Univerzitet u Beogradu - Hemijski fakultet Srpski - cirilica ЋИР   English ENG

Pocetna Početna strana   Mapa Mapa sajta   Linkovi Linkovi       Portali:   Zaposleni Za zaposlene   Studenti Za studente   WebMail WebMail

NOVOSTI

O Fakultetu
Katedre i centri
Studije
Upis na Fakultet
Novosti
Zbirka velikana
srpske hemije
Studentske organizacije
Interne strane

Pretraga Pretraga sajta:

Vremenska prognoza:
[Wunderground]
Beograd, Srbija

Pretraga Tip vesti:   Godina:      

22. 3. 2018.

image

Poštovane koleginice i kolege,

Obaveštavam vas da će se u utorak, 10. aprila, održati izbori za Studentski parlament Hemijskog fakulteta Univerziteta u Beogradu, kao i izbori za predstavnika u Studentskom parlamentu Univerziteta u Beogradu za mandat u trajanju od oktobra 2018. godine do oktobra 2020. godine.

Pravo kandidovanja za redovnog člana Studentskog parlamenta imaju svi studenti druge i viših godina studija (prvi, drugi i treći stepen akademskih studija) Hemijskog fakulteta. Studenti prve godine osnovnih akademskih i integrisanih studija imaju mogućnost da se kandiduju kao članovi posmatrači Studentskog parlamenta. Članovi posmatrači nemaju pravo glasa, ali imaju ulogu u diskusiji o tekućim studentskim pitanjima.

Prijave treba da sadrže ime i prezime, broj indeksa i godinu studija, i potrebno ih je poslati na mejl studentski_parlament@chem.bg.ac.rs najkasnije do četvrtka, 5. aprila.

Srdačan pozdrav,
Đorđe Timotijević
Predsednik Studentskog parlamenta HF

22. 3. 2018.

image

U sredu, 28. marta u 17 časova u Sali za sednice održaće se promocija volonterskih kampova Mladih istraživača Srbije. Ako želite da provedete vreme u inostranstvu van turističkih aranžmana istinski upoznajući ljude i kulture, stičući prijateljstva za ceo život, volontiranje je savršena stvar za Vas.

Više informacija o Mladim istraživačima i volonterskim kampovima možete naći na:
https://www.mis.org.rs/volontiranje/

Vidimo se!

21. 3. 2018.

image

Hemijski fakultet Univerziteta u Beogradu stavlja na uvid javnosti izveštaj Komisije za izbor jednog saradnika u zvanju asistenta za užu naučnu oblast Organska hemija. Kandidat je Ivana Sofrenić, master hemičar, student doktorskih studija na HF.

Izveštaj se može pogledati u roku od 30 dana od dana objavljivanja.


20. 3. 2018.

image Poštovani istraživači, drage kolege, U skladu sa ranije najavljenim, obaveštavamo Vas da su se stvorili uslovi da RIS ponovo bude otvoren u cilju razrešavanja eventualnih dupliranih unosa. RIS je otvoren i planirano je da ostane otvoren do nedelje 25.03.2018. u 23:59.S obzirom na to da brisanje duplikata može biti onemogućeno zbog loše unetih podataka o autorstvima, otvorena je mogućnost korigovanja autorstava. Ova mogućnost ostaje otvorena do četvrtka 22.03.2018. u 23:59, nakon čega će u aplikaciji ostati samo jedna opcija - opcija za brisanje duplikata. S poštovanjem, Tim za nauku i tehnološki razvoj

15. 3. 2018.

image

Poštovane koleginice i kolege,

Ukoliko imate nekih pitanja, problema ili nedoumica oko studiranja, pohvala, sugestija ili pitanja oko rada studentskih organizacija, u toku letnjet semestra školske 2017/18. godine možete me pronaći u prostorijama Studentskog parlamenta (prvi podrum, sredina hodnika, bela metalna vrata) u sledećim terminima:

 • Ponedeljak 13:00 - 14:00
 • Sreda 13:00 - 14:00

Van ovih termina me možete kontaktirati putem mejl adrese: 
student_prodekan@chem.bg.ac.rs.

Srdačan pozdrav,
Nenad Zarić
student prodekan

13. 3. 2018.

image

Hemijski fakultet Univerziteta u Beogradu stavlja na uvid javnosti izveštaj Komisije za ocenu naučnog i stručnog rada dr Mireta Zloha, dipl. fizikohemičara, kandidata za izbor u zvanje naučni savetnik.

Izveštaj se može pogledati u roku od 30 dana od dana objavljivanja.


12. 3. 2018.

image

Hemijski fakultet Univerziteta u Beogradu stavlja na uvid javnosti izveštaj Komisije za izbor jednog saradnika u zvanju asistenta za užu naučnu oblast Biohemija. Kandidati su:

 1. Jelica Milošević, master biohemičar
 2. Karla Ilić Đurđić, master biohemičar,
 3. Nikola Gligorijević, master biohemičar, i
 4. dr Simeon Minić, master biohemičar.

Komisija predlaže izbor Karle Ilić Đurđić. Izveštaj se može pogledati u roku od 30 dana od dana objavljivanja.


9. 3. 2018.

image

Hemijski fakultet Univerziteta u Beogradu stavlja na uvid javnosti izveštaj Komisije za pregled, ocenu i odbranu doktorske disertacije i doktorsku disertaciju kandidata Danice (Nadežda) Mitrović, master hemičara pod naslovom:

Rekonstrukcija porekla i paleosredine stvaranja uglja u ležištu „Kovin“ na osnovu petrografskih i geohemijskih ispitivanja

Izveštaj se može pogledati u roku od 30 dana od dana objavljivanja


8. 3. 2018.

image

Hemijski fakultet Univerziteta u Beogradu stavlja na uvid javnosti izveštaj Komisije za ocenu rezultata naučnog i stručnog rada mr Aleksandre Radoičić, dipl. hemičara, kandidata za izbor u zvanje istraživač-pripravnik.

Izveštaj se može pogledati u roku od 30 dana od dana objavljivanja.


8. 3. 2018.

image

Hemijski fakultet Univerziteta u Beogradu stavlja na uvid javnosti izveštaj Komisije za pregled, ocenu i odbranu doktorske disertacije i doktorsku disertaciju kandidata Jelene (Miroslav) Konstantinović, master hemičara pod naslovom:

Dizajn i sinteza inhibitora botulinum neurotoksina A i parazita Plasmodium falciparum: benzotiofenski i steroidni derivati aminohinolina

Izveštaj se može pogledati u roku od 30 dana od dana objavljivanja.


1. 3. 2018.

image Poljoprivredni fakultet Univerziteta u Beogradu raspisao je konkurs za izbor jednog nastavnika u zvanju vanrednog profesora za užu naučnu oblast Biohemija. Kandidat je dr Maja Kozarski, dipl. biohemičar, docent Poljoprivrednog fakulteta.

27. 2. 2018.

image

Hemijski fakultet Univerziteta u Beogradu stavlja na uvid javnosti izveštaj Komisije za izbor jednog saradnika u zvanju asistenta za užu naučnu oblast Analitička hemija. Kandidati su:

 1. Slađana Đurđić, master hemičar, istraživač saradnik u Inovacionom centru HF;
 2. Vesna Vasić, master hemičar;
 3. Marija Đurić, master hemičar;
 4. Đurđa Krstić, master hemičar;
 5. Miloš Pešić, master hemičar, koordinator hemijske i biohemijske laboratorije IS Petnica;
 6. Milica Pantelić, dipl. hemičar, istraživač saradnik u Inovacionom centru HF; i
 7. Aleksandra Jovanovski, master hemičar.

Komisija predlaže izbor Slađane Đurđić.

Izveštaj se može pogledati u roku od 30 dana od dana objavljivanja.


1. 2. 2018.

image

Zadužbina Đoke Vlajkovića raspisuje konkurs za dodelu deset finansijskih podrški studentima Univerziteta u Beogradu u stručnom i naučnom usavršavanju, i to:

 • učešće na naučnim i stručnim skupovima u zemlji i inostranstvu, i
 • boravak u inostranstvu u okviru osnovnih, master i doktorskih akademskih studija.

Finansijska podrška iznosi po 22.500,00 dinara neto po učešću ili boravku. Kriterijum za dobijanje podrške je da usavršavanje započinje/traje u periodu od 1. 5. 2018. godine do 1. 5. 2019. godine. Rok za podnošenje prijava je od 1. 2. do 31. 3. 2018. godine. Prijave se podnose na adresu: Univerzitet u Beogradu, Studentski trg br. 1 sa naznakom - Konkurs Zadužbine Đoke Vlajkovića za podršku u stručnom i naučnom usavršavanju. Elektronska adresa na koju treba dostaviti dokumentaciju je: popovm1@rect.bg.ac.rs. Detalji se mogu naći u prilogu.


6. 10. 2017.

image

Poštovane koleginice i kolege,

U prilogu se nalazi Informator sa najbitnijim informacijama u vezi studiranja, prvenstveno namenjen za studente prve godine, ali i za kolege sa viših godina studija.

Srdačan pozdrav,
Nenad Zarić
student prodekan


1. 10. 2017.

image Hemijski fakultet Univerziteta u Beogradu stavlja na uvid javnosti kalendar i raspored nastave i ispita za školsku 2017/18. godinu.
© Univerzitet u Beogradu - Hemijski fakultet