Универзитет у Београду - Хемијски факултет Srpski - latinica LAT   English ENG

Pocetna Почетна страна   Mapa Мапа сајта   Linkovi Линкови       Портали:   Zaposleni За запослене   Studenti За студенте   WebMail WebMail

НОВОСТИ

О Факултету
Катедре и центри
Студије
Упис на Факултет
Новости
Збирка великана
српске хемије
Студентске организације
Интерне стране

Pretraga Претрага сајта:

Временска прогноза:
[Wunderground]
Београд, Србија

Претрага Тип вести:   Година:      

19. 1. 2018.

image

У петак, 19. јануара 2018. са почетком у 11:00 часова, у Сали за седнице Хемијског факултета, оджаће се презентација о регионалном BioCamp-у 2018, који се одржава од 20. до 22. маја 2018. у Љубљани, у организацији фармацеутских кућа Lek и Novartis.

Регионални BioCamp 2018 представља тродневни форум, који окупља одабране студенте медицинских и хемијских наука из 11 земаља (Немачка, Аустрија, Италија, Русија, Пољска, Словенија, Србија, Хрватска, Македонија, Аустрија, Босна и Херцеговина) са експертима и менаџерима у области фармације и медицине. BioCamp пружа јединствену могућност погледа у свет истраживања и интернационалног пословног окружења у оквиру фармацеутске индустрије. Презентацији ће се придружити и представници Хемијског инстутута Републике Словеније у Љубљани, са циљем међународног повезивања и успостављања потенцијалне сарадње. Поред информација о самом BioCamp-у биће представљене и каријерне могућности у компанијама Lek и Novartis.

Овом приликом позивамo вас да у што већем броју присуствујете презентацији, сазнате нешто више о регионалном BioCamp-у и могућностима за учествовање.

18. 12. 2017.

image Поводом предавања које је на Универзитету у Београду требало да оджи професор Баи Чунли, председник Кинеске академије наука, са жаљењем Вас обавештавамо да је због непредвиђених обавеза у Кини, проф. Баи био принуђен да откаже најављену посету Београду. Стога вас обавештавамо да се отказује и предавање најављено за 18. децембар 2017. године, у Свечаној сали Ректората. Извињавамо се због евентуалних нелагодности.

15. 12. 2017.

image

Хемијски факултет Универзитета у Београду ставља на увид јавности извештај Комисије за преглед, оцену и одбрану докторске дисертације и докторску дисертацију кандидата Николе (Радмио) Стевановића, мастер хемичара под насловом:

Полидентатне Шифове базе и њихови Cu(II) комплекси: липофилност и биолошка активност

Извештај се може погледати у року од 30 дана од дана објављивања.


14. 12. 2017.

image Сагласно одредбама Правилника о организацији и систематизацији послова (радних места) на ХФ, објављују се измене Правилника.

14. 12. 2017.

image

Хемијски факултет Универзитета у Београду ставља на увид јавности извештај Комисије за избор једног наставника у звању ванредног професора за ужу научну област Општа и неорганска хемија. Кандидат је др Илија Брчески, дипл. хемичар, ванредни професор ХФ.

Извештај се може погледати у року од 30 дана од дана објављивања.


11. 12. 2017.

image

Хемијски факултет Универзитета у Београду ставља на увид јавности извештај Комисије за избор једног наставника у звању редовног професора за ужу научну област Примењена хемија. Кандидат је др Горан Роглић, дипл. хемичар, ванредни професор ХФ.

Извештај се може погледати у року од 30 дана од дана објављивања.


11. 12. 2017.

image Задужбина Ђоке Влајковића расписује конкурс за најбољи научни рад младих научних радника Универзитета у Београду објављен током 2016. или 2017. године. Додељују се укупно четири награде у износу од по 100.000,00 дин, и то по једна из: групације природно-математичких наука, групације техничко-технолошких наука, групације медицинских наука и групације друштвено-хуманистичких наука. Рок за подношење пријава је 26. јануар 2018. године. Више детаља можете наћи у прилогу.

11. 12. 2017.

image

Хемијски факултет Универзитета у Београду ставља на увид јавности извештај Комисије за избор једног наставника у звању ванредног професора за ужу научну област Општа и неорганска хемија. Кандидат је др Маја Груден-Павловић, ванредни професор ХФ.

Извештај се може погледати у року од 30 дана од дана објављивања.


11. 12. 2017.

image

Хемијски факултет Универзитета у Београду ставља на увид јавности извештај Комисије за преглед, оцену и одбрану докторске дисертације и докторску дисертацију кандидата Горданe (Ђорђе) Гајицe, дипломираног хемичара животне средине под насловом:

Проучавање нафтно-гасног потенцијала повлатног слоја уљних шејлова лежишта "Алексинац"

Извештај се може погледати у року од 30 дана од дана објављивања


7. 12. 2017.

image

Овогодишњу награду "Круна успеха", коју додељује породична фирма "Petite Geneve Petrović" у сарадњи са Амбасадом Швајцарске федерације, добили су Милица Шкаро, дипл. правница, и Иван Миленковић, мастер биолог и дипл. биохемичар.

[Dobitnici nagrade]


5. 12. 2017.

image

Задужбина Љубице М. Здравковић расписује конкурс за доделу једне стипендије студентима Универзитета у Београду за школску 2017/18. годину. На конкурс се могу пријавити студенти основних академских студија који се у 2017/18. финансирају из буџета Републике Србије. Стипендија се додељује током десет месеци у месечном износу од 10.000 дин. Критеријуми за добијање стипендије су: редовно уписивање школске године; просечна оцена најмање 9,00; други постигнути резултати (научни и стручни радови, значајни успеси на домаћим и међународним такмичењима студената и сл).

Више информација се може наћи у приложеној одлуци, као и на Интернет страници Универзитета у Београду.


5. 12. 2017.

image

Фондација Косте Мигрића расписује конкурс за доделу три стипендије најбољим студентима Универзитета у Београду, за школску 2017/18. годину. На Конкурс се могу пријавити студенти основних академских студија који се у 2017/18. финансирају из буџета Републике Србије. Критеријуми за добијање стипендије су: редовно уписивање школске године и висина просечне оцене свих положених предмета током студирања (најмање 9,00). Предност имају студенти слабијег материјалног стања.

Стипендија се додељује десет месеци у месечном износу од 10.000,00 динара. Рок за подношење пријава је од 5. 12. 2017. до 26. 1. 2018. године. Додатне информације заинтересовани кандидати могу добити од Сектора за инвестиције и управљање имовином Универзитета задужбина и фондова, на телефон 011/3207-426, и на интернет страници Универзитета www.bg.ac.rs - Конкурси Универзитета.


4. 12. 2017.

image

Фондација "Нови добротвори Универзитета у Београду" расписује конкурс за доделу четири стипендије најбољим студентима Универзитета у Београду, за школску 2017/18. годину. На Конкурс се могу пријавити студенти основних и мастер академских студија чије се школовање финансира из буџета Републике Србије. По једна стипендија се додељује за студенте са сваке групације (природно-математичке, техничко-технолошке, медицинске и друштвено-хуманистичке науке). Критеријуми за добијање стипендије су: редовно уписивање школске године; просечна оцена најмање 9,00; други постигнути резултати (научни и стручни радови, значајни успеси на домаћим и међународним такмичењима студената и сл). Стипендија се додељује за временски период од десет месеци у месечном нето износу од 10.000,00 динара.

Више информација се може наћи у приложеној одлуци, као и на Интернет страници Универзитета у Београду.


4. 12. 2017.

image

Наш колега, проф. др Бранимир Јованчићевић је на управо одржаном 18. Европском састанку о хемији животне средине (European Meeting on Environmental Chemistry - EMEC 18) у Порту (Португалија) изабран за новог председника Европске асоцијације за хемију животне средине (Association of Chemistry and Environment - ACE).

ACE издаје часопис Environmental Chemistry Letters (ECL), чији је тренутни импакт-фактор 3.594. Проф. Јованчићевић је и члан уредничког одбора овог часописа.

29. 11. 2017.

image

Хемијски факултет Универзитета у Београду ставља на увид јавности извештај Комисије за избор једног сарадника у звању асистента за ужу научну област Биохемија. Кандидат је др Марија Стојадиновић, дипл. биохемичар, асистент ХФ.

Извештај се може погледати у року од 30 дана од дана објављивања.


27. 11. 2017.

image

Поштоване колегинице и колеге,

У зимском семестру 2017/18. године на разговор са студентом продеканом и председником парламента можете доћи понедељком од 10:00 до 11:00 часова и средом од 11:00 до 12:00 часова у просторијама Студентског парламента (у првом подруму ХФ). За све састанке ван наведених термина, можете писати на мејл адресе: student_prodekan@chem.bg.ac.rs и studentski_parlament@chem.bg.ac.rs.

Срдачан поздрав,
Ненад Зарић, студент продекан
Ђорђе Тимотијевић, председник парламента

22. 11. 2017.

image

Хемијски факултет Универзитета у Београду ставља на увид јавности извештај Комисије за избор једног сарадника у звању асистента за ужу научну област Аналитичка хемија. Кандидат је Александра Драмићанин, мастер хемичар, истраживач-сарадник Иновационог центра ХФ.

Извештај се може погледати у року од 30 дана од дана објављивања.


6. 10. 2017.

image

Поштоване колегинице и колеге,

У прилогу се налази Информатор са најбитнијим информацијама у вези студирања, првенствено намењен за студенте прве године, али и за колеге са виших година студија.

Срдачан поздрав,
Ненад Зарић
студент продекан


1. 10. 2017.

image Хемијски факултет Универзитета у Београду ставља на увид јавности календар и распоред наставе и испита за школску 2017/18. годину.
© Универзитет у Београду - Хемијски факултет