Univerzitet u Beogradu - Hemijski fakultet Srpski - cirilica ЋИР   English ENG

Pocetna Početna strana   Mapa Mapa sajta   Linkovi Linkovi       Portali:   Zaposleni Za zaposlene   Studenti Za studente   WebMail WebMail

NOVOSTI

O Fakultetu
Katedre i centri
Studije
Upis na Fakultet
Novosti
Zbirka velikana
srpske hemije
Studentske organizacije
Interne strane

Pretraga Pretraga sajta:

Vremenska prognoza:
[Wunderground]
Beograd, Srbija

Pretraga Tip vesti:   Godina:      

8. 7. 2020.

image

Poštovane koleginice i kolege studenti,

U prilogu se nalazi dokument koji detaljno opisuje bezbednosne mere koje se moraju poštovati tokom rada Fakulteta. Molimo vas da se upoznate sa predviđenim merama i da ih se dosledno pridržavate.

Takođe, u prilogu se nalazi zaključak sednice Senata Univerziteta u Beogradu održane 8. jula 2020. godine.

Molimo vas da pratite vesti na sajtu i studentskom portalu HF!

Srdačan pozdrav,
Uprava HF


1. 10. 2020.

image Hemijski fakultet Univerziteta u Beogradu stavlja na uvid javnosti kalendar i raspored nastave i ispita za školsku 2020/21. godinu.

29. 9. 2020.

image

Dana 29. septembra 2020. nemačko Ministarstvo prosvete i nauke organizuje MSCA konferenciju povodom nemačkog predsedavanja Evropskom unijom. Zbog aktuelne situacije, konferencija će biti održana elektronski, u skraćenom formatu, od 9:30 do 16:30 časova. Konferencija se organizuje pod pokroviteljstvom Falling Wall Labs platforme.

U prilogu se nalazi pozivno pismo.

[MSCA 2020]


17. 9. 2020.

image

Poštovane koleginice i kolege,

Ukoliko prilikom renoviranja vaših laboratorija i kabineta naiđete na knjige i predmete koji su vredni, a nisu vam potrebni, molimo vas da pozovete osoblje Biblioteke i Zbirke velikana srpske hemije radi procene.

Na ovaj način će neki od naslova i predmeta obogatiti Biblioteku i Zbirku. Za knjige koje ne uđu u fond, Biblioteka ima praksu da iste pokloni svojim studentima.

Ukoliko posuđe, aparature ili hemikalije nisu za naše fondove, potrudićemo se da nađemo institucije koje imaju odgovarajuće zbirke.

Pošaljite vaš predlog na: biblioteka@chem.bg.ac.rs i zbirka@chem.bg.ac.rs.

Srdačno,
Osoblje Biblioteke Hemijskog fakulteta i Zbirke velikana srpske hemije
www.chem.bg.ac.rs/fakultet/biblioteka.html
www.chem.bg.ac.rs/muzej/index.html

[Knjige iz Zbirke velikana srpske hemije / foto Ana Djordjevic]

8. 9. 2020.

image

Najljubaznije molimo kolege koji su u poslednjih godinu i po dana koristili usluge NMR laboratorije, da najkasninje do kraja septembra, dođu po svoje zaostale uzorke.

Od 1. 10. 2020. važiće rok za preuzimanje uzoraka do mesec dana od datuma kad su snimljeni svi spektri. Nakon tog perioda, svi uzorci koji nisu preuzeti, smatraće se hemijskim otpadom i kao takvi tretirati.

Srdačan pozdrav,
NMR tim

7. 9. 2020.

image

Hemijski fakultet Univerziteta u Beogradu stavlja na uvid javnosti Izveštaj Komisije za ocenu i odbranu doktorske disertacije i doktorsku disertaciju kandidata Ivana (Vilko) Samelaka, diplomiranog hemičara, pod naslovom:

Organsko-geohemijski pristup u identifikaciji i praćenju sudbine zagađujućih supstanci naftnog tipa u rečnim sedimentima na modelu reke Vrbas (Banja Luka)

Izveštaj i disertacija se mogu pogledati u roku od 30 dana.


7. 9. 2020.

image

Hemijski fakultet Univerziteta u Beogradu stavlja na uvid javnosti izveštaj Komisije za izbor jednog nastavnika u zvanju redovnog profesora za užu naučnu oblast Nastava hemije. Kandidat je dr Dragica Trivić, vanredni profesor HF.

Izveštaj se može pogledati u roku od 15 dana od dana objavljivanja.


1. 9. 2020.

image

Hemijski fakultet Univerziteta u Beogradu stavlja na uvid javnosti izveštaj Komisije za ocenu rezultata naučnoistraživačkog i stručnog rada dr Dejana Jeremića, dipl. hemičara, kandidata za reizbor u zvanje naučni saradnik.

Izveštaj se može pogledati u roku od 30 dana od dana objavljivanja.


1. 9. 2020.

image

Hemijski fakultet Univerziteta u Beogradu stavlja na uvid javnosti izveštaj Komisije za ocenu rezultata naučnog i stručnog rada Đurđe Krstić, master hemičara, kandidata za izbor u zvanje istraživač-saradnik.

Izveštaj se može pogledati u roku od 30 dana od dana objavljivanja.


31. 8. 2020.

image

Hemijski fakultet Univerziteta u Beogradu stavlja na uvid javnosti izveštaj Komisije za ocenu rezultata naučnoistraživačkog i stručnog rada dr Predraga Petrovića, dipl. hemičara, kandidata za izbor u zvanje viši naučni saradnik.

Izveštaj se može pogledati u roku od 30 dana od dana objavljivanja.


30. 7. 2020.

image

U okviru Međunarodne hemijske olimpijade (IChO) učenika srednjih škola, koja se ove godine održava onlajn, Hemijski fakultet je bio domaćin ekipi koja je predstavljala Srbiju. Na takmičenju je učestvovalo 60 zemalja (svaka sa po četiri takmičara), dok je organizator olimpijade bila Turska. Mentori ekipe su bili dr Dušan Sladić, redovni profesor Hemijskog fakulteta Univerziteta u Beogradu i dr Niko Radulović, redovni profesor PMF-a Univerziteta u Nišu. Svi takmičari su osvojili po medalju. Filip Koldžić, učenik Matematičke gimnazije iz Beograda, Žarko Ivković, učenik Gimnazije ''Svetozar Marković'' iz Niša i Jovan Marković, učenik Gimnazije iz Kruševca osvojili su srebrne medalje dok je Vasilije Pantelić, učenik XIV beogradske gimnazije osvojio bronzanu medalju. Čestitamo!

P.S. Više o atmosferi sa  onlajn polaganja iz Biblioteke Hemijskog fakulteta potražite na našim društvenim mrežama.

13. 7. 2020.

image

Na sledećoj adresi se nalazi uputstvo za registraciju za MS Office 365 (A1), koji uključuje i MS Teams, i za AzureDev for Education:

www.chem.bg.ac.rs/hemnet/office_i_azuredev.html

Registracija je omogućena za sve studente i zaposlene Hemijskog fakulteta. Poželjno je da se svi registruju zbog nastave koja će se (u zavisnosti od epidemiološke situacije u zemlji) realizovati on-line preko MS Teams platforme.

30. 6. 2020.

image

Novi broj studentskog časopisa "Pozitron" je na sajtu. Za vas donosimo vesti sa Fakulteta i delimo sa vama posebne priče o hemiji. Hvala vam na pomoći pri izradi naslovne strane našeg časopisa. Uživajte!

Pratite nas na Instagramu i Fejsbuku.
Postojimo zbog vas, pišite nam na pozitron@chem.bg.ac.rs.
Cherry - digitalni repozitorijum Hemijskog fakulteta

Redakcija časopisa "Pozitron"

[Pozitron, broj 19]

19. 6. 2020.

image

Drage koleginice i kolege,

U cilju razvoja preduzetničkog duha i omogućavanja uspešnog kreiranja i transfera inovacija iz akademije u privredu, kreirani su inovativni alati za pružanje podrške studentima, nastavnicima i istraživačima u procesu indentifikacije, razvoja, i komercijalizacije poslovnih prilika.

Alati namenjeni samoproceni, razvoju, i razradi poslovnih prilika su dostupni na otvorenoj, višejezičnoj veb platformi (BOSS platformi), i upotpunjeni su raznovrsnim edukativnim materijalom dostupnim u video i pdf formatu.

Korišćenje alata i materijala je besplatno, a dostupni su na srpskom, engleskom, italijanskom, i francuskom jeziku.

Kako je upotreba platforme sastavni deo procedura vezanih za postupak komercijalizacije rezultata naučno-istraživačkog rada zaposlenih na članicama Univerziteta u Beogradu, molimo vas da se regisrujete na platformi dostupnoj na https://bossplatform.rect.bg.ac.rs/, testirate i razvijate vaše ideje na istoj.

Za sve dodatne informacije, kao i organizaciju konsultacija i radionica za razvoj poslovnih prilika se možete obratiti timu Centra za transfer tehnologije Univerziteta u Beogradu, na e-mail ctt@rect.bg.ac.rs.

BOSS platforma je razvijena od strane Univerziteta u Beogradu, Univerziteta u Liježu, i META Grupe u okviru projekta "Business Opportunity Support System upgrade for strengthening European innovation ecosystem" koji se finansira kroz Erazmus+ program Evropske unije. Više informacija o samom projektu možete pronaći na http://www.boss.rect.bg.ac.rs/.

1. 4. 2020.

image

Na osnovu UGOVORA O REALIZACIJI I FINANSIRANjU NAUČNOISTRAŽIVAČKOG RADA NIO U 2020. GODINI koji je potpisan između Ministarstva prosvete, nauke i tehnološkog razvoja Republike Srbije i našeg fakulteta (evidencioni broj ugovora 451-03-68/2020-14/200168) u obavezi smo da za sve naše publikacije koje će biti finansirane od strane MPNTR za 2020. godinu u delu zahvalnice koristimo sledeću formu teksta, na srpskom ili englenskom jeziku:

Ministarstvo prosvete, nauke i tehnološkog razvoja Republike Srbije
Evidencioni broj: 451-03-68/2020-14/200168

Ministry of Education, Science and Technological Development of Republic of Serbia
Contract number: 451-03-68/2020-14/200168

Srdačan pozdrav,
Uprava HF

27. 2. 2020.

image

Dragi studenti,

U letnjem semestru 2019/2020. godine termini za razgovor su svaki ponedeljak i sreda u 11:00 časova u Sekretarijatu Hemijskog fakulteta. Možete mi pisati i na adresu elektronske pošte nastava@chem.bg.ac.rs, ali isključivo sa svoje studentske adrese elektronske pošte.

Srdačan pozdrav,
Tamara Todorović, prodekan za nastavu

23. 12. 2019.

image

Na osnovu člana 15. Pravilnika o radu biblioteke i Pravilnika o pisanju završnog rada, od 1. januara 2020. godine, završne i master radove biblioteka Xemijskog fakulteta će kao posebne kolekcije deponovati u okviru Digitalnog repozitorijuma Cherry.

Studenti više neće predavati radove u papirnoj formi jer Biblioteka ne poseduje prostor u koji bi oni bili smešteni.

1. 10. 2019.

image Hemijski fakultet Univerziteta u Beogradu stavlja na uvid javnosti kalendar i raspored nastave i ispita za školsku 2019/20. godinu.

25. 6. 2018.

image

Hemijski fakultet Univerziteta u Beogradu stavlja na uvid javnosti izveštaj Komisije za pregled, ocenu i odbranu doktorske disertacije i doktorsku disertaciju kandidata Nikole (Jovan) Gligorijevića, mastera biohemičara pod naslovom:

Uticaj posttranslacionih modifikacija fibrinogena na njegovu reaktivnost i funkciju

Izveštaj se može pogledati u roku od 30 dana od dana objavljivanja.


© Univerzitet u Beogradu - Hemijski fakultet