Универзитет у Београду - Хемијски факултет Srpski - latinica LAT   English ENG

Pocetna Почетна страна   Mapa Мапа сајта   Linkovi Линкови       Портали:   Zaposleni За запослене   Studenti За студенте   WebMail WebMail

НОВОСТИ

О Факултету
Катедре и центри
Студије
Упис на Факултет
Новости
Збирка великана
српске хемије
Студентске организације
Интерне стране

Pretraga Претрага сајта:

Временска прогноза:
[Wunderground]
Београд, Србија

Претрага Тип вести:   Година:      

24. 12. 2018.

image

У понедељак, 24. децембра 2018. са почетком у 12:00 часова, у Сали за седнице Хемијског факултета, оджаће се презентација о регионалном BioCamp-у 2019, који се одржава у Љубљани од 19. до 21. маја 2019. године, у организацији словеначке фармацеутске компаније Lek d.d, која је подружница глобалне компаније Novartis са седиштем у Базелу, Швајцарска.

Регионални BioCamp 2019 представља тродневни форум, који окупља одабране студенте медицинских и хемијских наука из 11 земаља (Немачка, Аустрија, Италија, Русија, Пољска, Словенија, Србија, Хрватска, Македонија, Аустрија, Босна и Херцеговина) са експертима и менаџерима у области фармације и медицине. BioCamp пружа јединствену могућност упогледа у свет истраживања и интернационалног пословног окружења у оквиру фармацеутске индустрије. Више информација о овогодишњим догађају можете наћи на следећем линку: https://www.lek.si/en/careers/biocamp/biocamp-2018/. Тема BioCamp-а наредне године биће: "Неуронаука данас и сутра".

Додатно ће поред информација о BioCamp-у, биле представљене каријерне могућности унутар фармацеутских компанија као што су Lek и Novartis.


18. 12. 2018.

image

Хемијски факултет Универзитета у Београду ставља на увид јавности извештај Комисије за избор једног сарадника у звању асистента за ужу научну област Аналитичка хемија. Кандидати су:

  1. Ђурђа Крстић, мастер хемичар, истраживач-приправник ХФ, и
  2. Милош Пешић, мастер хемичар, координатор хемијске и биохемијске лабораторије ИС Петница.

Комисија предлаже избор Ђурђе Крстић.

Извештај се може погледати у року од 30 дана од дана објављивања.


18. 12. 2018.

image

Фонд за младе таленте Републике Србије је 1. 12. 2018. расписао Конкурс за стипендирање до 950 студената завршне године основних академских студија и до 410 студената завршне године мастер академских студија за школску 2018/19. годину. Конкурс је објављен на званичној интернет страници Министарства омладине и спорта www.mos.gov.rs и на званичној интернет страници Фонда за младе таленте Републике Србије www.fondzamladetalente.rs. Конкурс је отворен до 31. 12. 2018.


17. 12. 2018.

image

Хемијски факултет Универзитета у Београду ставља на увид јавности извештај Комисије за оцену резултата научноистраживачког рада др Милице Јоветић, дипл. хемичара, кандидата за избор у звање научни сарадник.

Извештај се може погледати у року од 30 дана од дана објављивања.


14. 12. 2018.

image

Хемијски факултет Универзитета у Београду ставља на увид јавности извештај Комисије за избор једног наставника у звању доцента за ужу научну област Органска хемија. Кандидат је др Александра Митровић, дипл. хемичар, асистент ХФ.

Извештај се може погледати у року од 30 дана од дана објављивања.


14. 12. 2018.

image

Хемијски факултет Универзитета у Београду ставља на увид јавности извештај Комисије за оцену научноистраживачког рада и резултата др Тијане Милићевић, истраживача-сарадника Института за физику Универзитета у Београду, кандидата за избор у звање научни сарадник.

Извештај се може погледати у року од 30 дана од дана објављивања.


14. 12. 2018.

image

Хемијски факултет Универзитета у Београду ставља на увид јавности извештај Комисије за избор једног наставника у звању редовног професора за ужу научну област Органска хемија. Кандидат је др Веле Тешевић, дипл. хемичар, ванредни професор ХФ.

Извештај се може погледати у року од 30 дана од дана објављивања.


14. 12. 2018.

image

Хемијски факултет Универзитета у Београду ставља на увид јавности извештај Комисије за избор једног наставника у звању ванредног професора за ужу научну област Аналитичка хемија. Кандидат је др Рада Баошић, дипл. хемичар, ванредни професор ХФ.

Извештај се може погледати у року од 30 дана од дана објављивања.


13. 12. 2018.

image

Еразмус повеља омогућава Универзитету у Београду да, у оквиру Кључне акције 103 (КА103), самостално подноси пријаве за сарадњу са високошколским институцијама из програмских земаља (све земље Европске уније, Македонија, Исланд, Лихтенштајн, Норвешка и Турска), а у оквиру Кључне акције 107 (КА107), са високошколским институцијама из партнерских земаља (земље из региона и других делова света). Пријаве за пројекте мобилности у оквиру обе Кључне акције програма Еразмус+ подносе се искључиво електронским путем, преко MobiOn платформе и са званичног налога ЕСПБ координатора сваке чланице, попуњавањем пријавних формулара на следећој адреси: https://mobion.bg.ac.rs/cooperation-proposal. Пријаве за сарадњу са високошколским институцијама из програмских земаља - КА103, односно пријаве за сарадњу са високошколским институцијама из партнерских земаља - КА107, подносе се одвојено одабиром одговарајуће опције на платформи MobiOn. Пријавни формулари биће доступни на MobiOn платформи у периоду од 10. децембра 2018. године до 10. јануара 2019. године у 13 часова. По истеку рока за подношење пријава, накнадне измене и допуне у пријави неће бити могуће.

Након подношења електронске пријаве, потребно је на адресу Универзитета у Београду послати писмо подршке са потписом декана као завршни корак у подношењу пријаве. Текст писма подршке аутоматски ће бити генерисан на MobiOn платформи из података унетих у обе пријаве.

Пожељно је да предложени партнери за сарадњу буду високошколске институције са којима већ постоје чврсти контакти на основу претходне успешне сарадње у оквиру мобилности или заједничких пројеката.

Укупан број добијених мобилности биће познат након објављивања резултата конкурса од стране Националне Еразмус канцеларије.

Мобилности уговорене важећим интер-институционалним споразумима за 2017-2019. и за 2018-2020. годину спроводити паралелно са активностима уговореним у оквиру новог статуса, а најкасније до 31. јула 2020. године, у складу са одредбама сваког појединачног споразума.

Више информација о процедури пријаве можете добити од колегиницa Татјане Божић, координатора за међународну сарадњу и Тамаре Тодоровић, продекана за наставу.

7. 12. 2018.

image

Задужбина Ђоке Влајковића расписује конкурс за најбољи научни рад младих научних радника Универзитета у Београду објављен током 2017. или 2018. године. Додељују се укупно четири награде у износу од по 100.000,00 дин, и то по једна из: групације природно-математичких наука, групације техничко-технолошких наука, групације медицинских наука и групације друштвено-хуманистичких наука. Рок за подношење пријава је 25. јануар 2019. године. Више детаља можете наћи у прилогу.


6. 12. 2018.

image

Хемијски факултет Универзитета у Београду ставља на увид јавности извештај Комисије за оцену резултата научноистраживачког рада Стефана Симића, мастер хемичара, кандидата за избор у звање истраживач-приправник.

Извештај се може погледати у року од 30 дана од дана објављивања.


5. 12. 2018.

image Рударско-геолошки факултет Универзитета у Београду је расписао конкурс за избор једног наставника у звању доцента за ужу научну област Основи хемије. Кандидат је др Александар Мијатовић, дипл. хемичар за истраживање и развој, асистент РГФ-а.

22. 11. 2018.

image

Хемијски факултет Универзитета у Београду ставља на увид јавности извештај Комисије за оцену резултата научног и страучног рада Иване Продић, мастер биохемичара, кандидата за избор у звање истраживач-сарадник.

Извештај се може погледати у року од 30 дана од дана објављивања.


20. 11. 2018.

image

Хемијски факултет Универзитета у Београду ставља на увид јавности извештај Комисије за оцену резултата научноистраживачког рада Тамаре Узелац, мастер хемичара, кандидата за избор у звање истраживач-приправник.

Извештај се може погледати у року од 30 дана од дана објављивања.


16. 11. 2018.

image

Фондација Косте Мигрића расписује конкурс за доделу три стипендије најбољим студентима Универзитета у Београду, за школску 2018/19. годину. На Конкурс се могу пријавити студенти основних академских студија који се у 2018/19. финансирају из буџета Републике Србије. Критеријуми за добијање стипендије су: редовно уписивање школске године и висина просечне оцене свих положених предмета током студирања (најмање 9,00).

Стипендија се додељује десет месеци у месечном износу од 10.000,00 динара. Рок за подношење пријава је од 19. 11. до 19. 12. 2018. године. Додатне информације заинтересовани кандидати могу добити од Сектора за инвестиције и управљање имовином Универзитета задужбина и фондова, на телефон 011/3207-426, и на интернет страници Универзитета www.bg.ac.rs - Конкурси Универзитета.


16. 11. 2018.

image

Хемијски факултет Универзитета у Београду ставља на увид јавности извештај Комисије за преглед, оцену и одбрану докторске дисертације и докторску дисертацију кандидата Сање (Мирослав) Живковић, мастер хемичара, под насловом:

Примена спектроскопије плазме индуковане импулсним угљендиоксидним ласерским зрачењем за квалитативну и квантитативну анализу чврстих узорака

Извештај се може погледати у року од 30 дана од дана објављивања.


6. 11. 2018.

image

Да ли завршаваш основне студије или си почео са мастер студијама? Желиш да примениш своје знање на конкретним проблемима у динамичним и интернационалним лабораторијама?

Федерални Политехнички Универзитет у Лозани (EPFL), у оквиру Е3 програма, организује летње праксе за студенте из домена природних наука и инжењерства у трајању од 3 месеца. Праксе су намењене студентима завршних година основних студија и студентима мастер студија. У оквиру Е3 програма учествује око 100 лабораторија и већина пројеката је интердисциплинарног карактера са циљем да припреми студенте за докторске студије и независно истраживање.

Све информације можете наћи на сајту eee.epfl.ch. Студенти ће бити рангирани и одабрани на основу неколико критеријума: просек оцена, квалитет биографије, и квалитет мотивационог писма. У току праксе, Е3 програм ће пружити финансијску компензацију студентима која ће им омогућити да покрију трошкове живота и смештаја. Од кандидата се очекује да одаберу три лабораторије (листа је дата овде: bit.ly/e3programepfl) и комисија ће одабрати лабораторију на основу интересовања и образовања кандидата. Рок за пријаве је 1. фебруар.

Уколико имате имате додатна питања, контактирати Себастиана Гаутша (Sebastian Gautsch).


22. 10. 2018.

image

Универзитет у Београду организује програм "Дани подршке бруцошима" са циљем да подржи студенте прве године у сналажењу на факултету, прилагођавању и организовању у складу са новим обавезама, као и да их упозна са системима подршке које могу користити током студирања.

Циљ је да кроз различите радионице окупимо студенте прве године, пожелимо им добродошлицу, информишемо их, помогнемо им у сналажењу на факултету и упознамо са системима подршке које могу користити током студирања на Универзитету у Београду.

Први дан подршке бруцошима ће бити реализован 23. октобра 2018. у згради ректората Универзитета у Београду. "Дани подршке бруцошима" биће организовани у периоду од 22. октобра до 22. децембра 2018. на различитим факултетима и у ректорату Универзитета у Београду.


12. 10. 2018.

image

Драги студенти,

У зимском семестру 2018/19. године термини за разговор са др Тамаром Тодоровић, Продеканом за наставу, су: сваки понедељак и петак у 11:00 часова у секретаријату Хемијског факултета.

9. 10. 2018.

image

Фонд за иновациону делатност објавио је два позива у програму сарадње науке и привреде:

Јавни позив за Програм сарадње науке и привреде (Collaborative Grant Scheme for R&D Organizations and Private Sector Enterprises)
ПРИЈАВА до 28. децембра
http://www.inovacionifond.rs/cgs-javni-poziv/

и

Јавни позив за додељивање иновационих ваучера
ПРИЈАВА почев од 3. октобра ДО УТРОШКА СРЕДСТАВА
www.inovacionifond.rs/javni-poziv-za-dodeljivanje-inovacionih-vaucera/

1. 10. 2018.

image Хемијски факултет Универзитета у Београду ставља на увид јавности календар и распоред наставе и испита за школску 2018/19. годину.

25. 6. 2018.

image

Хемијски факултет Универзитета у Београду ставља на увид јавности извештај Комисије за преглед, оцену и одбрану докторске дисертације и докторску дисертацију кандидата Николе (Јован) Глигоријевића, мастера биохемичара под насловом:

Утицај посттранслационих модификација фибриногена на његову реактивност и функцију

Извештај се може погледати у року од 30 дана од дана објављивања.


© Универзитет у Београду - Хемијски факултет