Univerzitet u Beogradu - Hemijski fakultet Srpski - cirilica ЋИР   English ENG

Pocetna Početna strana   Mapa Mapa sajta   Linkovi Linkovi       Portali:   Zaposleni Za zaposlene   Studenti Za studente   WebMail WebMail

NOVOSTI

O Fakultetu
Katedre i centri
Studije
Upis na Fakultet
Novosti
Zbirka velikana
srpske hemije
Studentske organizacije
Interne strane

Pretraga Pretraga sajta:

Vremenska prognoza:
[Wunderground]
Beograd, Srbija

Pretraga Tip vesti:   Godina:      

28. 5. 2018.

image

Pristupno predavanje za izbor jednog docenta za užu naučnu oblast Biohemija po konkursu objavljenom u listu "Poslovi" dana 2. 5. 2018, biće održano u ponedeljak, 28. maja 2018. godine u 14:00 časova u Sali za sednice Hemijskog fakulteta.

Tema pristupnog predavanja je: Termodinamičke osnove biohemijskih procesa. Predavanje se održava pred Komisijom u sastavu: prof. dr Tanja Ćirković Veličković, prof. dr Ljuba Mandić i prof. dr Mihajlo Spasić.

Mole se svi kandidati da pripreme izlaganje u trajanju od 30 minuta. Raspored će biti određen pre prvog izlaganja, kada se utvrditi broj kandidata koji su pristupili izlaganju predavanja.

25. 5. 2018.

image

Kandidat Stepan (Miloš) Stepanović, master hemičar braniće doktorsku disertaciju pod naslovom:

Aproksimacije funkcionala gustine u proučavanju energija spinskih stanja kompleksa prelaznih metala
Density functional approximations for spin state energetics in transition-metal complexes

Dan i mesto odbrane: 25. 5. 2018. godine sa početkom u 12 časova u Sali za sednice Hemijskog fakulteta, Studentski trg 12-16, Beograd.

Javna odbrana disertacije održaće se pred Komisijom u sastavu:

 1. dr Maja Gruden-Pavlović, vanredni profesor Hemijskog fakulteta Univerziteta u Beogradu, mentor;
 2. prof. dr Marcel Swart, ICREA Research professor at Institut de Química Computacional i Catàlisi (IQCC), University of Girona, mentor;
 3. dr Mario Zlatović, vanredni profesor Hemijskog fakulteta Univerziteta u Beogradu;
 4. dr Matija Zlatar, viši naučni saradnik IHTM-Centra za hemiju Univerziteta u Beogradu;
 5. prof. dr Wesley Browne, Stratingh Institute for Chemistry, University of Groningen, The Netherlands.

16. 5. 2018.

image Univerzitet "Angel Kančev" iz Ruse, Bugarska, organizuje 2018 Danube:Future Interdisciplinary School (DIS) u periodu od 9. do 16. septembra 2018. Ova škola je deo projekta Danube:Future, zajedničke inicijative konferencije rektora Alpsko-Jadranske regije i konferencije rektora Dunavske regije, i predstavlja jedan od vodećih projekata strategije EU za Dunavski region. Osnovna tema škola je upravljanje projektima i preduzetništvom za održivi razvoj regiona u slivu reke Dunava. Pozivaju se studenti doktorskih studija, kao i mlađi post-doktoranti. Učešće je besplatno. Rok za prijavu je 18. jun 2018. Više informacija se može naći u priloženom dokumentu, kao i na sajtu www.danubefuture.eu, odnosno na e-mail training@danubefuture.eu.

16. 5. 2018.

image

Fakultet za fizičku hemiju Univerziteta u Beogradu je dodelio Hemijskom fakultetu zahvalnicu za uspešnu saradnju i doprinos radu FFH.

[Zahvalnica FFH]


15. 5. 2018.

image

Hemijski fakultet Univerziteta u Beogradu stavlja na uvid javnosti izveštaj Komisije za pregled, ocenu i odbranu doktorske disertacije i doktorsku disertaciju kandidata Milice (Miodrag) Sredojević, diplomiranog hemičara pod naslovom:

Hemijska karakterizacija grožđa i sortnih vina iz različitih vinogorja u Srbiji

Izveštaj se može pogledati u roku od 30 dana od dana objavljivanja.


14. 5. 2018.

image

Hemijski fakultet Univerziteta u Beogradu stavlja na uvid javnosti izveštaj Komisije za pregled, ocenu i odbranu doktorske disertacije i doktrosku disertaciju kandidata Dragane (Dragan) Pavlović, diplomiranog biohemičara mastera pod naslovom:

Hemizam potencijalno toksičnih elemenata u zemljištu i njihov uticaj na funkcionisanje vrsta Betula pendula Roth., Acer pseudoplatanus L. i Acer platanoides L. u urbanim sredinama nekoliko industrijskih centara u Srbiji

Izveštaj se može pogledati u roku od 30 dana od dana objavljivanja


14. 5. 2018.

image

Hemijski fakultet Univerziteta u Beogradu stavlja na uvid javnosti izveštaj Komisije za pregled, ocenu i odbranu doktorske disertacije i doktorsku disertaciju kandidata Barbare (Stevan) Jožef, mastera biohemičara pod naslovom:

Primena rastvornih i imobilizovanih izoformi peroksidaze iz rena u uklanjanju obojenih ksenobiotika iz otpadne vode

Izveštaj se može pogledati u roku od 30 dana od dana objavljivanja


11. 5. 2018.

image Hemijski fakultet Univerziteta u Beogradu stavlja na uvid javnosti izveštaj Komisije za ocenu rezultata naučnoistraživačkog rada Snežane Andrić, master hemičara, kandidata za izbor u zvanje istraživač-pripravnik.

Izveštaj se može pogledati u roku od 30 dana od dana objavljivanja.

11. 5. 2018.

image

Hemijski fakultet Univerziteta u Beogradu stavlja na uvid javnosti izveštaj Komisije za ocenu rezultata naučnog i stručnog rada dr Živoslava Tešića, dipl. hemičara, redovnog profesora Hemijskog fakulteta, kandidata za izbor u zvanje naučni savetnik.

Izveštaj se može pogledati u roku od 30 dana od dana objavljivanja.


9. 5. 2018.

image

Hemijski fakultet Univerziteta u Beogradu stavlja na uvid javnosti izveštaj Komisije za pregled, ocenu i odbranu doktorske disertacije i doktorsku disertaciju kandidata Jelene (Miloš) Papan, mastera hemičara pod naslovom:

Sinteza, strukturne i optičke osobine itrijum-hafnata, itrijum-cirkonata i itrijum-stanata dopiranih jonima europijuma

Izveštaj se može pogledati u roku od 30 dana od dana objavljivanja.


8. 5. 2018.

image

Do 31. maja ove godine može se kupiti roba u prodavnicama obuće i odeće "Đak" preko administrativne zabrane na 5 rata, a uz vaučer se dobije 15% popusta.

Za vaučer pozvati tel. br. 062 / 801-7293 ili 011 / 3336-609.

Sindikat HF

3. 4. 2018.

image

Poštovane koleginice i kolege,

U saradnji Agencije za regionalni razvoj Republike Hrvatske i Ministarstva za evropske integracije Vlade Republike Srbije 30. marta 2018. godine objavljen je drugi javni poziv za prikupljanje predloga projekata sa ciljem poboljšanja prekogranične saradnje između Hrvatske i Srbije u okviru Interreg-IPA Programa prekogranične saradnje Hrvatska-Srbija 2014-2020. Program je kofinansiran iz Instrumenta za pretpristupnu pomoć II (IPA II fond) Evropske unije. Opšti cilj programa je postizanje uravnoteženog i održivog razvoja pograničnog regiona između Hrvatske i Srbije kao dela evropskog prostora, kroz planiran ekonomski rast, prilagođavanje klimatskim promenama i unapređenje sistema obrazovanja.

Ukupna suma izdvojena za drugi poziv za prikupljanje predloga projekata je 17.915.469,24 evra.

Projektni predlozi treba da budu iz oblasti:

 1. Unapređenje kvaliteta javnih socijalnih i zdravstvenih usluga u Programskoj oblasti.
 2. Zaštita životne sredine i biodiverziteta, poboljšanje prevencije rizika i promovisanje održive energije i energetske efikasnosti.
 3. Doprinos razvoju turizma i očuvanja kulturne i prirodne baštine.
 4. Jačanje konkurentnosti i razvoj poslovnog okruženja u Programskoj oblasti.

Rok za dostavljanje predloga projekata je 05. jul 2018. godine u 12:00 časova.

Detaljne informacije o programu i načinu prijavljivanja možete naći na linku:
www.interreg-croatia-serbia2014-2020.eu/novost/2nd-call-for-proposals-is-launched/

Prvi Info dan biće održan u Subotici, 17. aprila 2018. godine. Molim sve zainteresovane za učešće u projektu da mi se jave mejlom kako bih im nakon Info dana poslala informacije koje ćemo tamo dobiti o uslovima konkurisanja jer je broj osoba koje mogu da prisustvuju iz jedne institucije ograničen.

Možete mi se obratiti za sve informacije vezane za projekat, kao i za pomoć u toku pisanja projekta.

Srdačan pozdrav,
Tanja Božić

15. 3. 2018.

image

Poštovane koleginice i kolege,

Ukoliko imate nekih pitanja, problema ili nedoumica oko studiranja, pohvala, sugestija ili pitanja oko rada studentskih organizacija, u toku letnjet semestra školske 2017/18. godine možete me pronaći u prostorijama Studentskog parlamenta (prvi podrum, sredina hodnika, bela metalna vrata) u sledećim terminima:

 • Ponedeljak 13:00 - 14:00
 • Sreda 13:00 - 14:00

Van ovih termina me možete kontaktirati putem mejl adrese: 
student_prodekan@chem.bg.ac.rs.

Srdačan pozdrav,
Nenad Zarić
student prodekan

6. 10. 2017.

image

Poštovane koleginice i kolege,

U prilogu se nalazi Informator sa najbitnijim informacijama u vezi studiranja, prvenstveno namenjen za studente prve godine, ali i za kolege sa viših godina studija.

Srdačan pozdrav,
Nenad Zarić
student prodekan


1. 10. 2017.

image Hemijski fakultet Univerziteta u Beogradu stavlja na uvid javnosti kalendar i raspored nastave i ispita za školsku 2017/18. godinu.
© Univerzitet u Beogradu - Hemijski fakultet