Универзитет у Београду - Хемијски факултет Srpski - latinica LAT   English ENG

Pocetna Почетна страна   Mapa Мапа сајта   Linkovi Линкови       Портали:   Zaposleni За запослене   Studenti За студенте   WebMail WebMail

НОВОСТИ

О Факултету
Катедре и центри
Студије
Упис на Факултет
Новости
Збирка великана
српске хемије
Студентске организације
Интерне стране

Pretraga Претрага сајта:

Временска прогноза:
[Wunderground]
Београд, Србија

Претрага Тип вести:   Година:      

3. 9. 2017.

image

Конференција Chemometrica 2017, 36. по реду која окупља еминентне стручњаке из целог света у области хемометрије, биће организована од 3. до 6. септембра 2017. у Ђонђошу (Фаркашмаљ, Мађарска). Конференција покрива фундаменте хемометрије и све аспекте њене примене у хемији. Више информација можете наћи у PDF документу у прилогу.


18. 8. 2017.

image

Хемијски факултет Универзитета у Београду ставља на увид јавности извештај Комисије за оцену испуњености услова кандидата и оправданости предложене теме за израду докторске дисертације кандидата Јелене (Милош) Папан, мастера хемичара под насловом:

Синтеза, структурне и оптичке особине итријум-хафната, итријум-цирконата и итријум-станата допираних јонима еуропијума

Извештај се може погледати у року од 10 дана од дана објављивања


14. 8. 2017.

image

Поштоване колегинице и колеге,

Хемијски факултет ће, као и претходних пар година, узети учешће на једанаестом по реду Фестивалу науке, који ће се одржати од 14. до 17. децембра. Ове године је у плану нешто иновативнија, спектакуларнија и упечатљивија поставка нашег Факултета на поменутој манифестацији. Стога вас позивамо да се пријавите и својим присуством увеличате овај догађај.

Ваша пријава би требало да садржи:

  • име и презиме,
  • број индекса,
  • контакт телефон, као и
  • претходна искуства везана за учешће на манифестацијама "Фестивал науке", "Тамо где наука почиње" и "Ноћ музеја".

Пријаве нам шаљите на e-mail: volonteri@chem.bg.ac.rs.

Срдачно,
Волонтерски центар Хемијског факултета

14. 8. 2017.

image

Хемијски факултет Универзитета у Београду ставља на увид јавности извештај Комисије за преглед оцену и одбрану докторске дисертације и докторску дисертацију кандидата Марије (Радивоје) Нишавић, дипломираног биохемичара под насловом:

Испитивање интеракција терпиридинских комплекса рутенијума(II) са транспортним протеинима серума

Investigation of interactions of ruthenium(II) complexes with serum transport proteins

Извештај се може погледати у року од 30 дана од дана објављивања


14. 8. 2017.

image

Хемијски факултет Универзитета у Београду ставља на увид јавности извештај Комисије за преглед, оцену и одбрану докторске дисертације и докторску дисертацију кандидата Јоване (Перо) Вилипић, дипломираног хемичара-биохемија, под насловом:

Добијање аминокиселинских деривата аварона и tert-бутилхинона и испитивање њихове биолошке активности

Извештај се може погледати у року од 30 дана од дана објављивања.


14. 8. 2017.

image

Хемијски факултет Универзитета у Београду ставља на увид јавности извештај Комисије за преглед, оцену и одбрану докторске дисертације и докторску дисертацију кандидата Ивана (Драгиша) Павићевића, мастера биохемичара под насловом:

Промене реактивности тиолне групе Cys34 хуманог серум-албумина при везивању масних киселина in vitro и у карбонилном стресу

Извештај се може погледати у року од 30 дана од дана објављивања


14. 8. 2017.

image

Хемијски факултет Универзитета у Београду ставља на увид јавности извештај Комисије за оцену испуњености услова кандидата и оправданости предложене теме за израду докторске дисертације кандидата Стефана (Радмила) Николића, мастера хемичара под насловом:

Синтеза и карактеризација рутенијум-аренских комплекса са N, S или O донорским лигандима

Извештај се може погледати у року од 10 дана од дана објављивања


14. 8. 2017.

image

Хемијски факултет Универзитета у Београду ставља на увид јавности извештај Комисије за преглед, оцену и одбрану докторске дисертације и докторску дисертацију кандидата Иване (Стојан) Ђорђевић, мастера хемичара под насловом:

Рачунарско моделовање октаедарских комплекса хрома(III) и кобалта(III): структурни, електронски и спектроскопски аспекти

Извештај се може погледати у року од 30 дана од дана објављивања.


2. 8. 2017.

image

Фондација "Доцент Др Милена Далмација" додељује награду за докторску дисертацију која је дала највећи научни допринос из области заштите животне средине на универзитетима у Републици Србији за период од 1. 10. 2014. до 30. 9. 2017. године.

Рок за пријаву на конкурс је 1. октобар 2017. године. Целокупан текст конкурса са пријавним обрасцем дат је у прилогу. Све додатне информације можете добити на контакт адреси:
fondacija.dr.milena.dalmacija@dh.uns.ac.rs.


25. 7. 2017.

image

У оквиру регионалне сарадње, путем Програма за научну и технолошку сарадњу (WTZ Programme) Републике Аустрије и Републике Србије, под покровитељством одговарајућих министарстава, расписан је конкурс за "Travel grants".

Циљ програма је подршка мобилности научника, посебно млађих и жена, у периоду од 2018-20. године.

Последњи дан за аплицирање је 30. 9. 2017. године.

Позив можете наћи на сајту:
http://mailchi.mp/ff42dfac87bd/extended-deadline-st-austria-france-1637169?e=9030608749

Детаљније информације и услове конкурса можете наћи на:
https://oead.at/fileadmin/Dokumente/oead.at/ICM/WTZ/AT-SRB_Call_Guidelines.pdf

Уколико вам је потребна помоћ, можете се обратити
Тањи Божић

24. 7. 2017.

image

Хемијски факултет Универзитета у Београду ставља на увид извештај Комисије за избор једног наставника у звању ванредног професора за ужу научну област Аналитичка хемија. Кандидат је др Јелена Мутић, дипл. хемичар, доцент ХФ.

Извештај се може погледати у року од 30 дана од дана објављивања.


17. 7. 2017.

image

Радно време стручних служби Хемијског факултета у летњем периоду (од 17. јула до 20. августа 2017) ће бити од 8:30 до 13:30.

14. 7. 2017.

image

Хемијски факултет Универзитета у Београду ставља на увид јавности извештај Комисије за преглед, оцену и одбрану докторске дисертације и докторску дисертацију кандидата Катарине (Бојан) Путице, мастер хемичара под насловом:

Контекстуални приступ настави органске хемије у гимназији природно-математичког смера

Извештај се може погледати у року од 30 дана од дана објављивања.


7. 7. 2017.

image

Хемијски факултет Универзитета у Београду ставља на увид јавности извештај Комисије за преглед, оцену и одбрану докторске дисертације кандидата Милоша (Мирослав) Прокопијевића, дипломираног биохемичара под насловом:

Имобилизација пероксидазе из соје (Glycine max) на макропорозном глицидил-метакрилату и хемијски модификованом пектину

Извештај се може погледати у року од 30 дана од дана објављивања


7. 7. 2017.

image

Хемијски факултет Универзитета у Београду ставља на увид јавности извештај Комисије за преглед, оцену и одбрану докторске дисертације кандидата Драгице (Рада) Спасојевић, дипломираног биохемичара под насловом:

Модификација алгината, целулозе и ксилана из ћелијског зида биљака фенолним једињењима и аминима, за добијање хидрогелова

Извештај се може погледати у року од 30 дана од дана објављивања.


2. 6. 2017.

image

Фондација "Доцент др Милена Далмација" ће ове године омогућити учешће студената на Семинару "Квалитет вода" који се организује традиционално (21. пут) у оквиру јесење "Школе за заштиту животне средине" од 20. до 22. септембра 2017. године.

Ове године планира се укључивање студената у све активности школе, што ће омогућити непосредан контакт са привредним субјектима и потенцијалним послодавцима. На Семинару је планирано учешће око 40 студената основних (II, III и IV година), мастер и докторских студија.

Више детаља о самом конкурсу и начину пријаве можете наћи на линку:
http://www.dh.uns.ac.rs/newversion/nastava/konkursi.php?ID=5

1. 10. 2016.

image Хемијски факултет Универзитета у Београду ставља на увид јавности календар и распоред наставе и испита за школску 2016/17. годину.

16. 9. 2016.

image Пољопривредни факултет Универзитета у Београду расписао је конкурс за избор једног наставника у звању доцента за ужу научну област Биохемија. Кандидат је др Стева Левић, дипл. инг. прехрамбене технологије, асистент Пољопривредног факултета.
© Универзитет у Београду - Хемијски факултет