Univerzitet u Beogradu - Hemijski fakultet Srpski - cirilica ЋИР   English ENG

Pocetna Početna strana   Mapa Mapa sajta   Linkovi Linkovi       Portali:   Zaposleni Za zaposlene   Studenti Za studente   WebMail WebMail

NOVOSTI

O Fakultetu
Katedre i centri
Studije
Upis na Fakultet
Novosti
Zbirka velikana
srpske hemije
Studentske organizacije
Interne strane

Pretraga Pretraga sajta:

Vremenska prognoza:
[Wunderground]
Beograd, Srbija

Pretraga Tip vesti:   Godina:      

22. 2. 2017.

image

Društvo fizikohemičara Srbije i Akademijski odbor SANU "Čovek i životna sredina" organizuju raspravu na temu:

Posledice NATO bombardovanja Srbije
(Zloupotreba znanja za ostvarivanje ratnih i političkih ciljeva)

Rasprava će se održati u sredu, 22. februara 2017. u Svečanoj sali Hemijskog fakulteta na prvom spratu, Beograd, Studentski trg 12-16 (centralni ulaz) od 15.00 do 19.00 časova. Program rasprave se nalazi u prilogu.


21. 2. 2017.

image

Hemijski fakultet Univerziteta u Beogradu je raspisao konkurs za jednog nastavnika u zvanju docenta za užu naučnu oblast Organska hemija. Na oglas objavljen u listu "Poslovi" dana 25. 1. 2017. javio se jedan kandidat, dr Bojan Vulović, dipl. hemičar.

Dr Bojan Vulović će održati pristupno predavanje na temu:

Moderne reakcije u hemiji organosilicijumovih jedinjenja - metode za sintezu tetraalkilsilana

u utorak, 21. februara 2017. godine u Sali za sednice Hemijskog fakulteta, sa početkom u 14 časova.

20. 2. 2017.

image U ponedeljak, 20. februara 2017. sa početkom u 12:00 časova u Sali za sednice, odžaće se prezentacija o regionalnom BioCamp-u 2017, predstavljanje karijernih mogućnosti za stručnjake unutar farmaceutske kuće Lek i Novartis i prezentacija Hemijskog instituta u Ljubljani sa ciljem međunarodnog povezivanja i potencijalne saradnje. Ovom prilikom pozivamo vas da u što većem broju prisustvujete prezentaciji, saznate nešto više o regionalnom BioCamp-u i mogućnostima za učestvovanje. U prilogu se nalaze dodatne informacije.

6. 2. 2017.

image

Hemijski fakultet Univerziteta u Beogradu stavlja na uvid javnosti izveštaj Komisije za pregled, ocenu i odbranu doktorske disertacije i doktorsku disertaciju kandidata Predraga (Mihailo) Jovanovića, diplomiranog hemičara pod naslovom:

Pirolidinski derivati u organokatalitičkim transformacijama

Izveštaj se može pogledati u roku od 30 dana od dana objavljivanja.


6. 2. 2017.

image

Hemijski fakultet Univerziteta u Beogradu stavlja na uvid javnosti izveštaj Komisije referenata za izbor dr Miloša Trajkovića, dipl. hemičara, asistenta Hemijskog fakulteta, u zvanje naučni saradnik.

Izveštaj se može pogledati u roku od 30 dana od dana objavljivanja.


26. 1. 2017.

image International Helmholtz Research School of Biophysics and Soft Matter nudi dvomesečni program letnje prakse u Nemačkoj za studente master akademskih studija iz oblasti fizike, hemije, biologije i srodnih disciplina. Program traje od 29. jula do 29. septembra 2017, a rok za prijavljivanje je 31. mart 2017. godine. Više informacija možete naći u priloženom plakatu, kao i na adresi: www.ihrs-biosoft.de/gsp.

25. 1. 2017.

image

Poštovani studenti

Podsećamo sve kolege koje nisu izmirili svoje finansijske obaveze ka fakultetu, da to urade u predviđenom roku. Ukoliko ne izmirite svoje obaveze nećete biti u mogućnosti da upišete letnji semestar školske 2016/2017. godine. Zbog kolega koje uredno izmiruju svoje obaveze i zbog teške finansijske situacije, neplaćanje školarine u predviđenom roku neće biti tolerisano.

Prodekan za finansije Hemijskog fakulteta

17. 1. 2017.

image

Razvojna agencija Srbije (RAS) vas poziva da učestvujete na Konkursu za izbor najboljih projektnih ideja koje za cilj imaju predstavljanje investicionog projekta i jednom regionu ili delu regiona u Republici Srbiji. Konkurs je namenjen visokoškolskim ustanovama, i otvoren je do 31. marta 2017. godine. RAS je za ovaj projekat izdvojio ukupno 4 miliona dinara.

Pravo učešća imaju projektni timovi, koje može činiti jedan profesor u ulozi mentora i studenti visokoškolske ustanove. Svaki projektni tim može podneti samo jedan predlog projektne ideje, a ustanova može učestvovati sa više projektnih timova.

Više informacija se može naći na internet prezentaciji RAS, a za dodatna pitanja se možete obratiti na mejl konkurs@ras.gov.rs.


16. 1. 2017.

image

Od ponedeljka, 16. januara, otvorena je anketa za studentsko vrednovanje pedagoškog rada nastavnika i saradnika Hemijskog fakulteta za zimski semestar školske 2016/17. godine. Anketa traje do nedelje, 26. februara 2017.

Studenti su dužni da popune anketu za sve nastavnike i saradnike koji im predaju ili drže vežbe na svim predmetima ponaosob. Ako se na listi nalazi neki nastavnik ili saradnik koji vam nije držao nastavu, nemojte popunjavati anketu za njega. Učestvovanje u anketi je neophodan uslov za upis sledeće godine! Ukoliko student ne želi da popuni anketni list za nekog nastavnika ili saradnika, treba da na vrhu formulara klikne na opciju "ne želim da učestvujem u ovoj anketi".

Ova anketa je usaglašena sa Pravilnikom o studentskom vrednovanju nastavnika i saradnika Univerziteta u Beogradu ("Glasnik BU" br. 157 od 23. 9. 2010).

26. 12. 2016.

image Zadužbina Đoke Vlajkovića raspisuje konkurs za najbolji naučni rad mladih naučnih radnika Univerziteta u Beogradu objavljen tokom 2015. ili 2016. godine. Dodeljuju se ukupno četiri nagrade u iznosu od po 100.000,00 din, i to po jedna iz: grupacije prirodno-matematičkih nauka, grupacije tehničko-tehnoloških nauka, grupacije medicinskih nauka i grupacije društveno-humanističkih nauka. Rok za podnošenje prijava je 28. februar 2017. godine. Više detalja možete naći u prilogu.

14. 12. 2016.

image

Global Science Course (GSC) je novi program za dvogodišnji transfer studenata osnovnih studija. Osmišljen je da pomogne interkulturne odnose između mladih ljudi širom sveta koji se okupljaju da bi izučavali nauku. Svi GSC kursevi se drže na engleskom jeziku od strane vodećih svetskih profesora koji se bave vrhunskim istraživanjima u najsavremenijim oblastima nauke, i ujedno posvećuju pažnju studentima koji je predvoditi sledeće generacije u naučnoj zajednici.

Kroz mogućnost da se studira u inostranstvu - u Tokiju - stuentima se takođe pruža prilika da se iz prve ruke upoznaju sa japanskom kulturom i načinom života. Ovo je neprocenljiva šansa za sve koji žele da prošire svoje vidike i steknu jedinstvena iskustva tokom osnovnih studija. Osim toga, uspešnim učesnicima ovog programa se nudi velikodušna stipendija koja uključuje 150.000 jena mesečno za troškove studiranja i života, kao i plaćen smeštaj.

Rok za prijavljivanje za GSC (jesen 2017) je od 10. januara do 7. aprila 2017. godine.

Više o GSC-u možete saznati na www.s.u-tokyo.ac.jp i na društvenim mrežama: www.facebook.com/globalsciencecourse i twitter.com/GSC_UTokyo. Ako imate bilo kakvih pitanja, pišite na: gscoffice@adm.s.u-tokyo.ac.jp.

22. 11. 2016.

image UNESCO je raspisao konkurs za dodelu grantova za projekte iz oblasti zelene hemije. Grantovi se dodeljuju obećavajućim, inovativnim projektima koji se mogu okončati u roku od godinu dana, a predlažu ih mladi istraživači koji rade samostalno ili vode timove u svojim ustanovama, i iznose do 30.000 USD. Više informacija je dato u priloženom pismu.

1. 10. 2016.

image Hemijski fakultet Univerziteta u Beogradu stavlja na uvid javnosti kalendar i raspored nastave i ispita za školsku 2016/17. godinu.

16. 9. 2016.

image Poljoprivredni fakultet Univerziteta u Beogradu raspisao je konkurs za izbor jednog nastavnika u zvanju docenta za užu naučnu oblast Biohemija. Kandidat je dr Steva Lević, dipl. ing. prehrambene tehnologije, asistent Poljoprivrednog fakulteta.
© Univerzitet u Beogradu - Hemijski fakultet