Универзитет у Београду - Хемијски факултет Srpski - latinica LAT   English ENG

Pocetna Почетна страна   Mapa Мапа сајта   Linkovi Линкови       Портали:   Zaposleni За запослене   Studenti За студенте   WebMail WebMail

НОВОСТИ

О Факултету
Катедре и центри
Студије
Упис на Факултет
Новости
Збирка великана
српске хемије
Студентске организације
Интерне стране

Pretraga Претрага сајта:

Временска прогноза:
[Wunderground]
Београд, Србија

Претрага Тип вести:   Година:      

24. 1. 2019.

image

Од четвртка, 24. јануара, отворена је анкета за студентско вредновање педагошког рада наставника и сарадника Хемијског факултета за зимски семестар школске 2018/19. године. Анкета траје до понедељка, 25. фебруара 2019.

Студенти треба да попуне анкету за све наставнике и сараднике који им предају или држе вежбе на свим предметима понаособ. Ако се на листи налази неки наставник или сарадник који вам није држао наставу, немојте попуњавати анкету за њега. Уколико студент не жели да попуни анкетни лист за неког наставника или сарадника, треба да на врху формулара кликне на опцију "не желим да учествујем у овој анкети".

Ова анкета је усаглашена са Правилником о студентском вредновању наставника и сарадника Универзитета у Београду ("Гласник БУ" бр. 157 од 23. 9. 2010).

22. 1. 2019.

image

Хемијски факултет Универзитета у Београду ставља на увид јавности извештај Комисије за избор једног сарадника у звању асистента са докторатом за ужу научну област Општа и неорганска хемија. Кандидат је др Душан Маленов, асистент ХФ.

Извештај се може погледати у року од 30 дана од дана објављивања.


21. 1. 2019.

image

Хемијски факултет Универзитета у Београду ставља на увид јавности извештај Комисије за избор једног сарадника у звању асистента за ужу научну област Органска хемија. Кандидат је Лука Новковић, мастер хемичар, студент докторских студија на ХФ.

Извештај се може погледати у року од 30 дана од дана објављивања.


18. 1. 2019.

image

Хемијски факултет Универзитета у Београду ставља на увид јавности извештај Комисије за избор једног сарадника у звању асистента за ужу научну област Настава хемије. Кандидат је Лидија Ралевић, мастер професор хемије, студент докторских студија на ХФ.

Извештај се може погледати у року од 30 дана од дана објављивања.


15. 1. 2019.

image

Поштоване колеге,

Позивам вас на обуку за коришћење Репозиторијума Хемијског факултета - Cherry, која је организована у сарадњи са Рачунарским центром Универзитета у Београду. Репозиторијум је заједнички за сва одељења у оквиру Хемијског факултета, а омогућава отворени приступ научним публикацијама, као и осталим резултатима насталим у оквиру пројеката који се изводе на факултету.

Термини обуке: 28, 29, 30. и 31. јануар 2019. године, од 10 до 13 часова.

Место: Хемијски факултет, сала за седнице.

Предавачи: Милица Шевкушић - Библиотека Института техничких наука САНУ
Ана Ђорђевић - Библиотека Хемијског факултета

Напомене:

 • Неопходна регистрација пре предавања на следећем линку:
  http://cherry.chem.bg.ac.rs/register (PDF у прилогу).
 • Пожељно да свако понесе свој лаптоп.
 • Одговором на ову поруку потврдите своје присуство за један од наведених термина који вам највише одговара због ограниченог броја места по данима.
 • Рок за пријаву је 23. јануар.

Присуствовање обуци је важно за све запослене који се баве научно-истраживачким радом ради упознавања са свим могућностима које овај софтвер нуди.

Уколико су вам потребне додатне информације будите слободни да ме потражите у библиотеци Хемијског факултета, путем електронске поште или на број телефона 3282-111 (локал 700).

Срдачан поздрав,
Ана Ђорђевић

15. 1. 2019.

image

Обавештавамо Вас да је on-line платформа Савета за сарадњу науке и привреде јавно доступна на следећем линку www.nip.rs.

Да би сарадња науке и привреде била успешна, неопходне су чвршће везе образовног и истраживачког система са привредом, како би ресурси који постоје и који се стварају кроз високо образовање и истраживање ефикасније користили. Први корак у успостављању ефикасније сарадње, као и рада Савета за сарадњу науке и привреде јесте креирање "Платформе за сарадњу науке и привреде" које је иницирала Служба за иновације Привредне коморе Србије уз подршку Перформ пројекта Швајцарске агенције за развој и сарадњу (SDC), који спроводе Helvetas Swiss Intercooperation и Универзитет у Фрибургу.

Платформа има за циљ да подстиче предузећа и научно-истраживачке организације да се укључе у заједничке научно-истраживачке и развојне пројекте са циљем стварања нових комерцијално примењивих производа и услуга, решавања текућих проблема и задатака као и увођења иновативних технологија у раној фази које могу имати значај за будући развој и тржишни потенцијал. Обострано препознавање значаја заједничке сарадње у циљу комерцијализација знања и технологија један је од главних циљева платформе. Као главне задатке за реализацију успешности платформе издвајамо пружање свих релевантних информација заинтересованим странама, промовисање значаја сарадње и остварених резултата, јачање капацитета за сарадњу и праћење ефикасности сарадње.

Како цео процес не би остао само на промотивно-протоколарној сарадњи науке и привреде и како би се сви наведени задаци успешно реализовали и допринели реализацији постављеног циља, веома је важно да платформа буде препозната од свих релевантних учесника, од доносилаца политичких одлука до научника, привреде и опште јавности као место сарадње науке и привреде.

14. 1. 2019.

image

Хемијски факултет Универзитета у Београду ставља на увид јавности извештај Комисије за оцену резултата научног и стручног рада др Драгане Дабић Загорац, научног сарадника Иновационог центра ХФ, кандидата за избор у звање виши научни сарадник.

Извештај се може погледати у року од 30 дана од дана објављивања.


13. 1. 2019.

image

Поштоване колегинице и колеге,

У прилогу се налазе два PDF документа, један за студенте прве, а други за студенте треће године основних академских студија са свим потребним информацијама о обавезним превентивним здравственим прегледима, као и распоред студената са терминима за прегледе.

Прегледи су обавезни за све студенте који су у школској 2018/19. години први пут уписали прву, односно трећу годину основних академских студија осим уколико имају више од 26 година. Прелазак у друге термине није могућ због ограниченог броја студената по термину. На преглед је обавезно понети индекс и оверену здравствену књижицу.

Срдачан поздрав,
Ненад Зарић, студент продекан


11. 1. 2019.

image

Хемијски факултет Универзитета у Београду ставља на увид јавности извештај Комисије за оцену резултата научног и стручног рада Филипа Влаховића, мастер хемичара, кандидата за избор у звање истраживач-сарадник.

Извештај се може погледати у року од 30 дана од дана објављивања.


11. 1. 2019.

image Хемијски факултет Универзитета у Београду ставља на увид јавности извештај Комисије за оцену резултата научног и стручног рада Јоване Трбојевић Ивић, мастер биохемичара, кандидата за избор у звање истраживач-сарадник.

Извештај се може погледати у року од 30 дана од дана објављивања.

9. 1. 2019.

image

Факултет ветеринарске медицине Универзитета у Београду је расписао конкурс за избор једног наставника у звању ванредног професора за ужу научну област Хемија. Кандидат је др Милена Крстић, дипл. хемичар, досадашњи доцент ФВМ.


27. 12. 2018.

image

Хемијски факултет Универзитета у Београду ставља на увид јавности извештај Комисије за оцену резултата научноистраживачког рада Даринке М. Раденковић, дипл. професора биологије и хемије, кандидата за избор у звање истраживач-приправник.

Извештај се може погледати у року од 30 дана од дана објављивања.


27. 12. 2018.

image

Хемијски факултет Универзитета у Београду ставља на увид јавности извештај Комисије за оцену резултата научноистраживачког рада Јоване Ђокић, мастер хемичара, кандидата за избор у звање истраживач-приправник.

Извештај се може погледати у року од 30 дана од дана објављивања.


24. 12. 2018.

image

Хемијски факултет Универзитета у Београду ставља на увид јавности извештај Комисије за оцену резултата научног и стручног рада Стефана Николића, мастер-хемичара, кандидата за избор у звање истраживач-сарадник.

Извештај се може погледати у року од 30 дана од дана објављивања.


21. 12. 2018.

image

Као и сваке године, Амбасада Француске и Француски институт расписали су конкурс за стипендије Владе Француске за мастер 2 ниво и докторате у коменторству, за студије на француском или енглеском језику. Све области су заступљене. Студенти сами одлучују о избору студијског програма.

Сваке године око педесет студената искористи финансијску подршку Владе Француске за наставак студија у Француској.

Конкурс за стипендије 2019-20. је отворен до 18. марта. 2019. Студенти могу да конкуришу за разне програме стипендија:

 • мастер 2 - све области,
 • мастер 2 - стипендија за бивше матуранте Математичке гимназије у Београду,
 • докторат у коменторству,
 • стипендија за Националну високу школу за лепу уметност (ЕНСБА).

Подношење кандидатура: Француски институт у Србији, Змај Јовина 11, Београд. Услови и критеријуми налазе се на сајтовима: www.institutfrancais.rs и www.srbija.campusfrance.org.


18. 12. 2018.

image

Хемијски факултет Универзитета у Београду ставља на увид јавности извештај Комисије за избор једног сарадника у звању асистента за ужу научну област Аналитичка хемија. Кандидати су:

 1. Ђурђа Крстић, мастер хемичар, истраживач-приправник ХФ, и
 2. Милош Пешић, мастер хемичар, координатор хемијске и биохемијске лабораторије ИС Петница.

Комисија предлаже избор Ђурђе Крстић.

Извештај се може погледати у року од 30 дана од дана објављивања.


7. 12. 2018.

image

Задужбина Ђоке Влајковића расписује конкурс за најбољи научни рад младих научних радника Универзитета у Београду објављен током 2017. или 2018. године. Додељују се укупно четири награде у износу од по 100.000,00 дин, и то по једна из: групације природно-математичких наука, групације техничко-технолошких наука, групације медицинских наука и групације друштвено-хуманистичких наука. Рок за подношење пријава је 25. јануар 2019. године. Више детаља можете наћи у прилогу.


6. 11. 2018.

image

Да ли завршаваш основне студије или си почео са мастер студијама? Желиш да примениш своје знање на конкретним проблемима у динамичним и интернационалним лабораторијама?

Федерални Политехнички Универзитет у Лозани (EPFL), у оквиру Е3 програма, организује летње праксе за студенте из домена природних наука и инжењерства у трајању од 3 месеца. Праксе су намењене студентима завршних година основних студија и студентима мастер студија. У оквиру Е3 програма учествује око 100 лабораторија и већина пројеката је интердисциплинарног карактера са циљем да припреми студенте за докторске студије и независно истраживање.

Све информације можете наћи на сајту eee.epfl.ch. Студенти ће бити рангирани и одабрани на основу неколико критеријума: просек оцена, квалитет биографије, и квалитет мотивационог писма. У току праксе, Е3 програм ће пружити финансијску компензацију студентима која ће им омогућити да покрију трошкове живота и смештаја. Од кандидата се очекује да одаберу три лабораторије (листа је дата овде: bit.ly/e3programepfl) и комисија ће одабрати лабораторију на основу интересовања и образовања кандидата. Рок за пријаве је 1. фебруар.

Уколико имате имате додатна питања, контактирати Себастиана Гаутша (Sebastian Gautsch).


12. 10. 2018.

image

Драги студенти,

У зимском семестру 2018/19. године термини за разговор са др Тамаром Тодоровић, Продеканом за наставу, су: сваки понедељак и петак у 11:00 часова у секретаријату Хемијског факултета.

1. 10. 2018.

image Хемијски факултет Универзитета у Београду ставља на увид јавности календар и распоред наставе и испита за школску 2018/19. годину.

25. 6. 2018.

image

Хемијски факултет Универзитета у Београду ставља на увид јавности извештај Комисије за преглед, оцену и одбрану докторске дисертације и докторску дисертацију кандидата Николе (Јован) Глигоријевића, мастера биохемичара под насловом:

Утицај посттранслационих модификација фибриногена на његову реактивност и функцију

Извештај се може погледати у року од 30 дана од дана објављивања.


© Универзитет у Београду - Хемијски факултет