Универзитет у Београду - Хемијски факултет Srpski - latinica LAT   English ENG

Pocetna Почетна страна   Mapa Мапа сајта   Linkovi Линкови       Портали:   Zaposleni За запослене   Studenti За студенте   WebMail WebMail

НОВОСТИ

О Факултету
Катедре и центри
Студије
Упис на Факултет
Новости
Збирка великана
српске хемије
Студентске организације
Интерне стране

Pretraga Претрага сајта:

Временска прогноза:
[Wunderground]
Београд, Србија

Претрага Тип вести:   Година:      

3. 9. 2017.

image

Конференција Chemometrica 2017, 36. по реду која окупља еминентне стручњаке из целог света у области хемометрије, биће организована од 3. до 6. септембра 2017. у Ђонђошу (Фаркашмаљ, Мађарска). Конференција покрива фундаменте хемометрије и све аспекте њене примене у хемији. Више информација можете наћи у PDF документу у прилогу.


27. 6. 2017.

image

Проф. др Мартина Бергант Марушич са Универзитета у Новој Горици, Република Словенија, одржаће предавање под насловом:

Host cell sorting machinery facilitates human papillomavirus trafficking

у уторак, 27. јуна 2017, са почетком у 12 часова у Сали за седнице. Кратка биографија предавача и извод предавања су дати у прилогу.


26. 6. 2017.

image

Хемијски факултет и Институт за биолошка истраживања "Синиша Станковић" Универзитета у Београду обавештавају јавност да ће проф. Акимицу Окамото (Research Center for Advanced Science and Technology
- RCAST, The University of Tokyo, Japan
) одржати предавање под насловом:

Chemical analysis of DNA epigenetic modifications

у понедељак, 26. јуна 2017. године у Сали за седнице Хемијског факултета, са почетком у 12 часова. У прилогу се налази кратка радна биографија проф. Окамотоа.


22. 6. 2017.

image XXIV Конференција Српског кристалографског друштва у организацији Хемијског факултета, одржаће се од 22. до 24. јуна у Вршцу. Конферeнцији ће, између осталих, присуствовати и еминентни професори из иностранства. Конференција покрива све области кристалографије и њену примену у хемији. Више информација можете наћи у PDF документу у прилогу.

20. 6. 2017.

image

Председништво Српског кристалографског друштва донело је одлуку да награду за изузетно успешан рад младих научника из области кристалографије "Др Дубравко Родић" за 2017. годину додели др Душану Вељковићу, доценту Хемијског факултета Универзитета у Београду.

14. 6. 2017.

image

Истраживачи из научноистраживачких институција у Француској или у Србији, конкуришите за заједнички пројекат у оквиру програма "Павле Савић, партнерства Hubert Curien" како бисте развили сарадњу између својих установа. Све научне области, укључујући и хуманистичке и друштвене науке, обухваћене су овим програмом.

Крајњи рок за подношење кандидатура је 31. јул 2017. Више о условима конкурса можете наћи на: www.institutfrancais.rs.

Носиоци програма су Министарство просвете, науке и технолошког развоја у Србији, док га у Француској спроводе Министарство иностраних послова и међународног развоја и Министарство просвете, високог образовања и истраживања, у сарадњи са Француским институтом у Србији.

Апликација за конкурисање је доступна на следећим сајтовима:
- за екипе из Француске: www.campusfrance.org, рубрика "appel à candidatures"
- за екипе из Србије: www.mpn.gov.rs/medjunarodna-naucna-saradnja/francuska

Контакт у Француском институту: vesna.adamovic@institutfrancais.rs.


13. 6. 2017.

image

Хемијски факултет Универзитета у Београду ставља на увид јавности извештај Комисије за избор једног сарадника у звању демонстратора за ужу научну област Органска хемија на одређено време у трајању од годину дана. Кандидати су:

  • Катарина Богојевић, мастер хемичар; и
  • Јована Станојковић, мастер хемичар.

Извештај се може погледати у року од 30 дана од дана објављивања.


13. 6. 2017.

image

Хемијски факултет Универзитета у Београду ставља на увид јавности извештај Комисије за преглед, оцену и одбрану докторске дисертације и докторску дисертацију кандидата Маринелe (Виду) Шокарда Славић, мастер биохемичара под насловом:

Карактеризација, рационални дизајн и примена високоефикасне α-амилазе из Bacillus licheniformis за хидролизу сировог скроба

Извештај се може погледати у року од 30 дана од дана објављивања

 


12. 6. 2017.

image Пољопривредни факултет Универзитета у Београду је расписао конкурс за избор једног наставника у звању ванредног професора за ужу научну област Хемија. Кандидат је др Јелена Поповић Ђорђевић, дипл. хемичар, доцент Пољопривредног факултета.

11. 6. 2017.

image

Хемијски факултет Универзитета у Београду ставља на увид извештај Комисије за избор једног наставника у звању ванредног професора за ужу научну област Органска хемија. Кандидат је др Игор Опсеница, дипл. хемичар, доцент ХФ.

Извештај се може погледати у року од 30 дана од дана објављивања.


7. 6. 2017.

image

Сенат Јужноуралског државног универзитета у Чељабинску је једногласно изабрао др Драгана Манојловића, професора нашег Факултета, за редовног професора на Катедри за екологију и хемијску технологију.

Проф. др Драган Манојловић је такође изабран у звање редовног професора на Уралском шумарско-техничком факултету у Јекаринбургу на Катедри за технологију целулозно-папирне индустрије и заштиту животне средине. Као истраживач је изабран на истом Факултету на Институту за хемијску прераду сировина и индустријску екологију.


2. 6. 2017.

image

Фондација "Доцент др Милена Далмација" ће ове године омогућити учешће студената на Семинару "Квалитет вода" који се организује традиционално (21. пут) у оквиру јесење "Школе за заштиту животне средине" од 20. до 22. септембра 2017. године.

Ове године планира се укључивање студената у све активности школе, што ће омогућити непосредан контакт са привредним субјектима и потенцијалним послодавцима. На Семинару је планирано учешће око 40 студената основних (II, III и IV година), мастер и докторских студија.

Више детаља о самом конкурсу и начину пријаве можете наћи на линку:
http://www.dh.uns.ac.rs/newversion/nastava/konkursi.php?ID=5

2. 6. 2017.

image Тим са Хемијског факултета у саставу доц. др Владимир Бешкоски (вођа тима), Александра Ђурић (докторанткиња), Марија Љешевић (докторанткиња) и Бранка Кекез (докторанткиња), на овогодишњем конкурсу за национални пројекат "Покрени се за науку" који спроводи Центар за развој лидерства, уз подршку компаније Philip Morris освојио је грант за реализацију научног пројекта у области одрживог развоја, а за научну област микробиолошка хемија и биотехнологија. Циљ пројекта је развој мултикомпозитног органоминералног ђубрива обогаћеног корисним микроорганизмима, а резултат је добијање таквог ђубрива у облику гранула.

1. 6. 2017.

image

Хемијски факултет Универзитета у Београду ставља на увид јавности извештај Комисије за оцену резултата научног и стручног рада др Ференца Пастора, дипл. хемичара, научног сарадника ХФ, кандидата за избор у звање виши научни сарадник.

Извештај се може погледати у року од 30 дана од дана објављивања.


31. 5. 2017.

image

Институт за биолошка истраживања "Синиша Станковић" је доделио Хемијском факултету Захвалницу за дугогодишњу успешну сарадњу на унапређењу науке и образовања.

[Zahvalnica IBISS]


30. 5. 2017.

image Одбор Задужбине Веселина Лучића је одлучио да рад "Spinning around in Transition-Metal Chemistry" аутора др Маје Груден-Павловић, ванредног професора Хемијског факултета Универзитета у Београду добије Награду Веселина Лучића за најбоље научно односно стручно остварење наставника и сарадника Универзитета у Београду објављено у 2016. години.

1. 10. 2016.

image Хемијски факултет Универзитета у Београду ставља на увид јавности календар и распоред наставе и испита за школску 2016/17. годину.

16. 9. 2016.

image Пољопривредни факултет Универзитета у Београду расписао је конкурс за избор једног наставника у звању доцента за ужу научну област Биохемија. Кандидат је др Стева Левић, дипл. инг. прехрамбене технологије, асистент Пољопривредног факултета.
© Универзитет у Београду - Хемијски факултет