Univerzitet u Beogradu - Hemijski fakultet Srpski - cirilica ЋИР   English ENG

Pocetna Početna strana   Mapa Mapa sajta   Linkovi Linkovi       Portali:   Zaposleni Za zaposlene   Studenti Za studente   WebMail WebMail

NOVOSTI

O Fakultetu
Katedre i centri
Studije
Upis na Fakultet
Novosti
Zbirka velikana
srpske hemije
Studentske organizacije
Interne strane

Pretraga Pretraga sajta:

Vremenska prognoza:
[Wunderground]
Beograd, Srbija

Pretraga Tip vesti:   Godina:      

4. 12. 2017.

image BASF, vodeća svetska hemijska kompanija, poziva zainteresovane studente da od 4. do 6. decembra 2017. u Ludvigshafenu, Nemačka, prisustvuju događaju "BASF Days - Construction Chemicals". Rok za prijavu je 3. novembar. Detalji su dati u prilogu.

27. 11. 2017.

image

Obaveštavamo Vas da u ponedeljak, 27. 11. organizujemo panel diskusiju pod nazivom "Inovacije: Tvoja buduća karijera" za studente zainteresovane za karijeru u oblasti inovacija, upoznavanje predstavnika kompanija članica Naučno-tehnološkog parka i mogućnosti za obavljanje prakse ili zaposlenje u okviru timova koji rade na razvoju različitih rešenja i usluga u oblastima IT, energetske efikasnosti, IoT, smart cities, poljoprivrede i hrane i industrijske automatizacije i mehatronike.

Tim Univerzitetskog centra za razvoj karijere i savetovanje studenata
Univerziteta u Beogradu


23. 11. 2017.

image

Centar izuzetnih vrednosti za molekularne nauke o hrani Hemijskog fakulteta organizuje simpozijum pod nazivom:

Zagađivači, fortifikatori i adulteratori hrane: aktuelno stanje

Simpozijum se održava 23. 11. 2017. godine u Svečanoj sali Hemijskog fakulteta (Studentski trg 12-16, Beograd), s početkom u 10 časova. Ulaz je slobodan. Prijave slati na e-mail bjanovic@chem.bg.ac.rs najkasnije do 18. novembra.


14. 11. 2017.

image

Hemijski fakultet Univerziteta u Beogradu stavlja na uvid javnosti izveštaj Komisije za izbor jednog nastavnika u zvanju vanrednog profesora za užu naučnu oblast Organska hemija. Kandidat je dr Milovan Ivanović, dipl. hemičar, docent HF.

Izveštaj se može pogledati u roku od 30 dana od dana objavljivanja.


13. 11. 2017.

image

Hemijski fakultet Univerziteta u Beogradu stavlja na uvid javnosti izveštaj Komisije za pregled, ocenu i odbranu doktorske disertacije i doktorsku disertaciju kandidata Andreja (Ivan) Šoštarića, mastera fizikohemičara pod naslovom:

Mehanizmi uklanjanja lako isparljivih monoaromatičnih ugljovodonika (BTEX) iz ambijentalnog vazduha mokrom depozicijom

Izveštaj se može pogledati u roku od 30 dana od dana objavljivanja.


13. 11. 2017.

image

Hemijski fakultet Univerziteta u Beogradu stavlja na uvid javnosti izvestaj Komisije za pregled, ocenu i odbranu doktorske disertacije i doktorsku disetraciju kandidata Bobana (Dragan) Anđelkovića, diplomiranog molekularnog biologa i fiziologa, pod naslovom:

Primena rezultata NMR i FTIR spetroskopskih tehnika u multivarijantnoj analizi za klasifikaciju propolisa

Izveštaj se može pogledati u roku od 30 dana od dana objavljivanja


13. 11. 2017.

image

Hemijski fakultet Univerziteta u Beogradu stavlja na uvid javnosti izveštaj Komisije za ocenu rezultata naučnog i stručnog rada dr Uroša Gašića, dipl. hemičara, stručnog saradnika HF, kandidata za izbor u zvanje viši naučni saradnik.

Izveštaj se može pogledati u roku od 30 dana od dana objavljivanja.


13. 11. 2017.

image

Hemijski fakultet Univerziteta u Beogradu stavlja na uvid javnosti izveštaj Komisije za pregled, ocenu i odbranu doktorske disertacije i doktorsku disertaciju kandidata Ivana (Srbo) Stefanovića, mastera hemičara pod naslovom:

Sinteza i karakterizacija poliuretanskih kopolimera na bazi poli(propilenoksid)-block-poli(dimetilsiloksan)-block-poli(propilenoksida) i njihovih nanokompozita sa organomodifikovanom glinom

Izveštaj se može pogledati u roku od 30 dana od dana objavljivanja.


13. 11. 2017.

image

Hemijski fakultet Univerziteta u Beogradu stavlja na uvid javnosti izveštaj Komisije recenzenata za rukopis "Elementi retkih zemalja - hemijski i ekohemijski aspekti" autora dr Ilije Brčeskog, vanrednog profesora HF.

Izveštaj se može pogledati u roku od 10 dana od dana objavljivanja.


10. 11. 2017.

image

Hemijski fakultet Univerziteta u Beogradu stavlja na uvid javnosti izveštaj Komisije za izbor jednog nastavnika u zvanju redovnog profesora za užu naučnu oblast Primenjena hemija. Kandidat je dr Ksenija Stojanović, dipl. hemičar, vanredni profesor HF.

Izveštaj se može pogledati u roku od 30 dana od dana objavljivanja.


31. 10. 2017.

image

Poštovane koleginice i kolege,

I ove akademske godine predviđen je određen broj smanjenja školarina. Ukoliko želite da konkurišete, potrebno je da popunite obrazac koji se nalazi u prilogu i zajedno sa potrebnim dokumentima (dokumenta navedena u obrascu) dostavite studentskoj službi, zaključno sa 15. novembrom. Studente kojima je odobreno smanjenje školarine kontaktiraćemo najkasnije do 20. novembra.

Srdačan pozdrav,
Nenad Zarić
student prodekan


25. 10. 2017.

image

Porodična firma "Petite Geneve Petrović", uz podršku Ambasade Švajcarske federacije, sada već 12. godinu zaredom nagrađuje najbolje diplomce Univerziteta u Beogradu. Za ovogodišnju nagradu mogu konkurisati svi diplomci koji su, bez ponavljanja godina studija, diplomirali u školskoj 2016/17. godini sa prosečnom ocenom višom od 9,00 (osnovne ili master studije).

Kompanija "Petite Geneve Petrović" odgovornim poslovanjem i željom da ulaže u razvoj zajednice u kojoj posluje, svake godine odaje priznanje najvrednijim i najtalentovanijim studentima Beogradskog univerziteta. Konkurs za nagradu "Kruna uspeha" okuplja najuspešnije diplomce, mlade i perspektivne ljude koji se nalaze pred novim izazovima, kao što su zaposlenje i izgradnja karijere.

Svake godine, odbor za dodelu nagrade definiše temu eseja, nakon čega uži krug prijavljenih diplomaca svoje poglede i stavove deli kroz intervju sa članovima komisije koju čini nezavisni stručni žiri. Svojim talentima, uspesima i životnim pričama koje su uvek drugačije i posebne, odabrani diplomci svake godine impresioniraju članove komisije pred kojom je i ove godine težak zadatak, jer biraju najbolje od najboljih.

Kao podstrek i motivaciju za dalje usavršavanje, porodica Petrović odlučila je da odabrani tandem diplomaca daruje Rolex časovnicima, pa tako nagrada "Kruna uspeha" prevazilazi individualno priznanje i ukazuje na potencijal podrške mladim stručnjacima iz svih oblasti, ali i na simboličan način podstiče razvoj društvene svesti o budućnosti uspešnije i perspektivnije Srbije.

Konkurs je otvoren od 25. 10. do 22. 11. 2017. godine. Kandidati treba da dostave sledeća dokumenta:

  • detaljnu biografiju,
  • fotokopiju diplome i overenu potvrdu fakulteta o završenim studijama,
  • fotografiju novijeg datuma.

Sve dodatne informacije moguće je pronaći na zvaničnom sajtu www.krunauspeha.rs, putem telefona 011/367-47-72 ili mejla krunauspeha@havas.rs svakog radnog dana od 12 do 16 časova.

[Dodela nagrada 2016.]   [Nagradjeni 2016: Ana Arsenijevic i Nikola Ristic]

25. 10. 2017.

image

Srpsko hemijsko društvo ove godine proslavlja 120 godina postojanja. U želji da obeležimo ovaj značajan jubilej, na otvaranju 54. Savetovanja SHD i 5. Konferencije mladih hemičara Srbije, 29. i 30. septembra u Beogradu, posvetili smo deo ovom jubileju.

Srpska naučna televizija (SNT) je snimila prilog o 120 godina postojanja Društva koje se može pogledati na sledećem linku:
https://youtu.be/cTbvkcbuZQw

Vesna Mišković Stanković, predsednik SHD

19. 10. 2017.

image

Hemijski fakultet Univerziteta u Beogradu stavlja na uvid javnosti izveštaj Komisije referenata za izbor dr Jovane Vilipić, dipl. hemičara, istraživača saradnika Inovacionog centra Hemijskog fakulteta, u zvanje naučni saradnik.

Izveštaj se može pogledati u roku od 30 dana od dana objavljivanja.


6. 10. 2017.

image

Poštovane koleginice i kolege,

U prilogu se nalazi Informator sa najbitnijim informacijama u vezi studiranja, prvenstveno namenjen za studente prve godine, ali i za kolege sa viših godina studija.

Srdačan pozdrav,
Nenad Zarić
student prodekan


1. 10. 2017.

image Hemijski fakultet Univerziteta u Beogradu stavlja na uvid javnosti kalendar i raspored nastave i ispita za školsku 2017/18. godinu.
© Univerzitet u Beogradu - Hemijski fakultet