајта   Linkovi Линкови       Портали:   Zaposleni За запослене   Studenti За студенте   WebMail WebMail

НОВОСТИ

О Факултету
Катедре и центри
Студије
Упис на Факултет
Новости
Збирка великана
српске хемије
Студентске организације
Интерне стране

Pretraga Претрага сајта:

Временска прогноза:
[Wunderground]
Београд, Србија

Претрага Тип вести:   Година:      

8. 11. 2018.

image

"Истраживање у Немачкој" окупља немачке универзитете и истраживачке институције заинтересоване за запошљавање истраживача и студената докторских студија.

На виртуелном сајму можете посетити више штандова који представљају немачке универзитете и истраживачке институције. Сваки штанд нуди широк спектар информација о истраживачким и докторским позицијама, програмима и могућностима за студирање. Током трајања сајма путем чата биће могуће разговарати са рекрутерима и научницима из представљених установа високог образовања.

Догађај је отворен за све заинтересоване за истраживање у Немачкој. Бесплатан је и на енглеском језику.

Детаљне информације можете пронаћи на овом линку.

Пријављивање траје до 5. новембра.

19. 10. 2018.

image

Поштоване колегинице и колеге,

Са задовољством Вас позивамо на прославу Дана Хемијског факултета Универзитета у Београду која ће се одржати у петак, 19. 10. 2018. године у 12 часова у Великом хемијском амфитеатру. Позивница се налази у прилогу ове поруке.

Срдачан поздрав,
Управа Хемијског факултета

[Pozivnica]


17. 10. 2018.

image

Хемијски факултет Универзитета у Београду ставља на увид јавности извештај Комисије за оцену резултата научно-истраживачког рада Предрага Ристића, мастер хемичара, кандидата за избор у звање истраживач-приправник.

Извештај се може погледати у року од 30 дана од дана објављивања.


17. 10. 2018.

image

У току је велики ремонт трафо станице у згради ПМФ, и то свих пет трафоа.

Након успешно обављеног поступка набавке, мајстори су ове недеље ушли у трафо просторије и обавестили нас да је део трафо опреме нестао током претходних година, да су поједине јединице потпуно неупотребљиве, и да је све то неопходно поправити и заменити.

Као последица свега овога, имаћемо искључења струје:

 • среда, 17. 10. 2018.
 • четвртак, 18. 10. 2018.
 • четвртак, 25. 10. 2018.
 • петак, 26. 10. 2018.
 • субота, 27. 10. 2018.
 • недеља, 28. 10. 2018.

Искључења ће трајати сат-два, и то неколико пута на дан. На жалост, другог решења нема, и нисмо у могућности да померимо или одложимо термине. Молимо Вас да предузмете све потребне мере за безбедно искључивање и поновно укључивање уређаја. Такође, молимо наставнике и сараднике да прилагоде своја предавања и вежбе новонасталој ситуацији. Уколико настава не буде могла да се одржи у предвиђеним редовним терминима, надокнада ће бити обезбеђена током субота у новембру, о чему ћете бити накнадно обавештени.

Срдачан поздрав,
Управа ХФ

12. 10. 2018.

image

Драги студенти,

У зимском семестру 2018/19. године термини за разговор са др Тамаром Тодоровић, Продеканом за наставу, су: сваки понедељак и петак у 11:00 часова у секретаријату Хемијског факултета.

12. 10. 2018.

image

Компанија Хемофарм објављује конкурс за програм плаћене праксе "Chance to Advance", за 10 практиканата који желе да се усавршавају у окружењу врхунских стручњака и најновије технологије у фармацеутској индустрији. Од кандидата се очекује:

 • завршене основне студије на Технолошком, Фармацеутском, Хемијском или на Факултету за физичку хемију (или уписане мастер студије);
 • одлично знање енглеског језика;
 • рад у MS Office пакету;
 • развијене комуникационе вештине;
 • амбициозност, радозналост, храброст, проактивност.

Рок за пријаве: 26.10.2018. Више информација можете наћи на следећем линку:
www.hemofarm.com/srb/hf-chance-to-advance.

9. 10. 2018.

image

Хемијски факултет Универзитета у Београду ставља на увид јавности извештај Комисије за оцену резултата научног и стручног рада др Јелене Аћимовић, дипл. биохемичара, кандидата за реизбор у звање научни сарадник.

Извештај се може погледати у року од 30 дана од дана објављивања.


9. 10. 2018.

image

Фонд за иновациону делатност објавио је два позива у програму сарадње науке и привреде:

Јавни позив за Програм сарадње науке и привреде (Collaborative Grant Scheme for R&D Organizations and Private Sector Enterprises)
ПРИЈАВА до 28. децембра
http://www.inovacionifond.rs/cgs-javni-poziv/

и

Јавни позив за додељивање иновационих ваучера
ПРИЈАВА почев од 3. октобра ДО УТРОШКА СРЕДСТАВА
www.inovacionifond.rs/javni-poziv-za-dodeljivanje-inovacionih-vaucera/

9. 10. 2018.

image

Хемијски факултет Универзитета у Београду ставља на увид јавности извештај Комисије рецензената за рукопис "Практикум са збирком задатака из инструменталне аналитичке хемије - оптичке и електроаналитичке методе" аутора доц. др Татјане Вербић, Милоша Пешића, Николе Обрадовића и др Илије Цвијетића.

Извештај се може погледати у року од 10 дана од дана објављивања.


8. 10. 2018.

image

Поштоване колегинице и колеге,

Хемијски факултет је обезбедио смањење школарина за студенте на самофинансирању. Уколико желите да конкуришете за смањење школарине, попуњен формулар који се налази у прилогу уз пропратна документа (која су наведена у формулару) доставите Студентској служби до 22. октобра 2018. године. Коначна листа одобрених смањења школарина ће бити објављена до 1. новембра 2018. године.

Срдачан поздрав,
Ненад Зарић, студент продекан


5. 10. 2018.

image

Хемијски факултет Универзитета у Београду ставља на увид јавности извештај Комисије за оцену резултата научног и стручног рада Весне Вукојевић, мастер хемичара, кандидата за избор у звање истраживач-приправник.

Извештај се може погледати у року од 30 дана од дана објављивања.


3. 10. 2018.

image

Хемијски факултет Универзитета у Београду ставља на увид јавности извештај Комисије за оцену резултата научноистраживачког и стручног рада др Милице Средојевић, дипл. хемичара, истраживача сарадника Иновационог центра ХФ, кандидата за избор у звање научни сарадник.

Извештај се може погледати у року од 30 дана од дана објављивања.


1. 10. 2018.

image Хемијски факултет Универзитета у Београду ставља на увид јавности календар и распоред наставе и испита за школску 2018/19. годину.

28. 9. 2018.

image

Хемијски факултет Универзитета у Београду ставља на увид јавности извештај Комисије за оцену испуњености услова кандидата и оправданости предложене теме за израду докторске дисертације кандидата Јелене Д. Михаиловић, мастер-биохемичара под насловом:

Посттранслационе и хемијске модификације и интеракције протеина од значаја у алергији на храну и окуларним инфекцијама

Извештај се може погледати у року од 10 дана од дана објављивања. Уз овај извештај је прикључена и молба за поништавање претходно одобрене теме.


28. 9. 2018.

image

Хемијски факултет Универзитета у Београду ставља на увид јавности извештај Комисије за оцену испуњености услова кандидата и оправданости предложене теме за израду докторске дисертације кандидата Младена М. Лакића, дипл. хемичара, под насловом:

Синтеза и карактеризација феритних наноматеријала карактеристичних физичко-хемијских својстава погодних за примену у аналитичке сврхе

Извештај се може погледати у року од 30 дана од дана објављивања.


28. 9. 2018.

image

Хемијски факултет Универзитета у Београду ставља на увид јавности извештај Комисије преглед, оцену и одбрану докторске дисертације кандидата Тијане (Драгомир) Милићевић, мастера хемичара под насловом:

Интегрисани приступ истраживању потенцијално токсичних елемената и магнетних честица у систему земљиште‒биљка‒ваздух: биодоступност и биомониторинг 

An integrated approach to the investigation of potentially toxic elements and magnetic particles in the soil−plant−air system: bioavailability and biomonitoring

Извештај се може погледати у року од 30 дана од дана објављивања.


28. 9. 2018.

image

Хемијски факултет Универзитета у Београду ставља на увид јавности извештај Комисије за преглед, оцену и одбрану докторске дисертације и докторску дисертацију кандидата Маријане (Васо) Ковачић, мастер биохемичара под насловом:

Структурне и функционалне особине имунокомплекса код телади оболеле од бронхопнеумоније

Извештај се може погледати у року од 30 дана од дана објављивања


25. 9. 2018.

image

Хемијски факултет Универзитета у Београду ставља на увид јавности извештај Комисије за оцену резултата научноистраживачког рада Милице Селаковић, мастер хемичара, кандидата за избор у звање истраживач-сарадник.

Извештај се може погледати у року од 30 дана од дана објављивања.


25. 9. 2018.

image

Медицински факултет Универзитета у Београду је расписао конкурс за избор једног наставника у звању ванредног професора за ужу научну област Хемија у медицини. Кандидат је др Данијела Крстић, дипл. биохемичар.


25. 9. 2018.

image

Хемијски факултет Универзитета у Београду ставља на увид јавности извештај Комисије за оцену резултата научног и стручног рада др Данице Митровић, дипл. хемичара, истраживача сарадника Иновационог центра Хемијског факултета у Београду, кандидата за избор у звање научни сарадник.

Извештај се може погледати у року од 30 дана од дана објављивања.


7. 9. 2018.

image

The project: "Twinning of research activities for the frontier research in the fields of food, nutrition and environmental 'omics" has received funding from the European Union’s Horizon 2020 research and innovation programme under grant agreement No 810752 and its realization has started September 1st2018.

The objective of the project is creation of European research network among the University of Belgrade - Faculty of Chemistry (UBFC) and its research Center of Research Excellence for Molecular Food Sciences (CoE MFS) and four highly renowned institutes from Sweden (Karolinska Institute), Austria (Medical University of Vienna) and Belgium (KU Leuven and Gent University). This network will provide UBFC and its partners substantial increase of scientific excellence and visibility as well as technology innovation capacity, and enable frontier research at the crossroad of food, agriculture, chemistry, nutrition and environmental sciences by the infusion of -omics technologies (proteomics, lipidomics, transcriptomics, allergomics and metallomics) and experimental animal models.

25. 6. 2018.

image

Хемијски факултет Универзитета у Београду ставља на увид јавности извештај Комисије за преглед, оцену и одбрану докторске дисертације и докторску дисертацију кандидата Николе (Јован) Глигоријевића, мастера биохемичара под насловом:

Утицај посттранслационих модификација фибриногена на његову реактивност и функцију

Извештај се може погледати у року од 30 дана од дана објављивања.


© Универзитет у Београду - Хемијски факултет