Univerzitet u Beogradu - Hemijski fakultet Srpski - cirilica ЋИР   English ENG

Pocetna Početna strana   Mapa Mapa sajta   Linkovi Linkovi       Portali:   Zaposleni Za zaposlene   Studenti Za studente   WebMail WebMail

NOVOSTI

O Fakultetu
Katedre i centri
Studije
Upis na Fakultet
Novosti
Zbirka velikana
srpske hemije
Studentske organizacije
Interne strane

Pretraga Pretraga sajta:

Vremenska prognoza:
[Wunderground]
Beograd, Srbija

Pretraga Tip vesti:   Godina:      

25. 1. 2018.

image

U četvrtak, 25. januara 2018. godine u Sali za sednice Hemijskog fakulteta u 13:00 časova, dr Anita Bosak, naučni saradnik Instituta za medicinska istraživanja i medicinu rada iz Zagreba, održaće predavanje pod naslovom:

Inhibicija holinesteraza u biomedicini

U prilogu se nalazi izvod predavanja i biografija dr Bosak.


24. 1. 2018.

image

U sredu, 24. januara 2018. godine u Sali za sednice Hemijskog fakulteta u 16:00 časova održaće se pristupno docentsko predavanje dr Jelene Radosavljević pod nazivom:

Insulinu slični faktori rasta: između kancera i dijabetesa

Predavanje će se održati pred komisijom u sastavu:

  • dr Tanja Ćirković Veličković, redovni profesor HF;
  • dr Milan Nikolić, docent HF;
  • dr Milena Kataranovski, naučni savetnik IBISS. 

18. 1. 2018.

image

Poštovane koleginice i kolege,

Obaveštavamo vas da Kabinet ministra bez portfelja zaduženog za demografiju i populacionu politiku, u saradnji sa Ministarstvom prosvete, nauke i tehnološkog razvoja i Republičkim zavodom za statistiku, sprovodi istraživanje o planovima studenata u vezi sa budućim migracionim kretanjima, kako unutar Republike Srbije, tako i van njenih granica, kao i o njihovim stavovima o odlasku iz zemlje.

Molimo vas da popunite upitnik ovde.

Studentska služba HF


15. 1. 2018.

image

U okviru redovnog održavanja računara u Računarskoj laboratoriji Hemijskog Fakulteta (lab. 241), u toku nedelje između januarskog i februarskog ispitnog roka (29. januar - 4. februar), svi računari u RLAB-u će biti vraćeni u stanje sa početka semestra. Molimo vas da sve podatke koji su vam potrebni snimite na USB pre 26. januara. Hvala vam!

HemNet

11. 1. 2018.

image

Hemijski fakultet Univerziteta u Beogradu stavlja na uvid javnosti izveštaj Komisije za ocenu ispunjenosti uslova kandidata i opravdanosti predložene teme za izradu doktorske disertacije kandidata Nikole (Jovan) Gligorijevića, mastera biohemičara pod naslovom:

Uticaj posttranslacionih modifikacija fibrinogena na njegovu reaktivnost i funkciju

Izveštaj se može pogledati u roku od 10 dana od dana objavljivanja.


8. 1. 2018.

image

Hemijski fakultet Univerziteta u Beogradu stavlja na uvid javnosti izveštaj Komisije za izbor jednog nastavnika u zvanju docenta za užu naučnu oblast Opšta i neorganska hemija. Kandidat je dr Božidar Čobeljić, dipl. hemičar, asistent HF.

Izveštaj se može pogledati u roku od 30 dana od dana objavljivanja.


8. 1. 2018.

image Krajem 2017. godine iz štampe je izašla i druga knjiga "Hemija životne sredine" autora dr Petra Pfendta, profesora Hemijskog fakulteta u penziji. Prva knjiga je izašla 2009. godine.

8. 1. 2018.

image

Hemijski fakultet je i ove godine učestvovao na XI po redu Festivalu nauke, pod sloganom "Jedan na jedan", održanom od 14. do 17. decembra na Beogradskom sajmu. Za četiri dana, Festival nauke je privukao preko 30 000 posetilaca, mahom učenika osnovnih i srednjih škola, ali i ostalih građana zainteresovanih za nauku. Svojom postavkom, Hemijski fakultet je još jednom napravio korak napred. Ove godine, predstavili smo se izložbenim delom postavke pod nazivom "Soba Sime Lozanića", delom sa interesantnim ogledima pod nazivom "Kokteli vatre i leda" i novim formatom predstavljanja, muzičko-hemijskim programom, koji je kombinovao teatar, muziku, film i hemiju, pod nazivom "Hemičari uzvraćaju udarac". Svaka od tri postavke je bila jednako interesantna, i uspeli smo da i ove godine budemo jedni od najposećenijih izlagača na Festivalu nauke. Studenti Hemijskog fakulteta su u potpunosti osmislili i realizovali sve tri postavke.

Mali album fotografija sa ove manifestacije možete pogledati ovde.

29. 12. 2017.

image

Hemijski fakultet Univerziteta u Beogradu stavlja na uvid javnosti izveštaj Komisije za pregled, ocenu i odbranu doktorske disertacije i doktorsku disertaciju kandidata Jasne (Jordan) Marjanović Trajković, mastera hemičara pod naslovom:

Primena taktičke kombinacije organokatalitičke aldolizacije i reduktivnog aminovanja na sintezu polihidroksilovanih alkaloida značajnih za medicinu

Izveštaj se može pogledati u roku od 30 dana od dana objavljivanja


28. 12. 2017.

image

Mole se svi studenti da izmire svoja dugovanja prema Hemijskom fakultetu najkasnije do 25. januara 2018. godine. To je krajnji rok za uplatu poslednje rate školarine za zimski semestar prema ugovoru o plaćanju školarine koji je potpisao svaki student u statusu samofinansiranja. Nakon toga, nalozi studenata koji nisu u potpunosti izmirili dugovanja će biti blokirani, što znači da neće moći da polažu ispite u februarskom ispitnom roku, niti da upišu predmete u letnjem semestru.

Uprava HF

27. 12. 2017.

image

Hemijski fakultet Univerziteta u Beogradu stavlja na uvid javnosti izveštaj Komisije za izbor jednog nastavnika u zvanju docenta za užu naučnu oblast Opšta i neorganska hemija. Kandidat je dr Jelena Poljarević, dipl. hemičar, asistent HF.

Izveštaj se može pogledati u roku od 30 dana od dana objavljivanja.


27. 12. 2017.

image

Hemijski fakultet Univerziteta u Beogradu stavlja na uvid javnosti izveštaj Komisije za izbor jednog saradnika u zvanju asistenta za užu naučnu oblast Nastava hemije. Kandidat je Vesna Milanović, master hemičar, student doktorskih studija na HF.

Izveštaj se može pogledati u roku od 30 dana od dana objavljivanja.


11. 12. 2017.

image Zadužbina Đoke Vlajkovića raspisuje konkurs za najbolji naučni rad mladih naučnih radnika Univerziteta u Beogradu objavljen tokom 2016. ili 2017. godine. Dodeljuju se ukupno četiri nagrade u iznosu od po 100.000,00 din, i to po jedna iz: grupacije prirodno-matematičkih nauka, grupacije tehničko-tehnoloških nauka, grupacije medicinskih nauka i grupacije društveno-humanističkih nauka. Rok za podnošenje prijava je 26. januar 2018. godine. Više detalja možete naći u prilogu.

5. 12. 2017.

image

Fondacija Koste Migrića raspisuje konkurs za dodelu tri stipendije najboljim studentima Univerziteta u Beogradu, za školsku 2017/18. godinu. Na Konkurs se mogu prijaviti studenti osnovnih akademskih studija koji se u 2017/18. finansiraju iz budžeta Republike Srbije. Kriterijumi za dobijanje stipendije su: redovno upisivanje školske godine i visina prosečne ocene svih položenih predmeta tokom studiranja (najmanje 9,00). Prednost imaju studenti slabijeg materijalnog stanja.

Stipendija se dodeljuje deset meseci u mesečnom iznosu od 10.000,00 dinara. Rok za podnošenje prijava je od 5. 12. 2017. do 26. 1. 2018. godine. Dodatne informacije zainteresovani kandidati mogu dobiti od Sektora za investicije i upravljanje imovinom Univerziteta zadužbina i fondova, na telefon 011/3207-426, i na internet stranici Univerziteta www.bg.ac.rs - Konkursi Univerziteta.


5. 12. 2017.

image

Zadužbina Ljubice M. Zdravković raspisuje konkurs za dodelu jedne stipendije studentima Univerziteta u Beogradu za školsku 2017/18. godinu. Na konkurs se mogu prijaviti studenti osnovnih akademskih studija koji se u 2017/18. finansiraju iz budžeta Republike Srbije. Stipendija se dodeljuje tokom deset meseci u mesečnom iznosu od 10.000 din. Kriterijumi za dobijanje stipendije su: redovno upisivanje školske godine; prosečna ocena najmanje 9,00; drugi postignuti rezultati (naučni i stručni radovi, značajni uspesi na domaćim i međunarodnim takmičenjima studenata i sl).

Više informacija se može naći u priloženoj odluci, kao i na Internet stranici Univerziteta u Beogradu.


4. 12. 2017.

image

Fondacija "Novi dobrotvori Univerziteta u Beogradu" raspisuje konkurs za dodelu četiri stipendije najboljim studentima Univerziteta u Beogradu, za školsku 2017/18. godinu. Na Konkurs se mogu prijaviti studenti osnovnih i master akademskih studija čije se školovanje finansira iz budžeta Republike Srbije. Po jedna stipendija se dodeljuje za studente sa svake grupacije (prirodno-matematičke, tehničko-tehnološke, medicinske i društveno-humanističke nauke). Kriterijumi za dobijanje stipendije su: redovno upisivanje školske godine; prosečna ocena najmanje 9,00; drugi postignuti rezultati (naučni i stručni radovi, značajni uspesi na domaćim i međunarodnim takmičenjima studenata i sl). Stipendija se dodeljuje za vremenski period od deset meseci u mesečnom neto iznosu od 10.000,00 dinara.

Više informacija se može naći u priloženoj odluci, kao i na Internet stranici Univerziteta u Beogradu.


6. 10. 2017.

image

Poštovane koleginice i kolege,

U prilogu se nalazi Informator sa najbitnijim informacijama u vezi studiranja, prvenstveno namenjen za studente prve godine, ali i za kolege sa viših godina studija.

Srdačan pozdrav,
Nenad Zarić
student prodekan


1. 10. 2017.

image Hemijski fakultet Univerziteta u Beogradu stavlja na uvid javnosti kalendar i raspored nastave i ispita za školsku 2017/18. godinu.
© Univerzitet u Beogradu - Hemijski fakultet