Univerzitet u Beogradu - Hemijski fakultet Srpski - cirilica ЋИР   English ENG

Pocetna Početna strana   Mapa Mapa sajta   Linkovi Linkovi       Portali:   Zaposleni Za zaposlene   Studenti Za studente   WebMail WebMail

NOVOSTI

O Fakultetu
Katedre i centri
Studije
Upis na Fakultet
Novosti
Zbirka velikana
srpske hemije
Studentske organizacije
Interne strane

Pretraga Pretraga sajta:

Vremenska prognoza:
[Wunderground]
Beograd, Srbija

Pretraga Tip vesti:   Godina:      

24. 1. 2019.

image

Od četvrtka, 24. januara, otvorena je anketa za studentsko vrednovanje pedagoškog rada nastavnika i saradnika Hemijskog fakulteta za zimski semestar školske 2018/19. godine. Anketa traje do ponedeljka, 25. februara 2019.

Studenti treba da popune anketu za sve nastavnike i saradnike koji im predaju ili drže vežbe na svim predmetima ponaosob. Ako se na listi nalazi neki nastavnik ili saradnik koji vam nije držao nastavu, nemojte popunjavati anketu za njega. Ukoliko student ne želi da popuni anketni list za nekog nastavnika ili saradnika, treba da na vrhu formulara klikne na opciju "ne želim da učestvujem u ovoj anketi".

Ova anketa je usaglašena sa Pravilnikom o studentskom vrednovanju nastavnika i saradnika Univerziteta u Beogradu ("Glasnik BU" br. 157 od 23. 9. 2010).

22. 1. 2019.

image

Hemijski fakultet Univerziteta u Beogradu stavlja na uvid javnosti izveštaj Komisije za izbor jednog saradnika u zvanju asistenta sa doktoratom za užu naučnu oblast Opšta i neorganska hemija. Kandidat je dr Dušan Malenov, asistent HF.

Izveštaj se može pogledati u roku od 30 dana od dana objavljivanja.


21. 1. 2019.

image

Hemijski fakultet Univerziteta u Beogradu stavlja na uvid javnosti izveštaj Komisije za izbor jednog saradnika u zvanju asistenta za užu naučnu oblast Organska hemija. Kandidat je Luka Novković, master hemičar, student doktorskih studija na HF.

Izveštaj se može pogledati u roku od 30 dana od dana objavljivanja.


18. 1. 2019.

image

Hemijski fakultet Univerziteta u Beogradu stavlja na uvid javnosti izveštaj Komisije za izbor jednog saradnika u zvanju asistenta za užu naučnu oblast Nastava hemije. Kandidat je Lidija Ralević, master profesor hemije, student doktorskih studija na HF.

Izveštaj se može pogledati u roku od 30 dana od dana objavljivanja.


15. 1. 2019.

image

Poštovane kolege,

Pozivam vas na obuku za korišćenje Repozitorijuma Hemijskog fakulteta - Cherry, koja je organizovana u saradnji sa Računarskim centrom Univerziteta u Beogradu. Repozitorijum je zajednički za sva odeljenja u okviru Hemijskog fakulteta, a omogućava otvoreni pristup naučnim publikacijama, kao i ostalim rezultatima nastalim u okviru projekata koji se izvode na fakultetu.

Termini obuke: 28, 29, 30. i 31. januar 2019. godine, od 10 do 13 časova.

Mesto: Hemijski fakultet, sala za sednice.

Predavači: Milica Ševkušić - Biblioteka Instituta tehničkih nauka SANU
Ana Đorđević - Biblioteka Hemijskog fakulteta

Napomene:

 • Neophodna registracija pre predavanja na sledećem linku:
  http://cherry.chem.bg.ac.rs/register (PDF u prilogu).
 • Poželjno da svako ponese svoj laptop.
 • Odgovorom na ovu poruku potvrdite svoje prisustvo za jedan od navedenih termina koji vam najviše odgovara zbog ograničenog broja mesta po danima.
 • Rok za prijavu je 23. januar.

Prisustvovanje obuci je važno za sve zaposlene koji se bave naučno-istraživačkim radom radi upoznavanja sa svim mogućnostima koje ovaj softver nudi.

Ukoliko su vam potrebne dodatne informacije budite slobodni da me potražite u biblioteci Hemijskog fakulteta, putem elektronske pošte ili na broj telefona 3282-111 (lokal 700).

Srdačan pozdrav,
Ana Đorđević

15. 1. 2019.

image

Obaveštavamo Vas da je on-line platforma Saveta za saradnju nauke i privrede javno dostupna na sledećem linku www.nip.rs.

Da bi saradnja nauke i privrede bila uspešna, neophodne su čvršće veze obrazovnog i istraživačkog sistema sa privredom, kako bi resursi koji postoje i koji se stvaraju kroz visoko obrazovanje i istraživanje efikasnije koristili. Prvi korak u uspostavljanju efikasnije saradnje, kao i rada Saveta za saradnju nauke i privrede jeste kreiranje "Platforme za saradnju nauke i privrede" koje je inicirala Služba za inovacije Privredne komore Srbije uz podršku Perform projekta Švajcarske agencije za razvoj i saradnju (SDC), koji sprovode Helvetas Swiss Intercooperation i Univerzitet u Friburgu.

Platforma ima za cilj da podstiče preduzeća i naučno-istraživačke organizacije da se uključe u zajedničke naučno-istraživačke i razvojne projekte sa ciljem stvaranja novih komercijalno primenjivih proizvoda i usluga, rešavanja tekućih problema i zadataka kao i uvođenja inovativnih tehnologija u ranoj fazi koje mogu imati značaj za budući razvoj i tržišni potencijal. Obostrano prepoznavanje značaja zajedničke saradnje u cilju komercijalizacija znanja i tehnologija jedan je od glavnih ciljeva platforme. Kao glavne zadatke za realizaciju uspešnosti platforme izdvajamo pružanje svih relevantnih informacija zainteresovanim stranama, promovisanje značaja saradnje i ostvarenih rezultata, jačanje kapaciteta za saradnju i praćenje efikasnosti saradnje.

Kako ceo proces ne bi ostao samo na promotivno-protokolarnoj saradnji nauke i privrede i kako bi se svi navedeni zadaci uspešno realizovali i doprineli realizaciji postavljenog cilja, veoma je važno da platforma bude prepoznata od svih relevantnih učesnika, od donosilaca političkih odluka do naučnika, privrede i opšte javnosti kao mesto saradnje nauke i privrede.

14. 1. 2019.

image

Hemijski fakultet Univerziteta u Beogradu stavlja na uvid javnosti izveštaj Komisije za ocenu rezultata naučnog i stručnog rada dr Dragane Dabić Zagorac, naučnog saradnika Inovacionog centra HF, kandidata za izbor u zvanje viši naučni saradnik.

Izveštaj se može pogledati u roku od 30 dana od dana objavljivanja.


13. 1. 2019.

image

Poštovane koleginice i kolege,

U prilogu se nalaze dva PDF dokumenta, jedan za studente prve, a drugi za studente treće godine osnovnih akademskih studija sa svim potrebnim informacijama o obaveznim preventivnim zdravstvenim pregledima, kao i raspored studenata sa terminima za preglede.

Pregledi su obavezni za sve studente koji su u školskoj 2018/19. godini prvi put upisali prvu, odnosno treću godinu osnovnih akademskih studija osim ukoliko imaju više od 26 godina. Prelazak u druge termine nije moguć zbog ograničenog broja studenata po terminu. Na pregled je obavezno poneti indeks i overenu zdravstvenu knjižicu.

Srdačan pozdrav,
Nenad Zarić, student prodekan


11. 1. 2019.

image

Hemijski fakultet Univerziteta u Beogradu stavlja na uvid javnosti izveštaj Komisije za ocenu rezultata naučnog i stručnog rada Filipa Vlahovića, master hemičara, kandidata za izbor u zvanje istraživač-saradnik.

Izveštaj se može pogledati u roku od 30 dana od dana objavljivanja.


11. 1. 2019.

image Hemijski fakultet Univerziteta u Beogradu stavlja na uvid javnosti izveštaj Komisije za ocenu rezultata naučnog i stručnog rada Jovane Trbojević Ivić, master biohemičara, kandidata za izbor u zvanje istraživač-saradnik.

Izveštaj se može pogledati u roku od 30 dana od dana objavljivanja.

9. 1. 2019.

image

Fakultet veterinarske medicine Univerziteta u Beogradu je raspisao konkurs za izbor jednog nastavnika u zvanju vanrednog profesora za užu naučnu oblast Hemija. Kandidat je dr Milena Krstić, dipl. hemičar, dosadašnji docent FVM.


27. 12. 2018.

image

Hemijski fakultet Univerziteta u Beogradu stavlja na uvid javnosti izveštaj Komisije za ocenu rezultata naučnoistraživačkog rada Darinke M. Radenković, dipl. profesora biologije i hemije, kandidata za izbor u zvanje istraživač-pripravnik.

Izveštaj se može pogledati u roku od 30 dana od dana objavljivanja.


27. 12. 2018.

image

Hemijski fakultet Univerziteta u Beogradu stavlja na uvid javnosti izveštaj Komisije za ocenu rezultata naučnoistraživačkog rada Jovane Đokić, master hemičara, kandidata za izbor u zvanje istraživač-pripravnik.

Izveštaj se može pogledati u roku od 30 dana od dana objavljivanja.


24. 12. 2018.

image

Hemijski fakultet Univerziteta u Beogradu stavlja na uvid javnosti izveštaj Komisije za ocenu rezultata naučnog i stručnog rada Stefana Nikolića, master-hemičara, kandidata za izbor u zvanje istraživač-saradnik.

Izveštaj se može pogledati u roku od 30 dana od dana objavljivanja.


21. 12. 2018.

image

Kao i svake godine, Ambasada Francuske i Francuski institut raspisali su konkurs za stipendije Vlade Francuske za master 2 nivo i doktorate u komentorstvu, za studije na francuskom ili engleskom jeziku. Sve oblasti su zastupljene. Studenti sami odlučuju o izboru studijskog programa.

Svake godine oko pedeset studenata iskoristi finansijsku podršku Vlade Francuske za nastavak studija u Francuskoj.

Konkurs za stipendije 2019-20. je otvoren do 18. marta. 2019. Studenti mogu da konkurišu za razne programe stipendija:

 • master 2 - sve oblasti,
 • master 2 - stipendija za bivše maturante Matematičke gimnazije u Beogradu,
 • doktorat u komentorstvu,
 • stipendija za Nacionalnu visoku školu za lepu umetnost (ENSBA).

Podnošenje kandidatura: Francuski institut u Srbiji, Zmaj Jovina 11, Beograd. Uslovi i kriterijumi nalaze se na sajtovima: www.institutfrancais.rs i www.srbija.campusfrance.org.


18. 12. 2018.

image

Hemijski fakultet Univerziteta u Beogradu stavlja na uvid javnosti izveštaj Komisije za izbor jednog saradnika u zvanju asistenta za užu naučnu oblast Analitička hemija. Kandidati su:

 1. Đurđa Krstić, master hemičar, istraživač-pripravnik HF, i
 2. Miloš Pešić, master hemičar, koordinator hemijske i biohemijske laboratorije IS Petnica.

Komisija predlaže izbor Đurđe Krstić.

Izveštaj se može pogledati u roku od 30 dana od dana objavljivanja.


7. 12. 2018.

image

Zadužbina Đoke Vlajkovića raspisuje konkurs za najbolji naučni rad mladih naučnih radnika Univerziteta u Beogradu objavljen tokom 2017. ili 2018. godine. Dodeljuju se ukupno četiri nagrade u iznosu od po 100.000,00 din, i to po jedna iz: grupacije prirodno-matematičkih nauka, grupacije tehničko-tehnoloških nauka, grupacije medicinskih nauka i grupacije društveno-humanističkih nauka. Rok za podnošenje prijava je 25. januar 2019. godine. Više detalja možete naći u prilogu.


6. 11. 2018.

image

Da li završavaš osnovne studije ili si počeo sa master studijama? Želiš da primeniš svoje znanje na konkretnim problemima u dinamičnim i internacionalnim laboratorijama?

Federalni Politehnički Univerzitet u Lozani (EPFL), u okviru E3 programa, organizuje letnje prakse za studente iz domena prirodnih nauka i inženjerstva u trajanju od 3 meseca. Prakse su namenjene studentima završnih godina osnovnih studija i studentima master studija. U okviru E3 programa učestvuje oko 100 laboratorija i većina projekata je interdisciplinarnog karaktera sa ciljem da pripremi studente za doktorske studije i nezavisno istraživanje.

Sve informacije možete naći na sajtu eee.epfl.ch. Studenti će biti rangirani i odabrani na osnovu nekoliko kriterijuma: prosek ocena, kvalitet biografije, i kvalitet motivacionog pisma. U toku prakse, E3 program će pružiti finansijsku kompenzaciju studentima koja će im omogućiti da pokriju troškove života i smeštaja. Od kandidata se očekuje da odaberu tri laboratorije (lista je data ovde: bit.ly/e3programepfl) i komisija će odabrati laboratoriju na osnovu interesovanja i obrazovanja kandidata. Rok za prijave je 1. februar.

Ukoliko imate imate dodatna pitanja, kontaktirati Sebastiana Gautša (Sebastian Gautsch).


12. 10. 2018.

image

Dragi studenti,

U zimskom semestru 2018/19. godine termini za razgovor sa dr Tamarom Todorović, Prodekanom za nastavu, su: svaki ponedeljak i petak u 11:00 časova u sekretarijatu Hemijskog fakulteta.

1. 10. 2018.

image Hemijski fakultet Univerziteta u Beogradu stavlja na uvid javnosti kalendar i raspored nastave i ispita za školsku 2018/19. godinu.

25. 6. 2018.

image

Hemijski fakultet Univerziteta u Beogradu stavlja na uvid javnosti izveštaj Komisije za pregled, ocenu i odbranu doktorske disertacije i doktorsku disertaciju kandidata Nikole (Jovan) Gligorijevića, mastera biohemičara pod naslovom:

Uticaj posttranslacionih modifikacija fibrinogena na njegovu reaktivnost i funkciju

Izveštaj se može pogledati u roku od 30 dana od dana objavljivanja.


© Univerzitet u Beogradu - Hemijski fakultet