Универзитет у Београду - Хемијски факултет Srpski - latinica LAT   English ENG

Pocetna Почетна страна   Mapa Мапа сајта   Linkovi Линкови       Портали:   Zaposleni За запослене   Studenti За студенте   WebMail WebMail

НОВОСТИ

О Факултету
Катедре и центри
Студије
Упис на Факултет
Новости
Збирка великана
српске хемије
Студентске организације
Интерне стране

Pretraga Претрага сајта:

Временска прогноза:
[Wunderground]
Београд, Србија

Претрага Тип вести:   Година:      

22. 2. 2017.

image

Друштво физикохемичара Србије и Академијски одбор САНУ "Човек и животна средина" организују расправу на тему:

Последице НАТО бомбардовања Србије
(Злоупотреба знања за остваривање ратних и политичких циљева)

Расправа ће се одржати у среду, 22. фебруара 2017. у Свечаној сали Хемијског факултета на првом спрату, Београд, Студентски трг 12-16 (централни улаз) од 15.00 до 19.00 часова. Програм расправе се налази у прилогу.


21. 2. 2017.

image

Хемијски факултет Универзитета у Београду је расписао конкурс за једног наставника у звању доцента за ужу научну област Органска хемија. На оглас објављен у листу "Послови" дана 25. 1. 2017. јавио се један кандидат, др Бојан Вуловић, дипл. хемичар.

Др Бојан Вуловић ће одржати приступно предавање на тему:

Модерне реакције у хемији органосилицијумових једињења - методе за синтезу тетраалкилсилана

у уторак, 21. фебруара 2017. године у Сали за седнице Хемијског факултета, са почетком у 14 часова.

20. 2. 2017.

image У понедељак, 20. фебруара 2017. са почетком у 12:00 часова у Сали за седнице, оджаће се презентација о регионалном BioCamp-у 2017, представљање каријерних могућности за стручњаке унутар фармацеутске куће Lek и Novartis и презентација Хемијског института у Љубљани са циљем међународног повезивања и потенцијалне сарадње. Овом приликом позивамo вас да у што већем броју присуствујете презентацији, сазнате нешто више о регионалном BioCamp-у и могућностима за учествовање. У прилогу се налазе додатне информације.

6. 2. 2017.

image

Хемијски факултет Универзитета у Београду ставља на увид јавности извештај Комисије за преглед, оцену и одбрану докторске дисертације и докторску дисертацију кандидата Предрага (Михаило) Јовановића, дипломираног хемичара под насловом:

Пиролидински деривати у органокаталитичким трансформацијама

Извештај се може погледати у року од 30 дана од дана објављивања.


6. 2. 2017.

image

Хемијски факултет Универзитета у Београду ставља на увид јавности извештај Комисије референата за избор др Милоша Трајковића, дипл. хемичара, асистента Хемијског факултета, у звање научни сарадник.

Извештај се може погледати у року од 30 дана од дана објављивања.


26. 1. 2017.

image International Helmholtz Research School of Biophysics and Soft Matter нуди двомесечни програм летње праксe у Немачкој за студенте мастер академских студија из области физике, хемије, биологије и сродних дисциплина. Програм траје од 29. јула до 29. септембра 2017, а рок за пријављивање је 31. март 2017. године. Више информација можете наћи у приложеном плакату, као и на адреси: www.ihrs-biosoft.de/gsp.

25. 1. 2017.

image

Поштовани студенти

Подсећамо све колеге које нису измирили своје финансијске обавезе ка факултету, да то ураде у предвиђеном року. Уколико не измирите своје обавезе нећете бити у могућности да упишете летњи семестар школске 2016/2017. године. Због колега које уредно измирују своје обавезе и због тешке финансијске ситуације, неплаћање школарине у предвиђеном року неће бити толерисано.

Продекан за финансије Хемијског факултета

17. 1. 2017.

image

Развојна агенција Србије (РАС) вас позива да учествујете на Конкурсу за избор најбољих пројектних идеја које за циљ имају представљање инвестиционог пројекта и једном региону или делу региона у Републици Србији. Конкурс је намењен високошколским установама, и отворен је до 31. марта 2017. године. РАС је за овај пројекат издвојио укупно 4 милиона динара.

Право учешћа имају пројектни тимови, које може чинити један професор у улози ментора и студенти високошколске установе. Сваки пројектни тим може поднети само један предлог пројектне идеје, а установа може учествовати са више пројектних тимова.

Више информација се може наћи на интернет презентацији РАС, а за додатна питања се можете обратити на мејл konkurs@ras.gov.rs.


16. 1. 2017.

image

Од понедељка, 16. јануара, отворена је анкета за студентско вредновање педагошког рада наставника и сарадника Хемијског факултета за зимски семестар школске 2016/17. године. Анкета траје до недеље, 26. фебруара 2017.

Студенти су дужни да попуне анкету за све наставнике и сараднике који им предају или држе вежбе на свим предметима понаособ. Ако се на листи налази неки наставник или сарадник који вам није држао наставу, немојте попуњавати анкету за њега. Учествовање у анкети је неопходан услов за упис следеће године! Уколико студент не жели да попуни анкетни лист за неког наставника или сарадника, треба да на врху формулара кликне на опцију "не желим да учествујем у овој анкети".

Ова анкета је усаглашена са Правилником о студентском вредновању наставника и сарадника Универзитета у Београду ("Гласник БУ" бр. 157 од 23. 9. 2010).

26. 12. 2016.

image Задужбина Ђоке Влајковића расписује конкурс за најбољи научни рад младих научних радника Универзитета у Београду објављен током 2015. или 2016. године. Додељују се укупно четири награде у износу од по 100.000,00 дин, и то по једна из: групације природно-математичких наука, групације техничко-технолошких наука, групације медицинских наука и групације друштвено-хуманистичких наука. Рок за подношење пријава је 28. фебруар 2017. године. Више детаља можете наћи у прилогу.

14. 12. 2016.

image

Global Science Course (GSC) је нови програм за двогодишњи трансфер студената основних студија. Осмишљен је да помогне интеркултурне односе између младих људи широм света који се окупљају да би изучавали науку. Сви GSC курсеви се држе на енглеском језику од стране водећих светских професора који се баве врхунским истраживањима у најсавременијим областима науке, и уједно посвећују пажњу студентима који је предводити следеће генерације у научној заједници.

Кроз могућност да се студира у иностранству - у Токију - стуентима се такође пружа прилика да се из прве руке упознају са јапанском културом и начином живота. Ово је непроценљива шанса за све који желе да прошире своје видике и стекну јединствена искуства током основних студија. Осим тога, успешним учесницима овог програма се нуди великодушна стипендија која укључује 150.000 јена месечно за трошкове студирања и живота, као и плаћен смештај.

Рок за пријављивање за GSC (јесен 2017) је од 10. јануара до 7. априла 2017. године.

Више о GSC-у можете сазнати на www.s.u-tokyo.ac.jp и на друштвеним мрежама: www.facebook.com/globalsciencecourse и twitter.com/GSC_UTokyo. Ако имате било каквих питања, пишите на: gscoffice@adm.s.u-tokyo.ac.jp.

22. 11. 2016.

image UNESCO је расписао конкурс за доделу грантова за пројекте из области зелене хемије. Грантови се додељују обећавајућим, иновативним пројектима који се могу окончати у року од годину дана, а предлажу их млади истраживачи који раде самостално или воде тимове у својим установама, и износе до 30.000 USD. Више информација је дато у приложеном писму.

1. 10. 2016.

image Хемијски факултет Универзитета у Београду ставља на увид јавности календар и распоред наставе и испита за школску 2016/17. годину.

16. 9. 2016.

image Пољопривредни факултет Универзитета у Београду расписао је конкурс за избор једног наставника у звању доцента за ужу научну област Биохемија. Кандидат је др Стева Левић, дипл. инг. прехрамбене технологије, асистент Пољопривредног факултета.
© Универзитет у Београду - Хемијски факултет