Univerzitet u Beogradu - Hemijski fakultet Srpski - cirilica ЋИР   English ENG

Pocetna Početna strana   Mapa Mapa sajta   Linkovi Linkovi       Portali:   Zaposleni Za zaposlene   Studenti Za studente   WebMail WebMail

NOVOSTI

O Fakultetu
Katedre i centri
Studije
Upis na Fakultet
Novosti
Zbirka velikana
srpske hemije
Studentske organizacije
Interne strane

Pretraga Pretraga sajta:

Vremenska prognoza:
[Wunderground]
Beograd, Srbija

Pretraga Tip vesti:   Godina:      

3. 9. 2017.

image

Konferencija Chemometrica 2017, 36. po redu koja okuplja eminentne stručnjake iz celog sveta u oblasti hemometrije, biće organizovana od 3. do 6. septembra 2017. u Đonđošu (Farkašmalj, Mađarska). Konferencija pokriva fundamente hemometrije i sve aspekte njene primene u hemiji. Više informacija možete naći u PDF dokumentu u prilogu.


25. 7. 2017.

image

U okviru regionalne saradnje, putem Programa za naučnu i tehnološku saradnju (WTZ Programme) Republike Austrije i Republike Srbije, pod pokroviteljstvom odgovarajućih ministarstava, raspisan je konkurs za "Travel grants".

Cilj programa je podrška mobilnosti naučnika, posebno mlađih i žena, u periodu od 2018-20. godine. 


Poslednji dan za apliciranje je 30.09.2017. godine.


Poziv možete naći na sajtu:

http://mailchi.mp/ff42dfac87bd/extended-deadline-st-austria-france-1637169?e=9030608749


Detaljnije informacije i uslove konkursa možete naći na:

https://oead.at/fileadmin/Dokumente/oead.at/ICM/WTZ/AT-SRB_Call_Guidelines.pdf


Ukoliko vam je potrebna pomoć, možete se obratiti

Tanji Božić


24. 7. 2017.

image

Hemijski fakultet Univerziteta u Beogradu stavlja na uvid izveštaj Komisije za izbor jednog nastavnika u zvanju vanrednog profesora za užu naučnu oblast Analitička hemija. Kandidat je dr Jelena Mutić, dipl. hemičar, docent HF.

Izveštaj se može pogledati u roku od 30 dana od dana objavljivanja.


17. 7. 2017.

image

Radno vreme stručnih službi Hemijskog fakulteta u letnjem periodu (od 17. jula do 20. avgusta 2017) će biti od 8:30 do 13:30.

14. 7. 2017.

image

Hemijski fakultet Univerziteta u Beogradu stavlja na uvid javnosti izveštaj Komisije za pregled, ocenu i odbranu doktorske disertacije i doktorsku disertaciju kandidata Katarine (Bojan) Putice, master hemičara pod naslovom:

Kontekstualni pristup nastavi organske hemije u gimnaziji prirodno-matematičkog smera

Izveštaj se može pogledati u roku od 30 dana od dana objavljivanja.


13. 7. 2017.

image

Hemijski fakultet Univerziteta u Beogradu stavlja na uvid javnosti izveštaj Komisije za procenu ispunjenosti uslova za sticanje naučnog zvanja naučni savetnik kandidata dr Zorana Anđića, višeg naučnog saradnika Inovacionog centra HF.

Izveštaj se može pogledati u roku od 30 dana od dana objavljivanja.


7. 7. 2017.

image

Hemijski fakultet Univerziteta u Beogradu stavlja na uvid javnosti izveštaj Komisije za pregled, ocenu i odbranu doktorske disertacije kandidata Dragice (Rada) Spasojević, diplomiranog biohemičara pod naslovom:

Modifikacija alginata, celuloze i ksilana iz ćelijskog zida biljaka fenolnim jedinjenjima i aminima, za dobijanje hidrogelova

Izveštaj se može pogledati u roku od 30 dana od dana objavljivanja.


7. 7. 2017.

image

Hemijski fakultet Univerziteta u Beogradu stavlja na uvid javnosti izveštaj Komisije za pregled, ocenu i odbranu doktorske disertacije kandidata Miloša (Miroslav) Prokopijevića, diplomiranog biohemičara pod naslovom:

Imobilizacija peroksidaze iz soje (Glycine max) na makroporoznom glicidil-metakrilatu i hemijski modifikovanom pektinu

Izveštaj se može pogledati u roku od 30 dana od dana objavljivanja


4. 7. 2017.

image

Hemijski fakultet Univerziteta u Beogradu stavlja na uvid javnosti izveštaj Komisije za ocenu ispunjenosti uslova za izbor dr Snežane Trifunović u zvanje naučni savetnik.

Izveštaj se može pogledati u roku od 30 dana od dana objavljivanja.


14. 6. 2017.

image

Istraživači iz naučnoistraživačkih institucija u Francuskoj ili u Srbiji, konkurišite za zajednički projekat u okviru programa "Pavle Savić, partnerstva Hubert Curien" kako biste razvili saradnju između svojih ustanova. Sve naučne oblasti, uključujući i humanističke i društvene nauke, obuhvaćene su ovim programom.

Krajnji rok za podnošenje kandidatura je 31. jul 2017. Više o uslovima konkursa možete naći na: www.institutfrancais.rs.

Nosioci programa su Ministarstvo prosvete, nauke i tehnološkog razvoja u Srbiji, dok ga u Francuskoj sprovode Ministarstvo inostranih poslova i međunarodnog razvoja i Ministarstvo prosvete, visokog obrazovanja i istraživanja, u saradnji sa Francuskim institutom u Srbiji.

Aplikacija za konkurisanje je dostupna na sledećim sajtovima:
- za ekipe iz Francuske: www.campusfrance.org, rubrika "appel à candidatures"
- za ekipe iz Srbije: www.mpn.gov.rs/medjunarodna-naucna-saradnja/francuska

Kontakt u Francuskom institutu: vesna.adamovic@institutfrancais.rs.


2. 6. 2017.

image

Fondacija "Docent dr Milena Dalmacija" će ove godine omogućiti učešće studenata na Seminaru "Kvalitet voda" koji se organizuje tradicionalno (21. put) u okviru jesenje "Škole za zaštitu životne sredine" od 20. do 22. septembra 2017. godine.

Ove godine planira se uključivanje studenata u sve aktivnosti škole, što će omogućiti neposredan kontakt sa privrednim subjektima i potencijalnim poslodavcima. Na Seminaru je planirano učešće oko 40 studenata osnovnih (II, III i IV godina), master i doktorskih studija.

Više detalja o samom konkursu i načinu prijave možete naći na linku:
http://www.dh.uns.ac.rs/newversion/nastava/konkursi.php?ID=5

1. 10. 2016.

image Hemijski fakultet Univerziteta u Beogradu stavlja na uvid javnosti kalendar i raspored nastave i ispita za školsku 2016/17. godinu.

16. 9. 2016.

image Poljoprivredni fakultet Univerziteta u Beogradu raspisao je konkurs za izbor jednog nastavnika u zvanju docenta za užu naučnu oblast Biohemija. Kandidat je dr Steva Lević, dipl. ing. prehrambene tehnologije, asistent Poljoprivrednog fakulteta.
© Univerzitet u Beogradu - Hemijski fakultet